25/03/2013

Η Κίνα ο πρώτος πελάτης του stealth-killer Su-35! ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ ΡΩΣΩΝ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΡΩΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΚΡΙΣΗ; ΕΤΣΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ (ΕΚΟΥΣΙΩΣ ή ΑΚΟΥΣΙΩΣ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗ ΚΙΝΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΥΠΕΡΟΧΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ, ΟΡΘΩΣ, ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΧΟΥΣΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΥΛΗΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. (ΑΥΞΗΣΗ (ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ). ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΤΑΙ. ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΣ ΣΟΙΓΚΟΥ. 4/12/12 ΓΡΑΦΑΜΕ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ... ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥ ΣΟΙΓΚΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΟΣΟ Ο ΣΟΙΓΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Η Κίνα κατ'αρχήν συμφώνησε με την Ρωσία για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και τεσσάρων συμβατικών υποβρυχίων κλάσης Lada, μετέδωσαν κρατικά κινεζικά ΜΜΕ την Δευτέρα. Η εν λόγω συμφωνία με την Ρωσία αποτελεί απόρροια της συνάντησης των ηγετών Ρωσίας και Κίνας επισφραγίζοντας τις σχέσεις των 2 χωρών ειδικά στον στρατιωτικό τομέα και αποτελώντας παράλληλα μια σημαντική συμφωνία πώλησης οπλικών συστημάτων προς την Κίνα για την επόμενη δεκαετία . Η συμφωνία προβλέπει σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες την προμήθεια της κινεζικής αεροπορίας με 24 μαχητικά κρούσης Su-35 και του ναυτικού με 4 υποβρύχια συμβατικής πρόωσης τύπου Lada τα οποία απορρίφθηκαν ως σχέδιο από το ρωσικό Ναυτικό που προτιμά όλα τα κονδύλια να τα διαθέσει για την ανάπτυξη πυρηνικών υποβρυχίων, αλλά παραμένουν ως εξαγωγικό project. Η συμφωνία αυτή υπεγράφη λίγο πριν από την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping στη Ρωσία, δήλωσε η κινεζική εφημερίδα People’s Daily, επικαλούμενη την κρατική τηλεόραση. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας και αποτελεί την μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία στρατιωτικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας της Κίνας από την Ρωσία συνεχίζει η κινεζική εφημερίδα.

Η συμφωνία έρχεται αυτή αποτελεί συνέχεια του γιγάντιου εξοπλιστικού προγράμματος που υλοποιούν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου του υπο κατασκευή νέου αεροπλανοφόρου αλλά και άλλων συστημάτων με φόντο την διαμάχη της χώρας με την Ιαπωνία λόγω των νησιών Σενκάκου υπογραμμίζει η εφημερίδα People’s Daily. Βάση της συμφωνίας 2 από τα υποβρύχια θα κατασκευαστούν στη Ρωσία, ενώ τα άλλα δύο που θα κατασκευαστούν στην Κίνα. "Τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην προάσπιση του κινεζικού εναέριου χώρου πριν εισέλθουν σε υπηρεσία τα νέα κινεζικής κατασκευής μαχητικά stealth " αναφέρει ο κινεζικός τύπος. Κίνα και η Ρωσία αναμένεται να συνεργαστούν περαιτέρω στην ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας, αναφέρει η People’s Daily συμπεριλαμβανομένων των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400, των κινητήρων αεροσκαφών καθώς και στα βαρέα μεταφορικά αεροσκάφη Il-476 αλλά και στα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Il-78. Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση έως τώρα . Αυτό το μήνα, η Κίνα ανακοίνωσε διψήφια αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της, κατά 10,7% το οποίο μεταφράζεται σε 720,2 δισεκατομμύρια γιουάν (116.300 εκατομμύρια δολάρια) το 2013.

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

No comments :

Post a Comment