07/12/2012

Πολεμική Αεροπορία: Κοινές ασκήσεις με Πολωνούς

Μια ντουζίνα πιλότοι και έξι μαχητικά αεροσκάφης F-16 C/D Block 52 της 31ης Τακτικής Αεροπορικής Βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας, βρίσκονται από την προηγούμενη Τρίτη στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου για κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα αεροσκάφη και τα πληρώματα, συνοδευόμενα από μεταγωγικό C-130 Hercules της 33ης Τακτικής Αεροπορικής Βάσης, ήταν να αφιχθούν στην Άραξο αρχικά στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η άφιξή τους αναβλήθηκε για μία μέρα αργότερα, στις 4 Δεκεμβρίου. Συνολικά τέσσερα μονοθέσια F-16C και δύο διθέσια F-16D λαμβάνουν μέρος σε ένα ευρύ εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 14 Δεκεμβρίου. Τα πληρώματα των πολωνικών αεροσκαφών προέρχονται τόσο από την 31η, όσο και από την 32η Τακτική Αεροπορική Βάση. Σκοπός των ασκήσεων είναι η βελτίωση της συνεργασίας στον αέρα σε μεγάλους σχηματισμούς, σε αποστολές αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας, όπως και στην καλύτερη διαλειτουργικότητα με το προσωπικό εδάφους.

Eίναι η δεύτερη φορά που η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο της ανταλλαγής μοιρών του ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2009 τα πολωνικά πληρώματα της 31ης Τακτικής Αεροπορικής Βάσης είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ελληνικό έδαφος, στην Σούδα Κρήτης. Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, την Αθήνα είχε επισκεφθεί ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας. Για το 2013 έχει προγραμματιστεί πληρώματα της 116 Πτέρυγα Μάχης να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Κρζεσίνυ της Πολωνίας.

No comments :

Post a Comment