04/12/2012

Ρωσία και ΝΑΤΟ ενέκριναν πρόγραμμα συνεργασίας για το 2013

Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, το οποίος συνεδρίασε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, ενέκρινε πρόγραμμα συνεργασίας για το 2013, μετέδωσε το πρακτορείο Τας.

«Εγκρίναμε την επέκταση του προγράμματος των δραστηριοτήτων μας για το επόμενο έτος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία και το ΝΑΤΟ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην πρακτική συνεργασία στο Αφγανιστάν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διάδοσης των ναρκωτικών.Σημείωσε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία συζήτησαν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ένα νέο κοινό σχέδιο για την ασφαλή επεξεργασία των πλεονασματικών πυρομαχικών, ανέφερε το Τας.

The Hellenic Information Team

Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ αποσκοπούν στην ενίσχυση της γενικής ασφάλειας, η οποία δεν στρέφεται εναντίον του οποιουδήποτε, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της ΡΟ Σεργκέι Λαβρόφ μετά από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Ο Λαβρόφ επισήμανε, πως σε μερικούς τομείς η συνεργασία της Ρωσίας με τον Οργανισμό «αναπτύσσεται με μεγάλη επιτυχία». Αυτό αφορά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, της πειρατείας, της τρομοκρατίας, των απειλών που προέρχονται από το έδαφος του Αφγανιστάν. Παράλληλα σημείωσε, πως η Μόσχα ενδιαφέρεται για το «πως το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να οργανώσει την παρουσία του στο Αφγανιστάν μετά από το 2014». «Έχουμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από εντατικές διαβουλεύσεις», - ενημέρωσε ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της ΡΟ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment