09/02/2013

Ραντάρ TRS-4D με βάση την τεχνολογία AESA (Ενεργή Διάταξη Ηλεκτρονικής Σάρωσης)

Το TRS-4D είναι το ταχύτερο και με την μεγαλύτερη ακρίβεια από τα συμβατικά ραντάρ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα των στόχων - για παράδειγμα για την αντιμετώπιση ασύμμετρων επιθέσεων.  Το νέο ραντάρ βασίζεται σύμφωνα με την Cassidian σε μια "μοναδική έννοια του συστήματος". Σε αντίθεση με τα εμπορικά διαθέσιμα συστήματα, το TRS-4D χρησιμοποιεί για πρώτη φορά πλήρως τις πολυάριθμες ανεξάρτητες εκπομπές με βάση την τεχνολογία AESA (Ενεργή Διάταξη Ηλεκτρονικής Σάρωσης). Βασικό στοιχείο αυτού του ραντάρ επιτήρησης τεχνολογίας AESA, είναι το πλήθος από ενότητες εκπομπής και λήψης, με βάση την τελευταία λέξη της τεχνολογίας νιτρίδιο του γαλλίου (GaN). Το GaN έχει εξαιρετικές ηλεκτρονικές ιδιότητες, όπως υψηλή απόδοση, και εξασφαλίζει την αποτελεσματική διαδικασία στη βιομηχανική παραγωγή. Το νιτρίδιο του γαλλίου (GaN) θεωρείται ως το ημιαγωγό υλικό του μέλλοντος.

Ωστόσο, η παραγωγή το είναι πολύ δαπανηρή. Με βάση το βάρος, είναι ένα υπόστρωμα GaN - με διάμετρο πέντε εκατοστών - σχεδόν δέκα φορές πιο ακριβό από το χρυσό. Το νιτρίδιο του γαλλίου είναι ένα ημιαγωγό υλικό που προσφέρει πολύ καλές φυσικές ιδιότητες, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στις χαμηλές απώλειες, στην υψηλή απόδοση, και ως εκ τούτου στην υψηλή ενεργειακή απόδοση. Τα ηλεκτρονικά υψηλής απόδοσης, όπως τα χαμηλής απώλειας συστατικά στα φωτοβολταϊκά, ή στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, στηρίζονται όλο και περισσότερο στο νέο υλικό. Το GaN ήρθε σε χρήση στην καθημερινότητα ως βασικό υλικό, ως διάδοχος του δίσκου DVD. Τα νέα Blu-ray δισκάκια για ταινίες υψηλής ευκρίνειας κατέστησαν δυνατά με την επίστρωση από GaN, που επιτρέπει να εργάζονται με υψηλής συχνότητας ακτινοβολία. Επίσης, η τεχνογία βρίσκεται σε χρήση στην κινητή τηλεφωνία, στους φακούς LED και την τεχνολογία λέιζερ. 

Η έννοια του συστήματος TRS-4D προσφέρει στο πολεμικό ναυτικό και την ακτοφυλακή τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας AESA, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμη μόνο για εξαιρετικά ακριβά συστήματα. Η Cassidian με αυτόν τον τρόπο, ανέπτυξε την τεχνολογία αυτή ως πλέον ανταγωνιστική, ακόμη και για τα μεσαία ραντάρ επιτήρησης και πρόσκτησης στόχου. Αυτό το νέο ραντάρ εγγυάται σε μακρά επιχειρησιακή ανάπτυξη υψηλή επιχειρησιακή διαθεσιμότητα και αυξάνει την επιβίωση των πολεμικών πλοίων", δήλωσε ο Elmar Compans. Ο Compans είναι ο επικεφαλής του τομέα "Αισθητήρες & Ηλεκτρονικός Πόλεμος" στην Cassidian, θυγατρική της EADS. Τα σκάφη όλων των μεγεθών - από περιπολικό σκάφος μέχρι φρεγάτα - μπορoύν στην ανοιχτή θάλασσα και στο περίπλοκο περιβάλλον των παράκτιων περιοχών με υψηλή πυκνότητα στόχων, να αναλάβουν πληθώρα εργασιών. Το νέο σύστημα θα εγκατασταθεί στις φρεγάτες F125 σε μια έκδοση που χρησιμοποιεί τέσσερις σταθερές συστοιχίες κεραιών - μια παραλλαγή με μια ενιαία, μηχανικά περιστρεφόμενη κεραία, είναι επίσης διαθέσιμη.

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment