26/12/2012

Τουρκία: «Τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση του εντόπιου αεροπλανοφόρου»

Το μέλος του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Yildiz και μέλος διοικητικού συμβουλίου του Teknopark A.Ş. (Τεχνοπάρκ ΕΠΕ) καθηγητής Δρ Tamer Yılmaz, δήλωσε ότι το Τεχνοπάρκο θα δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία για τη δημιουργία του δικού της αεροπλανοφόρου. Κατά τους επόμενους μήνες το Τεχνοπάρκο θα αρχίσει να υλοποιείται στα ναυπηγεία της Τούζλας και η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας αναμένεται να ανταγωνιστεί στο είδος αυτό τους διεθνείς ηγέτες. Κατά τα τελευταία χρόνια η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Τεχνοπάρκου στέφθηκε με επιτυχία. Το Πανεπιστήμιο του Γιλντίζ με την Ένωση Ναυπηγείων συνεργάζονται ήδη στον τομέα της εμπορικής θαλάσσιας ναυπήγησης στο Τεχνοπάρκο της Τούζλας. Το νέο Τεχνοπάρκο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση περίπου 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων μέσα στο 2013, όπως έχει προγραμματιστεί. Ο Tamer Yılmaz είπε ότι η δημιουργία του Τεχνοπάρκου θα δώσει τη δυνατότητα στην Τουρκία να υλοποιήσει το έργο για το δικό της αεροπλανοφόρο και καθόρισε το έργο ως Νέα Αυγή- Yeni Şafak. Η δημιουργία αυτής της ναυπηγικής μονάδας θα κάνει την Τουρκία, στη ναυπηγική βιομηχανία, διεθνή ανταγωνιστή τόσο της Νότιας Κορέας, όσο και της Κίνας. Ο ολικός σχεδιασμός των ναυπηγείων της Τούζλας θα ανακοινωθεί σύντομα όπως διευκρίνισε, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΛΙΓΟΙ ΕΝΟΡΑΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟ '80 ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ "ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ" ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΤΟΛΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;  ή ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΚΑΠΝΟΙ ΚΙ ΑΣΦΑΙΡΟΙ;

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ.

3 comments :

  1. ΚΟΥΡΗΤΗ ΜΗΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ;ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ;ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ "ΑΒΥΘΙΣΤΟ" ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ!ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΡΠΙΛΗΣ!ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΘΛΙΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ΥΓ.ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΟ'ΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ'ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ Μ'ΑΚΟΥΤΕ!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ!ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ;ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ!ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΑΜΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

    ReplyDelete
  2. Ότι έκαναν οι εκάστωτε κυβερνήσεις τόσα χρόνια σ'αυτά τα θέματα ήταν θέλημα των Ελλήνων. Δεν θυμάμαι ποτέ να μπήκα σε συζήτηση για την τουρκική απειλή και την χρισιμότητα τις σωστής υπηρεσίας-θητείας και να μην με αντιμετώπισαν σαν γραφικώ και υπερπατριώτη. Ας τα φάνε στη μάπα τώρα, η φύση φροντίζη να εξαφανίζοντε οι ηλίθιοι.

    ReplyDelete
  3. Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ. Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΚΕΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ
    1)ΑΟΖ
    2) ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΜΥΝΑ ΝΗΣΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ
    3) ΦΡΕΓΑΤΕΣ
    4) UAV

    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ΚΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ

    ΑΛΛΑ ΚΡΗΤΙΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΣΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

    Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

    ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΟΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΤΗ ΑΣ ΜΑΣ ΒΓΕΙ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ

    ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΚΑΠΝΟΙ ΚΙ ΑΣΦΑΙΡΟΙ (ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΝΝΟΩ) ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ

    ReplyDelete