09/12/2012

Στη Γερμανία εντοπίστηκε οπλοστάσιο της λίθινης εποχής

Το πιο αρχαίο όπλο στην ιστορία της ανθρωπότητας εντόπισαν επιστήμονες στη Γερμανία. Τα οκτώ λίθινα ακόντια είχαν κατασκευαστεί 300 χιλιάδες χρόνια πριν.

Οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν εργάζονται αποδοτικά από το 2008 σε ανθρακωρυχείο κοντά στο Σόνινγκεν. Μεταξύ των βασικότερων ευρημάτων οι επιστήμονες θεωρούν τις αιχμές ακοντίου, που αποτελούν μια πραγματική αποκάλυψη. Η ηλικία του ευρήματος, 300 χιλιάδες χρόνια, τις καθιστά το αρχαιότερο όπλο από όσα κατασκευάστηκαν ποτέ από τον άνθρωπο.

Είναι πιθανό ότι οι δημιουργοί του οπλοστασίου ήταν εκπρόσωποι του είδους Homo heidelbergensis, αν και δεν έχουν βρεθεί στο Σόνινγκεν λείψανά του. Ωστόσο οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι για την κατασκευή τέτοιων αιχμών οι άνθρωποι έπρεπε ήδη να διαθέτουν αφηρημένη σκέψη και ικανότητες σχεδίασης ολοκληρωμένων έργων, που συγκρίνονταν με τις ικανότητες του σύγχρονου ανθρώπου.

http://greek.ruvr.ru/2012_09_19/88677866/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΙΘΙΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 750000π.χ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 400000π.χ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΙΧΝΗ ΦΩΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2.500.000 ΧΡΟΝΙΑ Π.Χ

1 comment :

  1. ΣΩΣΤΟΣ ΚΟΥΡΗΤΗ!ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ!

    ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ''

    ReplyDelete