29/11/2012

Γερμανικοί και ολλανδικοί Patriot τελικά στην Τουρκία - Κατεσστράφει κρίσιμο Συριακό ραντάρ;

Δεν θα παραλάβει αμερικανικές συστοιχίες πυραύλων Patriot η Τουρκία, καθώς όλες χρησιμοποιούνται και δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη για να μεταφερθεί στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Όπως διαφαίνεται και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, συστοιχίες Patriot θα στείλουν δύο οι Γερμανοί και μία οι Ολλανδοί. Οι Αμερικανοί έχουν ένα τάγμα Patriot που περιλαμβάνει τέσσερις ενεργές πυροβολαρχίες και μία σε «εφεδρεία» που ανήκουν στη Διοίκηση Ευρώπης. Οι συστοιχίες αυτές είναι ανεπτυγμένες σε διάφορα σημεία στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Η ολλανδική και οι γερμανικές συστοιχίες είναι οι λιγότερο επιχειρησιακά αξιοποιούμενες, άρα διαθέσιμες για μεταφορά…

http://www.defence-point.gr/news/?p=64074

Η Τουρκία στο αίτημα που διατύπωσε προς το ΝΑΤΟ για την προστασία των περιοχών της περιλάμβανε 20 ζώνες για εγκατάσταση συστοιχιών πυραύλων τύπου Patriot. Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ έκριναν ότι οι ανάγκες της Τουρκίας καλύπτονταν από οκτώ πυραυλικά συστήματα. Πρόσθεσαν, μάλιστα, οτι αν αυξηθεί ο αριθμός των απειλών από τη Συρία η Τουρκία έχει και όλα τα στρατιωτικά μέσα και τις ικανότητες για να αποτρέψει άλλες ενδεχόμενες επιθέσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team
Τις τελευταίες ημέρες οι ένοπλες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν μια συστηματική επίθεση σε συραικές αεροπορικές βάσεις, με σκοπό να στερήσουν στην Πολεμική Αεροπορία του Άσαντ να διεξάγει εκτεταμένες επιχειρήσεις. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες καταστράφηκαν ραντάρ σε αεροπορικές βάσεις στη νότια και βόρεια χώρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό διπλωματικό σώμα, τη Δευτέρα, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων με φορητούς πυραύλους, καταστράφηκε το μεγαλύτερο ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, γνωστό και ως M-1, το οποίο παρακολουθεί τον εναέριο χώρο του Ισραήλ και χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο της Μεσογείου, κατά μήκος των ακτών της Συρίας.

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment