29/11/2012

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) ολοκληρώνει την αναβάθμιση 43 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην έκδοση Block 5.

Αυτό αναφέρεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας BAE Systems.

Βάσει του προγράμματος Retrofit 2, στα μαχητικά έχουν εγκατασταθεί υπέρυθροι αισθητήρες, καθώς και προηγμένα συστήματα για την καταστροφή στόχων στον αέρα και στη επιφάνεια. Επιπλέον, τα μαχητικά είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσουν με λέιζερ κατευθυνόμενα πυρομαχικά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τελευταίο αεροσκάφος που θα παραδοθεί πίσω στην Βασιλική Πολεμική Αεροπορία είναι το Typhoon BS23 (ZJ932). Για την πορεία του εκσυγχρονισμού των υπόλοιπων 43 βρετανικών Typhoon δεν αναφέρονται πληροφορίες. Το καλοκαίρι του 2012 το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, προκήρυξαν διαγωνισμό για την ανάπτυξη και την παράδοση ραντάρ AESA για το Typhoon. Τα πρώτα μαχητικά με ααυτό το ραντάρ θα πρέπει να παραληφθούν το αργότερο μέχρι το 2015. Επιπλέον, οι τέσσερις εταιρικές χώρες υποστηρίζουν το πρόγραμμα ανάπτυξης P1E (Phase 1 Enhancement).

Mε αυτό το πρόγραμμα το Typhoon θα είναι σε θέση να εξοπλιστεί με ατρακτίδια Lightening ΙΙΙ, βόμβες Paveway IV και το EGBU-16, καθώς και πυραύλους αέρος-αέρος MBDA Meteor.

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment