16/11/2012

Συντριβή F-22 Raptor

Μαχητικό αεροσκάφος F-22 Raptor της Αμερικανικής ΠολεμικήΑεροπορίας συνετρίβη σε μια εθνική οδό στην Florida Panhandle την Πέμπτη. Ο πιλότος ήταν σε θέση να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, πριν αυτό συντριβεί. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς στο έδαφος.

Το μονοθέσιο μαχητικό stealth, μέρος ενός προγράμματος που μαστίζεται από προβλήματα, έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στην Tyndall Air Force Base, ακριβώς νότια της πόλης του Παναμά. Η αιτία της συντριβής δεν είναι γνωστή, αλλά η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υποξίας με το αεροσκάφος εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πενταγώνου, από το 2008 τουλάχιστον μια ντουζίνα πιλότων του F-22 έχει αναφέρει ζάλες και καταστάσεις μπλάκ άουτ κατά την πτήση, εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.
 

1 comment :

  1. Για να μην ξεχνιώμαστε, το αεροσκάφος αποτελεί τη βάση του προγράμματος των F35, τα οποία δεν θα έχουν ούτε καν την επειχηρισιακή ικανότητα του προβληματικου Raptor. Έφαγαν πίτα οι μογγόλοι, βεβαία δεν συγγρίνετε με την δικιά μας πίτα άλλα τη να λέμε τώρα, να λέμε τις μαλακίες των άλλων να παρηγορούμαστε.

    ReplyDelete