16/03/2013

ΡΩΣΙΑ: «Αναζητούμε λιμάνια σε Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο»

«Η ρωσική μοίρα της Μεσογείου η οποία θα πρέπει αποτελείται από 10 μονάδες επιφανείας. Τα πλοία αυτά θα είναι φρεγάτες, πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου και πιθανόν ένα βαρύ καταδρομικό κρούσεως.Σήμερα, ως κατάλληλοι λιμένες μπορούν να θεωρηθούν κράτη, όπως η Κύπρος, το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα, καθώς και η Ταρτούς της Συρίας. Ανάλογα με το έργο, η ομάδα των πολεμικών πλοίων μπορεί να ποικίλει εκ περιτροπής. Το μόνο που χρειάζεται είναι 10 πολεμικά πλοία από τους τρεις στόλους (Μαύρης Θάλασσας, Βόρειας και Βαλτικής) για την δημιουργία της εν λόγω μοίρας στη Μεσόγειο. Με το στόλο της Μαύρης Θάλασσας θα πρέπει να υπάρχει συνεχής συνεργασία και να διατεθεί επίσης και ο κατάλληλος αριθμός πεζοναυτών για την διενέργεια των αποστολών στη Μεσόγειο Θάλασσα.Επιπλέον, είναι επιθυμητό να υπάρχουν και υποβρύχια. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα είναι ένα μέρος των πυρηνικών υποβρυχίων της Βορείου Στόλου καθώς και η συμμετοχή των συμβατικών υποβρυχίων, τα οποία θα ενταχθούν σύντομα στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε στο RIA Novosti.ru, ο πρώην διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, και νύν πρόεδρος της πανίσχυρης επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ναύαρχος ε.α Bladimir Komoyedov.

Η εύρεση της επισκευαστικής βάσης του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα σε τακτική βάση αναζητά λιμένα που να διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπλήρωση της συγκεκριμένης αποστολής όπως καταλύματα για τα πληρώματα, τεχνική βάση αποθήκες καυσίμων και των τροφίμων. Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη του ρωσικού Ναυτικού να διαπραγματευτεί με μια σειρά από χώρες της Μεσογείου, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν μια βραχυπρόθεσμη δυνατότητα ελλιμενισμού των ρωσικών πλοίων αλλά και κατάλληλων εγκαταστάσεων για ξεκούραση των πληρωμάτων και ανεφοδιασμό. «Τέτοιες επιλογές μπορούν να θεωρηθούν Ελλάδα, η Κύπρος, η Συρία, και ο Λίβανος» είπε ο ναύαρχος.

Κατά τη σοβιετική περίοδο, χρησιμοποιήθηκαν λιμένες σε Αίγυπτο, Συρία, Αλγερία, Λιβύη και άλλες χώρες. Πλοία του ρωσικού Ναυτικού θα πλέουν από το 2015 σε μόνιμη βάση ως μέλη επιχειρησιακού σχηματισμού στην περιοχή της Μεσογείου θάλασσας. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πρότυπο αυτού του σχηματισμού θα είναι η μοίρα Μεσογείου του σοβιετικού Στόλου. Ο νέος επιχειρησιακός σχηματισμός θα εκτελεί προγραμματισμένες και εκτάκτως προκύπτουσες μάχιμες αποστολές στη Μεσόγειο και ειδικότερα θα αποκρούει απειλές από αυτήν την κατεύθυνση για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε σχετικά με την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή δύναμη μονάδων επιφανείας του ρωσικού ναυτικού για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα σε μόνιμη βάση. Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας για το ίδιο ζήτημα τόνισε ότι η Ρωσία «έχει τώρα τη δυνατότητα να συγκροτήσει και να διατηρήσει μια δύναμη κρούσης» στη Μεσόγειο. Επιπλέον, έφερε ως απόδειξη την επιτυχία των ναυτικών γυμνάσιων στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, στα οποία είχαν λάβει μέρος σκάφη του στόλου της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας, του Βορρά και του Ειρηνικού Ωκεανού, βομβαρδιστικά της στρατηγικής Αεροπορίας καθώς και πεζοναύτες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

9 comments :

  1. Anonymous16/3/13 12:28

    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/3/13 17:54

    Εγω πιστευω οτι πρεπει ειναι αυτη η καταλυξη. Ναι γιατι οχι στου Ρωσους και ναι στα αμερικανακια;;

    eksothen

    ReplyDelete
  3. Anonymous16/3/13 20:34

    Η Ρωσία για κάποιους αδιάβαστους κοπρο-έλληνες είναι η σωτηρία μας χωρίς καν να χρειαστεί να κάνουμε τίποτε....Πάντως την βρωμοσλαβία απάνου την αναγνώρισε ως "Μακεδονία"...."Μαμά Ρωσία....αδέρφια !!!.....αδέρφια !!!!...που να στα λέω.....που να στα λέω....!!!!....."

    ReplyDelete
  4. Anonymous16/3/13 22:23

    Δώξα το θεό βρέθηκε και κάποιος με μυαλλό να σχολιάση επιτέλους στο 20.34. Σ'αυτό το μπουρδέλο πλέον και οι λεγώμενοι εθνικιστές είναι κουμουνιστές και δεν το ξέρουν.

    ReplyDelete
  5. Anonymous17/3/13 11:17

    AΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 20:34 ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ 22:23......

    ΚΟΠΡΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ......;;;;;;;;

    ΡΕ ΕΞΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΠΙΘΗΚΙΑ.....ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΤΕ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΘΟΣ...ΗΘΟΣ ΥΙΩΝ ΘΕΟΥ..ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΤΟΣ....ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΘΥΜΟΣ...ΕΥ-ΨΥΧΟΣ...ΕΥ-ΔΑΙΜΩΝ...ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ......

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ...ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ.

    ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΑΠΑΤΗ...ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...ΟΛΕΘΡΟΣ...ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΛΗΖΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  6. Anonymous17/3/13 11:51

    11.17
    Η φαντασία σου καλπάζει. Ο μεγαλοιδεατισμός και η αρχαιοφανατίλα που είχαν πάντα οι νεοέλληνες είναι μέρος της κακομοιριάς μας. Νέο ελληνικό έθνος με ησυχία τάξη και ασφάλεια να μεγαλώσο τα παιδιά μου θέλω δεν θέλω μεγάλα λόγια για το τη ήταν οι έλληνες 3.000 χρόνια πριν, και τη νομίζης εσύ ότι είναι ακόμα. Εάν πιστέυης ότι δεν χρειάζεται να αποδείξης τίποτα σε κανέναν σε ένα κόσμο που κινήτε με βάση των ανταγωνισμό των εθνών, τότε κάτσε φάε στη μάπα τα αποτελέσματα τις αρχαιολατρείας και τις κακομοιριάς μας και περίμενε την τελική αναμέτρηση. Το πέρι πηθίκια απλά δείχνη τη είσαι, όχι τη είμαι εγώ.
    Περαστικά σου.

    ReplyDelete
  7. Anonymous17/3/13 12:53

    ΑΝΩΝΥΜΕ.....ΞΗΡΩΝ ΑΠΟ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΡΠΟΝ ΟΥΚ ΕΣΤΑΙ ΛΑΒΕΙΝ.....ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΕΩ ΕΞΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΠΙΘΗΚΙ ΘΥΜΩΝΕΙΣ.
    ΦΑΝΤΑΣΙΑ...ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΦΑΝΑΤΙΛΑ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    ΛΕΣ.."Ο μεγαλοιδεατισμός και η αρχαιοφανατίλα που είχαν πάντα οι νεοέλληνες είναι μέρος της κακομοιριάς μας'
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ...ΟΥΤΕ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ......ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ...Ο ΕΛΛΗΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ....ΕΙΝΑΙ..... ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΙΔΟΣ....ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΞΩ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

    ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.."Νέο ελληνικό έθνος με ησυχία τάξη και ασφάλεια να μεγαλώσο τα παιδιά μου θέλω "

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ;;;ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;;ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ;;ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ;;ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ....ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΑΠΙΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΠΛΙΤΗ.....ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ.

    ΕΓΡΑΨΕΣ...." Εάν πιστέυης ότι δεν χρειάζεται να αποδείξης τίποτα σε κανέναν σε ένα κόσμο που κινήτε με βάση των ανταγωνισμό των εθνών, τότε κάτσε φάε στη μάπα τα αποτελέσματα τις αρχαιολατρείας και τις κακομοιριάς μας και περίμενε την τελική αναμέτρηση"

    ΤΑ ΕΘΝΗ;;;ΠΟΙΑ ΕΘΝΗ;;;O ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΖΕΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΙ ΜΟΙΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ....ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ....ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΩΡΕΣ...ΟΙ ΜΕΡΕΣ...ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ.
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟ-ΚΑΛΥΨΗ ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.....ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΑΠΟ-ΚΑΛΥΨΗ...Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ....ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 8.ΟΟΟ ΜΕ 1Ο.ΟΟΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.

    ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΠΠ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ....ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ..Ο Γ'ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  8. Anonymous17/3/13 15:40

    Μλκα βαριέμε να απαντήσω, σε ζηλέυω πάντως γιατή είσαι στον κόσμο σου, χωρίς να το λέω υποτιμητικά αυτό.
    Στο θέμα μας, συμαχία με αμερική και ισραήλ, αντε μπας και δούμε άσπρη μέρα.

    ReplyDelete
  9. Anonymous17/3/13 15:47

    Εντάξει Διγενή,εγώ είμαι πιθήκι ενώ δεν υπάρχουν κόπρο-νεο-έλληνες που έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση σαν τη σημερινή....Οπότε.... ή μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε....ή όλοι μας οι υπόλοιποι κάναμε αυτά τα χάλια εκτός βέβαια από σένα που διαχωρίζεις τον εαυτό σου (σαν ένας κοινός νεο-έλληνας)....
    Ο 20.34....

    ReplyDelete