07/01/2013

ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΗΜΩΝ. 3500 ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία περιέχει διάταξη που αίρει την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους. Με αυτή τη διάταξη ανά χείρας, οι δήμοι αναμένεται να προκηρύξουν 3.700 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όσοι θα προσληφθούν για τον τομέα καθαριότητας καθώς γι’ αυτούς θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία. Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 έως 11 μηνών. Δυνατότητα προσλήψεων θα έχουν όλοι οι δήμοι καθώς αρχικά είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο η διαδικασία να αφορά μόνο τους δήμους που εμφανίζουν πλεόνασμα. Οι δήμοι θα μπορούν να στελεχώσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, κυρίως τεχνικές. Δεν θα περιληφθούν σε αυτή τη διαδικασία, ολόκληρος ο τομέας καθαριότητας όπως επίσης οι θέσεις νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, μουσικών κλπ. Την εποπτεία για τη διαδικασία επιλογής των 3.700 συμβασιούχων, θα έχει το ΑΣΕΠ. Χωρίς τη βεβαίωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ο δήμος δεν θα μπορεί να κινήσει τη διαδικασία. Πρώτα ο δήμος θα υποβάλλει το αίτημα με τις αντίστοιχες θέσεις, και το ΑΣΕΠ θα ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται για τις προσλήψεις με συμβάσεις έργου. 

Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι:
1.Ο χρόνος ανεργίας
2.Ο Βαθμός πτυχίου
3.Η προϋπηρεσία
4.Η ύπαρξη ανήλικων παιδιών
5.Η ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
6.Η ιδιότητα του γονέα ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.
Ισχυρό είναι και στοιχείο της εντοπιότητας καθώς αρχικά έχουν προβάδισμα οι δημότες του ίδιου δήμου και τη συνέχεια οι κάτοικοι του ίδιου νομού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet 

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΟΝΤΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΦΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΕΡΑΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΛΑΝΤΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΔΗΜΟΤΗ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ. ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ...

No comments :

Post a Comment