04/12/2012

Τεχνητά τουρκικά νησιά με «σχήμα Ημισελήνου» στο Αιγαίο

Έργα που θα αφήσουν για πάντα το σημάδι της διακυβέρνησης που οραματίζεται ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ετοιμαστούν. Συγκεκριμένα, η τουρκική κυβέρνηση θέλοντας να ετοιμαστεί για τον εορτασμό των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023 προχωρά σε μια σειρά από μεγάλα έργα, όπως νέους αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας έκτασης 10.000 χλμ, ένα γιγαντιαίο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, την ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ, αλλά και μια διώρυγα που θα ενώνει το Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα. Η κυβέρνηση της γείτονος εξετάζει το σχέδιο «Σελήνη και Αστέρας», μια πρόταση από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα, Μετίν Χεπγκιουλέρ, που προβλέπει την κατασκευή τεχνητών νησιών με το σχήμα της ημισελήνου και του αστεριού -αναφορά στην τουρκική σημαία- τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα με πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «6 Μέρες», ο ίδιος ο τούρκος αρχιτέκτονας υποστηρίζει ότι τα νησιά αυτά θα κοστίσουν 2,5 δισ. ευρώ και οι επικρατέστερες περιοχές για την κατασκευή τους είναι ανοιχτά της Σμύρνης, η θάλασσα του Μαρμαρά και η ανατολική Μεσόγειος. Πάνω στα νησιά θα κατασκευαστούν «πολυτελείς κατοικίες, βίλες, έξι ξενοδοχεία» αλλά και όλες οι υποδομές όπως λιμάνια, ελικοδρόμιο, τζαμιά και εκκλησία, διοικητικά κτίρια κλπ. Την πρόταση έχει καταθέσει στις τουρκικές αρχές από το 2011 η εταιρεία ITAC International που ανήκει στον Χεπγκιουλέρ και τον συνέταιρό του, Ερτούρκ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet 

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ; ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ 
- ΟΤΑΝ ΕΞΗΓΓΕΛΘΕΙ  Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.
- ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΥΘΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥΣ
- ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΣ
- ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΤΩΡΑ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΝΗΣΟΙ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ;;;

2 comments :

  1. Anonymous5/12/12 08:20

    Α ΡΕ ΚΟΥΡΗΤΗ, ΕΣΥ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ Σ'ΑΚΟΥΕΙ ΟΜΩΣ...

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/12/12 19:09

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΡΕ ΚΟΥΡΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ;ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ!ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΥΔΟ Η ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΚΕΥΕΤΕ;ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete