11/12/2012

ΚΥΠΡΟΣ: Λίστα με τις ετήσιες υψηλότατες απολαβές κρατικών αξιωματούχων

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τον δεύτερο πλέον ακριβοπληρωμένο πρόεδρο από τις 17 χώρες της ευρωζώνης. Ο πρόεδρος Χριστόφιας λαμβάνει κάθε χρόνο 158,551 ευρώ, Σύμφωνα με άρθρο του καθηγητή Ο Μάλλεϊ. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Λουξεμβούργο με τον Ζ.Κ Γιούνκερ, αλλά αυτό σύμφωνα με το άρθρο δεν θεωρείται παράδοξο, γιατί όλοι στο Λουξεμβούργο αμείβονται καλά, ενώ αντίθετα η Κύπρος βρίσκεται σε εποχή μνημονίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία...

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει ετήσιο μισθό και επιδόματα €158,9 χιλ. Ο ακαθάριστος μισθός του, περιλαμβανομένου του 13ου μισθού ανέρχεται στις €124 χιλ. και σε αυτόν προστίθεται και επίδομα παραστάσεως €34,9 χιλ. 
- Δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος κρατικός αξιωματούχος είναι ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας με ετήσιο μισθό και επιδόματα €151,2 χιλ. Ο ακαθάριστος μισθός περιλαμβανομένου του 13ου μισθού ανέρχεται στις €133,2 χιλ. και σε αυτόν προστίθεται και επίδομα παραστάσεως €18 χιλ. 
- Τρίτος στη λίστα είναι ο πρόεδρος και οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με ετήσιο μισθό και επιδόματα €151,2 χιλ.
- Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας με μισθό €128 χιλ. ετησίως, 
- Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (€126,4 χιλ.)
- Ο Πρόεδρος της ΕΠΑ. (€121,9 χιλ.) 

Ακολουθούν
- ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, 
- οι Πρόεδροι Επαρχιακών Δικαστηρίων και οι Γενικοί Διευθυντές υπουργείων
- ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής, 
- ο Αρχιπρωτοκολλητής, 
- ο Γενικός Ελεγκτής, Γενικός Λογιστής, Αρχηγός Αστυνομίας λαμβάνουν ετήσιο μισθό και επίδομα €119,8 χιλ.

Συνολικά €119,8 χιλ. ετήσιο μισθό και επίδομα λαμβάνουν επίσης 
- ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Διοικήσεως, ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

- Υψηλοί είναι και οι μισθοί των βουλευτών στην Κύπρο, αφού μαζί με τα επιδόματα και τα έξοδα παραστάσεων ο μισθός τους αγγίζει τις 8 χιλιάδες ευρώ το μήνα, δηλαδή γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Θα πρέπει άμεσα να γίνουν γενναίες περικοπές μισθών σε διάφορους κρατικούς αξιωματούχους και στον πρόεδρο και όχι μόνο μειώσεις στον απλό κοσμάκη.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/oikonomia/11996-2012-12-10-09-18-50.html

No comments :

Post a Comment