01/12/2012

ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013

Η Π.Ε.Ο.Φ καθώς και ολόκληρος ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π εκ γενετής των, απέδειξαν σε όλο τον Ελληνισμό, άλλοτε μέσω της ακτιβιστικής τους δράσης (ενημερώσεις, πορείες, απεργίες κ.α ) και άλλοτε καθαρά μέσω της πολιτικής τους (εκδηλώσεις, ομιλίες, ξεκάθαρες θέσεις σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, καθώς και πολλά άλλα) ότι οι θέσεις των παρατάξεων είναι καθαρές και πάντοτε με ανιδιοτέλεια, αφού ποτέ δεν υπήρχε προσωπικό είτε παραταξιακό όφελος για τα όσα προσφέραμε, αλλά μόνο ηθική ικανοποίηση που πλάθουμε συνειδήσεις για ένα καλύτερο αύριο για όλο τον Ελληνισμό. Βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με το κατεστημένο και κυνηγηθήκαμε από αυτό, είτε με απαγορεύσεις των πορειών διαμαρτυρίας, είτε με σύλληψη ατόμων λόγω διανομής εντύπων που δεν εξυπηρετούσαν το σύστημα, μα πάνω από όλα με φίμωση των ιδεών μας από τα μ.μ.ε. Κατηγορηθήκαμε για την δράση μας αμέτρητες φορές και χαρακτηριστήκαμε ακόμη και ως φασίστες, αλλά πάντα το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Στο τέλος αποδεικνυόμασταν ορθοί σε όσα λέγαμε και πράτταμε, πάντα όσο αφορά το κυπριακό πρόβλημα και τη λύση του, αλλά δυστυχώς ήταν πάντα αργά.

Απορρίπταμε την δ.δ.ο όταν κανένας μα κανένας σε όλο το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου δεν έμπαινε καν στον κόπο να εξηγήσει στον λαό τι του ετοιμάζουν για λύση στην Κύπρο. Βέβαια δεν θεωρούμε τον λαό άμοιρο ευθυνών αφού πολλές φορές ακόμα και σήμερα ο λαός έκλεινε τα αυτιά και δεν ήθελε να ακούσει βολεμένος από τα κόμματα και όσο κακό και αν ακουστεί αυτό, πολλές φορές βολεμένος από την υπάρχουσα κατάσταση αφού σχεδόν κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει οτιδήποτε προσωπικής ωφέλειας για το γενικότερο καλό. Μιλούσαμε για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Κύπρο και το πώς θα βοηθήσει στο εθνικό πρόβλημα πριν μια δεκαετία όταν οι πολιτικοί δεν έλεγαν τίποτα στον λαό γι ΄αυτό, μάλιστα πολλοί τότε μας έβλεπαν σαν εξωγήινους, αλλά τώρα που αποφασίσαμε να το εκμεταλλευτούμε το κάνουμε πάλι λάθος αφού, βλέπουμε καθαρά το οικονομικό συμφέρον των εταιριών και καθόλου το πώς θα απαλλαγούμε από την κατοχή του τούρκου εισβολέα και συνεχίζουμε το δικό του παιχνίδι της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Τώρα μιλούν όλοι για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές ότι είναι υψίστης σημασίας και ότι όλοι πρέπει να πάρουν θέση. Όλες οι εκλογές στην σύντομη ιστορία της κουτσουρεμένης από την αρχή κυπριακής δημοκρατίας ήταν σημαντικές λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που επικρατεί στο νησί. Σίγουρα όμως λόγω των σημερινών καταστάσεων αυτές οι εκλογές είναι ακόμα σημαντικότερες. Μα πραγματικά ποιος άλλος εκτός από τις αυτόνομες ενωτικές παρατάξεις έχει στα αλήθεια θέση ; Μήπως οι κομματικές παρατάξεις που όποιον μαϊντανό και αν τους πλασάρουν θα τον ακολουθήσουν σαν εθνικό ηγέτη γιατί πολύ απλά αυτό τους είπε το αφεντικό τους ; Οι κομματικές παρατάξεις που δεν είναι τίποτε άλλο από απλά φυτώρια μελλοντικών ποδηγετημένων ψηφοφόρων ;Προφανώς όχι. Σε αντίθεση με όλους αυτούς οι αυτόνομες παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π πραγματικά μελετούν για τον κάθε υποψήφιο γιατί πολύ απλά στον Ελληνισμό δεν είναι λύση το μη χείρον βέλτιστο, αλλά θέλουμε τον σωστότερο και σοφότερο για να διαπραγματευτεί το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού.

Κατηγορούμαστε για ευθυνοφοβία και ελλιπείς θέσεις. Ουδέν αναληθέστερο αυτού. Στο παρελθόν η Π.Ε.Ο.Φ στήριξε όντως επίσημα υποψήφιο γιατί δυστυχώς πίστεψαν τα λόγια του περί ενιαίου αμυντικού δόγματος, έλευσης των S-300, πανεθνική διάσκεψη και αλλαγή πλεύσης στο κυπριακό. Αμέσως μετά ήμασταν οι μοναδικοί που τον πολεμήσαμε πραγματικά αφού όχι μόνο δεν τήρησε τίποτα από τα προαναφερθέντα αλλά μερίμνησε να ξεπουλήσει ακόμα παραπάνω το νησί. Μετά από αυτό θέλουμε να δούμε πράξεις και όχι άλλα όμορφα λόγια από πολιτικάντηδες που το μόνο που θέλουν είναι η καρέκλα και η υποτέλεια στον σουλτάνο. Επίσης εμείς μάθαμε από τα λάθη μας σε αντίθεση με τους ώριμους πολιτικούς μας. Στον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π πιστεύουμε σε ένα τρίπτυχο που κανένας υποψήφιος δεν τηρεί. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ - ΕΝΩΣΗ. Σίγουρα σήμερα το πρώτο μας μέλημα είναι η αποτροπή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που τόσο προσπαθούν να περάσουν στον λαό.

Ας πάρουμε όμως τους επικρατέστερους υποψηφίους για την προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας ένα προς ένα...

Νίκος Αναστασιάδης.

Είναι στην πολιτική σκηνή για 40 χρόνια. Βουλευτής από τα 35 του με τεράστιο και καταλυτικό ρόλο στην αποχαύνωση και των ευνουχισμό του πατριωτισμού των Ελλήνων της Κύπρου που είχαν πιστέψει ότι ο δη.συ είναι εθνικόφρων κόμμα. Δεν θα ασχοληθούμε με το μακρινό παρελθόν του κυρίου Αναστασιάδη γιατί τότε θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες. Αλλά ας αναλωθούμε στο πρόσφατο παρελθόν και το παρών του στην πολιτική ζωή . Ο Νίκος Αναστασιάδης στην μάχη που έδωσε ο Κυπριακός Ελληνισμός κατά της υποταγής και του ξεπουλήματος στον τούρκο το 2004 με το σχέδιο Ανάν, όταν ο ανεκδιήγητος Γλαύκος Κληρίδης το είχε φέρει, όχι μόνο ήταν απών από τις επάλξεις του αγώνα κατά της καταστροφής της Κύπρου αλλά ήταν ο σημαντικότερος και προκλητικότερος υποστηρικτής του. Όταν ο λαός τον απέρριψε, ο πατριώτης αυτός κατήγγειλε τον τότε πρόεδρο της κ.δ Τάσσο Παπαδόπουλλο και μαζί και την κ.δ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σαν να ήταν μικρό παιδάκι που του χάλασαν το παιχνίδι και ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω, αντί να βοηθήσει στην προσπάθεια να πειστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι δεν απορρίψαμε την λύση αλλά αυτή την άδικη μορφή της, που ήταν καθαρά διάλυση. Βέβαια όπως αποδείχτηκε μετά, τα λεφτά που έριξε η unops στον επηρεασμό συνειδήσεων υπέρ του σχεδίου ήταν πάρα πολλά. Ο Νίκος Αναστασιάδης που όταν έρχονται εκλογές ξεθάβει από τα υπόγεια της Πινδάρου τις Ελληνικές σημαίες και μεταμορφώνεται σε έναν φουστανελοφόρο πατριώτη, είναι ο ίδιος άνθρωπος που σε επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη είχε πει ότι είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα συνθήματα τύπου, «η Κύπρος είναι Ελληνική» γιατί μόνο κακό όπως είπε κάνουν ακόμα και στις σχέσεις μας με το σύνοικο στοιχείο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ενώ το κόμμα του καπηλεύεται όσο τίποτε άλλο τον πανέμορφο και ηρωικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α, είχε πει όταν ήταν προσκεκλημένος του κατακτητή πρωθυπουργού της τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (άραγε ως τι ;), με φόντο του το περίφημο πανό «όλα για την τουρκία» ότι για τα Σεπτεμβριανά φέρει ευθύνη ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. Δηλαδή για τις σφαγές και τον τρίτο ξεριζωμό των Ελλήνων της Πόλης, βάση του κυρίου Αναστασιάδη έφταιγε ο αγώνας που έκαναν οι παππούδες μας για λευτεριά και Ένωση. Ανιστόρητο ; επικίνδυνο ; προδοτικό ; Συγχαρητήρια. Για τα υπόλοιπα δείπνα με Ταλάτ και Έρογλου απλά τα αφήνουμε στην κρίση σας αφού ειπώθηκαν πολλά στα μ.μ.ε.

Βασικός σύμμαχος της πενταετίας αυτής , στην διακυβέρνηση Χριστόφια δεν ήταν κανένας άλλος από τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη και το κόμμα του. Συμφωνούσε επίσημα με τους χειρισμούς του Δημήτρη Χριστόφια στο κυπριακό και τον στήριζε μέσα και από δηλώσεις του. Άλλωστε όσο και αν πολλοί ακόμα θέλουν να εθελοτυφλούν, τα ίδια τα κόμματα (εκτός από όταν είμαστε κοντά σε εκλογές) παραδέχονται ότι έχουν απόλυτη σύγκλιση απόψεων όσο αφορά την δ.δ.ο. Τουλάχιστον κύριε Αναστασιάδη οι άλλοι δεν φοράνε την προβιά του πατριώτη. Αν θυμηθούμε και το τι έγινε στις εκλογές του 2008 λύνουμε το παζλ, αφού τότε στον δη.συ έλεγαν πως αν δεν περνούσε ο κύριος, μικρασιατική καταστροφή, Ιωάννης Κασουλίδης στον δεύτερο γύρο τότε ήταν έτοιμοι για την πολιτική τους υπέρβαση και στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια για την προεδρία. Μετά την δολοφονική έκρηξη στο Μαρί, ο κύριος Αναστασιάδης το είδε αυτό σαν μια τέλεια ευκαιρία για την ανέλιξη του στο ύπατο αξίωμα της κ.δ, αφού μέχρι τότε, λόγω της συμπαθέστατης προσωπικότητας του ακόμα και εντός του δη.συ δεν υπήρχε περίπτωση να κατέβει σε εκλογές. Με τον Χριστόφια να κάνει το ένα κραυγαλέο λάθος μετά το άλλο και με αυτό να έχει αποτέλεσμα την καλύτερη προεκλογική για τον δήθεν πολιτικό του αντίπαλο, τώρα έχουμε τον Αναστασιάδη ως φαβορί για την προεδρία. Έβγαλε για πρώτη φορά την νεολαία του δη.συ στους δρόμους να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν για τους 13 αδικοχαμένους συμπατριώτες μας. Προς Θεού δεν υπονοούμε ότι οι συναγερμικοί που ήταν έξω από το προεδρικό το έκαναν γι ' αυτό, αλλά θα έπρεπε να τους φανεί κάπως περίεργο το ότι κάποιος σαν τον Νίκο Αναστασιάδη τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος στην Κύπρο, τον μέχρι τότε καλύτερο σύμμαχο του προέδρου Χριστόφια, του ανθρώπου που είναι βουλευτής περισσότερο από την μισή του ζωή, να καμώνεται πως δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε στο Μαρί. Φυσικά και ήξερε όπως και όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές. Βέβαια ήταν και κατά της παραίτησης Χριστόφια πράγμα που προβληματίζει αν λάβουμε υπόψη τον πόνο του για τον χαμό 13 ανθρώπων. Επίσης απλά σαν θέμα για προβληματισμό. Ο Μάρκος Κυπριανού δεν θεωρείτε συνυπεύθυνος για την τραγωδία στο Μαρί; Ποια είναι αλήθεια η άποψη των συναγερμικών ψηφοφόρων για αυτή την σπουδαία προσθήκη στο επιτελείο Αναστασιάδη ; Ή μήπως τώρα που δεν στηρίζει ακελ πήρε άφεση αμαρτιών ;

Για το τέλος αφήσαμε τα της Τρόικας. Ως ηγέτης ενός καθαρά νεοφιλελεύθερου κόμματος , δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο εκτός από αυτό που ξέρει καλύτερα. Να στηρίζει το κεφάλαιο. Μετά το Ανάν, τώρα είναι υπέρμαχος της καθόδου του Δ.Ν.Τ στην Κύπρο. Το καλύτερο βέβαια είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έπεισε τους ψηφοφόρους του ότι η Τρόικα είναι μονόδρομος, το ανάγαγε σε μεγαλύτερο πρόβλημα από την λύση του κυπριακού και το πέρασε στην συνείδηση του κόσμου ακόμα και ως το υπέρτατο πατριωτικό καθήκον. Θα θέλαμε να ξέρουμε, άραγε ο λαός είναι τόσο φτωχός που δεν έχει τηλεόραση να δει τι έκαναν στην μητροπολιτική Ελλάδα οι διεθνής τοκογλύφοι ; Για τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να πούμε αλλά προς το παρών μένουμε μέχρι εδώ , ελπίζοντας ότι ο λαός θα καταλάβει με ποιον έχει να κάνει, πριν βγάλει στην εξουσία έναν ομοσπονδιακό επικινδυνότερο από τους προκατόχους του.

Σταύρος Μαλάς

Ο κύριος Μαλάς εμφανίστηκε το 2011 ως υπουργός υγείας από τον Δημήτρη Χριστόφια. Βέβαια πριν από αυτό ήταν και αυτός θιασώτης του προδοτικού σχεδίου Ανάν αλλά και πάλι δεν ήταν ποτέ, κάτι το ιδιαίτερο στην πολιτική σκηνή. Ένας αλεξιπτωτιστής που ως μόνη αποστολή που του δόθηκε από το ακελ είναι να κατέβει στις εκλογές και να χάσει από τον σύμμαχο τους Νίκο Αναστασιάδη , αφού τα λάθη που έκανε ο Χριστόφιας, κατά την διάρκεια της θητείας του είναι πραγματικά πολλά, απίστευτα και μερικά εξ αυτών ασυγχώρητα. Βέβαια ένα κόμμα σαν το ακελ δεν θα μπορούσε να το παραδεχτεί αυτό και αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ξέρει ότι θα χάσει κατεβάζει υποψήφιο, απλά και μόνο για να πετάξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του κυρίως, αλλά και ολόκληρου του λαού. Είναι πολύ εύκολο κάποιος που ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και να κατανοήσει ότι απλά το ακελ στηρίζει Αναστασιάδη. Για τους παραπάνω λόγους θα ασχοληθούμε με το ακελ αφού ο κύριος Μαλάς είναι πραγματικά άγνωστος στην πολιτική σκηνή, αλλά δεν παύει να είναι ο υποψήφιος του δεύτερου κόμματος στην Κύπρο.

Το ακελ έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση από την ίδρυση του.

Το κόμμα που δεν δέχτηκε ποτέ τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α , το κόμμα που πρόδιδε αγωνιστές και που έχει ως μητρικό του κόμμα το κουμουνιστικό κόμμα αγγλίας, βέβαια λίγοι θυμούνται πως τότε είχαμε αγγλοκρατία. Το κόμμα που δια στόματος του τότε αρχηγού του Εζεκία Παπαϊωάννου καθώς και του συντρόφου του τότε γ.γ του κ.κ.ε Νίκου Ζαχαριάδη πρόδιδαν μέσω ραδιόφωνου στους αγγλους το πραγματικό όνομα του αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α στρατηγού Διγενή. Το ακελ μάλιστα ποτέ δεν απολογήθηκε για την στάση που τήρησε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού της Κύπρου κατά των άγγλων ιμπεριαλιστών αλλά μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να προκαλούν το λαϊκό αίσθημα, βρίζοντας, υποτιμώντας και χλευάζοντας έναν από τους ωραιότερους αγώνες του Ελληνισμού. Βέβαια αυτό μπορεί να μεταφράζετε και πολύ απλά σαν κόμπλεξ κατωτερότητας αφού ανά το παγκόσμιο το ακελ έχει κερδίσει τα πρωτεία σαν το μοναδικό κομουνιστικό κόμμα, που όχι μόνο δεν έλαβε μέρος σε μια εθνικοκοινωνική επανάσταση όπως ήταν ο αγώνας του 55-59 ,αλλά συνεργαζόταν με τον κατακτητή. Ένα κόμμα που δηλώνει εν έτη 2012 κομουνιστικό αλλά διέπετε πραγματικά από τον άκρατο καπιταλισμό. Το ακελ είναι μια τεράστια εταιρία στην Κύπρο που κατέχει πολλές κερδοφόρες επιχειρήσεις. Επίσης είναι το κομουνιστικό κόμμα που αυτή την στιγμή προεδρεύει μέσω του Χριστόφια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Σίγουρα αυτό μόνο γέλιο θα μπορούσε να προκαλεί αφού καθαρά και μόνο λόγο ιδεολογίας, θα έπρεπε να θέλει την κατάρρευση της καπιταλιστικής και παγκοσμιοποιητικής Ε.Ε. Το ακελ είναι όπως και ο δη.συ υπέρμαχος της δ.δ.ο και την παρουσιάζει σαν τον οδυνηρό μας συμβιβασμό, αφού για όλα φταίει το πραξικόπημα, η Ε.Ο.Κ.Α β και ο Γρίβας . Θεωρεί πως αυτά έφεραν τον τούρκο στο νησί και άρα φταίμε και άρα πρέπει να δεχτούμε ότι μας προτείνουν. Κύριοι του ακελ. Την δ.δ.ο οι τούρκοι την ήθελαν από το 56 γιατί βάση του πρώην πρωθυπουργού της τουρκίας Νιχάτ Ερίμ ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν όλη την Κύπρο χωρίς προβλήματα. Άρα τόσα χρόνια στηρίζετε αυτή την θέση που δεν είναι τίποτε άλλο από τον διαχρονικό στόχο της τουρκίας για την Κύπρο.

Πέντε χρόνια διακυβέρνησε το ακελ και πραγματικά κατάφερε να μας φέρει σε όρια που κανένας άλλος δεν πέτυχε τόσα χρόνια. Η μία ατυχής και προκλητική δήλωση του προέδρου Χριστόφια μετά την άλλη. Τι να πρωτοθυμηθούμε ; Το ότι εξίσωσε την μάνα Ελλάδα με τους τούρκους ως εισβολείς; το ότι εξίσωσε την μάνα Ελλάδα με την τουρκία ως μητέρα πατρίδα λέγοντας πως δεν χρειαζόμαστε μητέρες πατρίδες; Την τεράστια γνώση του και χρήση τόσο της Ελληνικής γλώσσας όσο και της Αγγλικής σε διεθνή φόρα, απλά ρεζιλεύοντας μας σε άλλους λαούς; Το ότι στήριζε τον σύντροφο του ταλατ για την ηγεσία του ψευδοκράτους ; Κάτι που του έδινε οντότητα ; Μήπως το ότι συμφώνησε την παραμονή 50000 τουλάχιστον εποίκων στο νησί μετά την λύση ; (κάτι που πρώτος συμφώνησε ο Γλαύκος Κληρίδης) ή να μιλήσουμε για την συμφωνία του περί εκ περιτροπής προεδρίας ; Είναι τόσες πολλές οι παραχωρήσεις που έκανε εις βάρος μας προς τον κατακτητή που πραγματικά σε μια κανονική κοινωνία ο άνθρωπος αυτός θα οδηγείτο στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Στην δικαιοσύνη βέβαια θα έπρεπε να παραπεμφθεί και ως ο κύριος υπαίτιος για την τραγωδία στο Μαρί, αλλά όπως είπαμε όλα αυτά θα γινόντουσαν εάν ζούσαμε σε μια δίκαιη κοινωνία. Αλλά μόνο στην Κύπρο, ο πρόεδρος θα ανέθετε σε ανεξάρτητο ερευνητή την ευθύνη της έρευνας για το Μαρί, αλλά μόλις έβγαινε το πόρισμα θα τον λασπολογούσε και θα τον πολεμούσε επειδή δεν ήταν αυτό που τον εξυπηρετούσε. Δίκαιη κοινωνία.

Επί διακυβέρνησης ακελ όμως είδαμε και τις πιο ακραίες μεθόδους εις βάρος αντικαθεστωτικών (γιατί περί καθεστώτος θα έπρεπε να μιλούμε) αφού συνελήφθησαν μαθητές και φοιτητές γιατί μοίραζαν έντυπα κατά της δ.δ.ο, συνελήφθησαν πολίτες γιατί είπαν τον πρόεδρο βλάκα, χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις καταστολής ακόμα και με τεθωρακισμένα οχήματα ενάντιων άοπλου λαού που διαμαρτυρόταν πραγματική σωματική βία, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος με τα τσιράκια του έκαναν γιορτούλλες στο προεδρικό μέγαρο αποκλείοντας προκλητικά τους διαδηλωτές και χαρακτηρίζοντας τους πραξικοπηματίες. Όταν ο λαός κύριοι προοδευτικοί κομουνιστές του ακελ εξεγείρεται απλά οφείλετε να τον ακούσετε γιατί τότε δεν είστε κυβέρνηση αλλά ακόμα ένα απολυταρχικό καθεστώς. Αλλά που να ξέρετε εσείς την έννοια της δημοκρατίας όταν μεγαλώνετε με ιστοριούλες για αντιφρονούντες που κατάσφαξε ο πατερούλης σας ο Στάλιν. Κατά την διάρκεια της προεδρίας Χριστόφια είδαμε και το εξής παρανοϊκό. Σε παρέλαση για την επέτειο της υποτέλειας μας στους άγγλους (1η Οκτωβρίου) ο πρόεδρος διέταξε οι στρατιώτες που θα παρέλαυναν να μην φέρουν γεμιστήρες στα όπλα τους γιατί άκουσον άκουσον φοβόταν για πραξικόπημα και απόπειρα κατά της ζωής του. Βάση αυτού ο κύριος Χριστόφιας είτε χρήζει ψυχιατρικής περίθαλψης είτε απλά πρέπει να σταματήσει να βλέπει ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή να σταματήσει να διαβάζει περί παγκόσμιων ιστοριών συνομωσίας.

Για το τι έκανε το ακελ 5 χρόνια στην εξουσία πραγματικά χρειάζονται τόμοι να γραφούν καθώς και αναγνώστες με γερά νεύρα και στομάχι και ακριβώς γι ' αυτόν τον λόγο δεν θα αναλωθούμε άλλο, παρά μόνο σε κάτι τελευταίο. Οι προστάτες του λαού, οι εμπνευστές της δίκαιης λύσης και της δίκαιης κοινωνίας , οι εργάτες κομουνιστές ,οι αντιιμπεριαλιστές και αντικαπιταλιστές, οι πολέμιοι των τραπεζών, είναι οι ίδιοι που μας έριξαν στα δόντια των διεθνών τοκογλύφων του Δ.Ν.Τ. Η Κύπρος που είχε οικονομικό πλεόνασμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο πτώχευσε. Ο Χριστόφιας κάλεσε την τρόικα και ήμαστε μισό βήμα πριν την υπογραφή και την υποτέλεια μας σε ένα νέο κατακτητή, που το χειρότερο για μας είναι ότι αυτός ο κατακτητής μπορεί να μην σκοτώνει με όπλα και πυραύλους αλλά αργά και σταθερά απομυζεί τον λαό. Το είδαμε να γίνετε στην υπόλοιπη Ελλάδα και τώρα μπαίνουμε μέσα από μόνοι μας .Τα συμπεράσματα δικά σας.

Γιώργος Λιλλήκας

Για το τέλος αφήσαμε τον κύριο Λιλλήκα που τόσος λόγος γίνετε από τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι είναι ο υποψήφιος που στηρίζουμε. Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα. Παλαιότερα στελέχη του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π όντως στηρίζουν την υποψηφιότητα του, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τον στηρίζουν οι παρατάξεις. Το αντίθετο μάλιστα. Οι παρατάξεις είναι αυτόνομες και τις αποφάσεις τους τις παίρνουν μετά από προσεκτική ανάλυση, σκέψη και συζήτηση. Δεν έχουμε κανένα απολύτως κόλλημα να στηρίξουμε κάποιον εάν και εφόσον αυτός πληροί τις θέσεις μας, πράγμα που στην προκειμένη δεν ισχύει αφού όσον αφορά τις παρατάξεις του φορέα, στο επιτελείο Λιλλήκα δεν υπάρχουν καθαρές θέσεις. Για τα παλαιοτέρα στελέχη, μας αυτά χάνουν την ιδιότητα τους ως στελέχη κάτι που συνεπάγεται με το ότι χάνουν και την ιδιότητα τους για λήψεις εσωτερικών αποφάσεων , με την αποπεράτωση των σπουδών τους. Είναι υπεύθυνοι για τις δικές τους πράξεις αυτοί αποκλειστικά, ο φορέας δεν φέρει καμία ευθύνη. Αν η θέση τους αυτή είναι σωστή ή λάθος θα το δείξει το εγγύς μέλλον. Για παρατάξεις όμως όπως είναι οι δικές μας δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, αφού κουβαλούμε στους ώμους μας μια τεράστια ιστορία καθώς και ιδεολογία.

Ο κύριος Λιλλήκας ως υποψήφιος βουλευτής κατέβαινε με τον συνδυασμό των νέων δυνάμεων του ακελ. Μάλιστα από την αρχή της καριέρας του ήταν ένα πολλά υποσχόμενο στέλεχος του ακελ και γι ' αυτό παρουσιαζόταν συχνά ως εκπρόσωπος του σε τηλεοπτικές μονομαχίες. Ως ακελικός τότε κατηγόρησε και αυτός με την σειρά του τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α ενώ σήμερα παρευρίσκεται ακόμα και σε μνημόσυνα ηρώων. Ήταν υπέρμαχος της δ.δ.ο και κατηγορούσε και ειρωνευόταν όσους ήταν κατά της, ενώ σήμερα διατείνεται, ότι είναι κατά μιας τέτοιας καταστροφικής λύσης. Είχε ένα τεράστιο ρόλο στην αποπομπή του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π από τον οργανισμό νεολαίας με την ψευδή πρόφαση ότι ήμασταν δήθεν ακροδεξιοί, πράγμα που μας ανάγκασε να καταφύγουμε στα δικαστήρια, να κερδίσουμε την δίκη και να αναγκαστεί ο οργανισμός νεολαίας να μας αποδεχτεί και πάλι με την διαφορά πως αυτή την φορά υπήρχε και η απόφαση δικαστηρίου που απέδειξε τα ψέματα τους. Υπήρξε υπουργός του τότε προέδρου της κ.δ εθνομηδενιστή Γιώργου Βασιλείου, ενώ στην συνέχεια ήταν υπουργός εξωτερικών του Τάσσου Παπαδόπουλου. Έφερε στο τραπέζι την συμφωνία 8ης Ιουλίου και την στήριξε, μια συμφωνία που και αυτή περιστρέφεται καθαρά γύρω από την δ.δ.ο . Ήταν πολέμιος του σχεδίου Ανάν, αλλά όπως και ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, δεν έκανε τίποτε άλλο κατά της ομοσπονδίας και της αποτροπής της, αλλά αντιθέτως όπως γράψαμε πιο πάνω συνέβαλε στην συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Μετά τον αποκλεισμό του Τάσσου Παπαδόπουλου από το ακελ για την προεδρία της κ.δ ο Γιώργος Λιλλήκας έκανε το δικό του πολιτικό γραφείο διαχωρίζοντας την θέση του από το ακελ και στηρίζοντας τον Παπαδόπουλο. Από εκεί και πέρα ο κύριος Λιλλήκας έκανε μια μεταστροφή προσπαθώντας να πείσει τον λαό ότι είναι κατά της ομοσπονδίας. Όμως επειδή ως γνωστόν τα γραπτά μένουν θα παραθέσουμε κάποια σημεία από την πολιτική του διακήρυξη.

- «Τόσο το Ενιαίο όσο και το Ομόσπονδο Κράτος μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό και λειτουργικό μοντέλο λύσης αρκεί οι δομές τους, οι διαδικασίες λήψης απόφασης, η εκπροσώπηση των κοινοτήτων στα όργανα του Κράτους, να στηρίζονται στις αρχές του Δικαίου και της Δημοκρατίας. Παραβίαση αυτών των αρχών δημιουργεί αδικία, οδηγεί σε δυσλειτουργία, αδιέξοδα, παράλυση του κράτους και νέα κρίση με όλα τα συνεπακόλουθα της.»
Στο πρώτο αυτό σημείο βλέπουμε καθαρά πως δεν απορρίπτει την λύση ομοσπονδίας. Δεν μπορεί κάποιος να μας ξεγελάσει ότι στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει μια καλή ομοσπονδία τύπου Αμερική ή Γερμανίας λόγω της ιδιαιτερότητας που επικρατεί στο νησί και οποιαδήποτε ομοσπονδία στην περίπτωση μας αποτελεί αναπόφευκτα φυλετικό και εδαφικό διαχωρισμό με χωριστές εξουσίες. Ακόμα μιλά για κοινότητες. Στην Κύπρο υπάρχουν οι Έλληνες νόμιμοι κάτοικοι του νησιού και τέσσερεις μειονότητες (Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι και Τούρκοι). Επίσης να θυμίσω ότι ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π αποτελείται από ενωτικές παρατάξεις πράγμα που μας κάνει να απορρίπτουμε και τα περί ενιαίου κράτους, ειδικά αν σκεφτούμε πως με κάποιου είδους ενιαίου κράτους, που σκαρφίστηκαν οι άγγλοι το 60 καταλήξαμε σήμερα σε όλα αυτά.
- «Στην περίπτωση λύσης Ομοσπονδίας, που αποτελεί και τον ιστορικό συμβιβασμό της Ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι υψίστης σημασίας να διασφαλίζεται, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα πρόκειται για μετεξέλιξη, μεταρρύθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποδειχθεί η ισχυρότερη άμυνα μας έναντι του Τουρκικού επεκτατισμού.»
Εδώ για μας φαίνονται ξεκάθαρα τα κατάλοιπα που άφησε το ακελ στον κύριο Λιλλήκα. Οι Έλληνες κύριε Λιλλήκα ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά την πατρίδα τους δεν δέχονται κανένα συμβιβασμό πολύ περισσότερο όταν αυτό θα τον κάνουμε με τους σφαγείς μας από το 1453 μέχρι και σήμερα. Επίσης πρέπει να διαλέξετε εάν είστε κατά της ομοσπονδίας, υπέρ της λόγω συμβιβασμού, ενιαίου κράτους ή ότι άλλο. Απλά πρέπει να ξεκαθαρίσετε την θέση σας.
- «Θα πρέπει ακόμη η Ομοσπονδιακή λύση να οδηγεί σε επανένωση των θεσμών, του λαού, της οικονομίας και του γεωγραφικού χώρου. Τα δικαιώματα ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας, τα πολιτικά δικαιώματα όλων των Κυπρίων πολιτών, ανεξάρτητα εθνικότητας και του χώρου εγκατάστασης τους, πρέπει να διασφαλίζονται απόλυτα χωρίς κατηγοριοποιήσεις και περιορισμούς. Χωρίς κατοχύρωση τους, το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων και η επανένωση του λαού θα καταστούν ανέφικτοι στόχοι. Παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων και ελευθεριών θα οδηγήσει στην πραγματικότητα σε δύο χωριστά Κράτη, με χωριστές οικονομικές και εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες. Αναιρεί την αξία και τη χρησιμότητα της ίδιας της λύσης.»
Όλοι ξέρουμε τι προνοεί η ομοσπονδία. Σίγουρα όμως τίποτα από αυτά που ζητάτε να γίνουν μέσω αυτής εάν επιτευχθεί. Ακόμα κάπου συγκρούεστε με αυτά που γράφετε πιο πάνω. Εκεί μιλάτε για κοινότητες εδώ μιλάτε για Κύπριους πολίτες ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.
- «Ασφαλώς η επίτευξη συμφωνίας θα είναι προϊόν συμβιβασμού. Ο συμβιβασμός, όμως, πρέπει να είναι αμοιβαίος και όχι μονομερής. Στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, στις αρχές της Δημοκρατίας, στην υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, στο ζήτημα της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μπορεί να γίνουν συμβιβασμοί.»
Πάλι ο συμβιβασμός. Αυτή τη φορά μάλιστα μιλάτε για αμοιβαίο. Λυπούμαστε αλλά πραγματικά αν πιστεύετε πως θα πείσετε μέσω των συνομιλιών τους τούρκους να αποδεχτούν την θέση τους ως μειονότητα και όχι ως κοινότητα, τότε αυτό εκτός από ασόβαρο και επικίνδυνο είναι και άκρως ουτοπικό και καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική του ρεαλισμού. Για να κερδίσουμε την απελευθέρωση της πατρίδας, μας αυτό θα γίνει μέσω συμμαχιών και θέση ισχύος που θα φέρουμε την πατρίδα μας πάντα με πολιτικά μέσα και θα αναγκάσουμε την τουρκία να αποχωρήσει και τους εν Κύπρο μουσουλμάνους να αποδεχτούν την θέση τους ως μειονότητα με κατοχυρωμένα τα δικαιώματά τους.
- «Η λύση του Κυπριακού πρέπει να προϋποθέτει την αποχώρηση όλων, χωρίς εξαίρεση, των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο.»
Τι εννοείτε χωρίς εξαίρεση; Την Ε.Λ.Δ.Υ.Κ μήπως; Στην ζωή δεν είναι όλα ίσα και όμοια.
- «Αμέσως μετά την Τουρκική εισβολή, ορθά, αποφασίστηκε ότι ο αγώνας μας θα διεξαχθεί με πολιτικά μέσα και η λύση θα επιδιωχθεί μέσα από διακοινοτικές συνομιλίες.»
Πως μπορείτε να θεωρείτε ορθές τις δικοινοτικές συνομιλίες και ταυτόχρονα να διατείνεστε ότι υπάρχει πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι δικοινοτικό; Αφού μόνο που συνομιλούμε με ηγέτη ψευδοκράτους υποβιβάζουμε το πρόβλημα μας. Το πρόβλημα είναι απλό. Η τουρκία έκανε εισβολή στην Κύπρο το 74 και από τότε κατέχει την μισή μας πατρίδα. Είτε συζητούμε με την τουρκία είτε την εξαναγκάζουμε σε συνομιλίες μέσω πολιτικών συμμαχιών. Εκτός αν μπήκαμε στην Ευρώπη για να νιώσουμε και εμείς Ευρωπαίοι και να έχουμε κοινό νόμισμα.
- «Ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι έτοιμος για ένα έντιμο συμβιβασμό. Δεν είναι, όμως, διατεθειμένος να δεχθεί λύση που ισοδυναμεί με παράδοση του στην νεοοθωμανική Τουρκία.»
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός μέχρι το 2004 δεν είχε ιδέα τι του ετοίμαζαν οι πολιτικοί και μόλις βγήκε στην επιφάνεια αυτός το απέρριψε. Από εκεί και πέρα κανένας σας, ακόμα και όσοι ήσασταν κατά του Ανάν δεν μεριμνήσατε να πείτε στον λαό ότι αυτή θα είναι η λύση που θα του φέρνετε, γιατί στην Κύπρο μαστιζόμαστε από ευθυνόφοβους επαγγελματίες πολιτικούς . Σαν αρχή μας έχουμε ότι όλοι οι άνθρωποι αλλάζουν προς το καλύτερο φτάνει να το αποδείξουν. Με νερόβραστες όμως δηλώσεις του τύπου λίγο ομοσπονδία , λίγο ενιαίο κράτος, λίγο διαπεριφερειακή κ.α δεν μπορείτε να μας πείσετε και σίγουρα ούτε το παρελθόν σας. Αν όντως είστε αντιομοσπονδιακός θα πρέπει να το δείξετε στην πολιτική αρένα, αλλά πάντα με καθαρές θέσεις και όχι πολιτικάντικες.

Μετά από αυτή την ανάλυση των επικρατέστερων υποψηφίων εμείς σαν Π.Ε.Ο.Φ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν ήμαστε κατά των εκλογών ως θεσμό. Είναι η απόλυτη μορφή δημοκρατίας που εύκολα όμως κάποιοι πολιτικάντιδες μπορούν να την αντιστρέψουν σε βάρος μας. Πρέπει ο λαός να καταλάβει πως αυτός έχει την δύναμη να αλλάξει τους πολιτικούς γιατί από αυτόν εξαρτώνται και σε καμία περίπτωση εμείς από αυτούς. Εμάς ως Π.Ε.Ο.Φ. δεν μας έχει πείσει κανένας πραγματικά για τις προθέσεις του. Το μόνο που έχουμε είναι οι μέχρι τώρα πράξεις τους και αυτές σίγουρα δεν είναι και τόσο τιμητικές. Επαναλαμβάνουμε πως πιστεύουμε σε ένα τρίπτυχο και ποτέ δεν θα μετακινηθούμε από αυτό . ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ - ΕΝΩΣΗ. Καλούμε τον λαό να ψηφίσει με μοναδικό κριτήριο το μέλλον της πατρίδας μας και όχι ποιος θα βολέψει κάπου όσο δυνατόν περισσότερους. Όποιος και αν είναι ο επόμενος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας εμείς τον καλούμε να αγωνιστεί για το καλό της Κύπρου και όχι για τα δικά του οικονομικά ή πολιτικά οφέλη . Πραγματικά αηδιάσαμε από ηγέτες προδότες . Υποσχόμαστε πως αν αυτός ο κάποιος από όποιον χώρο και αν προέρχεται θέσει πάνω από όλα το κοινό καλό εμάς θα μας βρει δίπλα του ως τους ποιο πιστούς του συμπαραστάτες, αλλά όποιος συνεχίσει να κοροϊδεύει τον λαό θα μας βρει όπως πάντα απέναντι του. Μέχρι τότε εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Να μαχόμαστε για την αφύπνιση συνειδήσεων , να ενημερώνουμε για τις καταστροφικές συνέπειες της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας . Να αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη για πάντα Ελληνική.

Γραφείο Τύπου, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης
http://peof78.wordpress.com/

No comments :

Post a Comment