23/11/2012

Νόμιμη η κτηνοβασία στη Γερμανία ;

Στη Γερμανία δεν υπάρχουν περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Οι φιλόζωοι που διαφωνούν με την κατάσταση ως έχει σήμερα κατόρθωσαν να έχουν συνάντηση με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, προς τον οποίον εξέθεσαν τις απόψεις τους, και ο οποίος υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα. Παρόλο που η κτηνοβασία υπήρξε θέμα ταμπού για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διάφορες οργανώσεις ζωοφιλικές έχουν δραστηριοποιηθεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με την κτηνοβασία, μια πρακτική που δεν είναι παράνομη. «Στη Γερμανία μπορεί κάποιος να έχει σεξουαλικές σχέσεις με ένα ζώο χωρίς να ανησυχεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδίας των φιλοζωικών οργανώσεων (Deutscher Tierschutzbund).

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ελβετική εφημερίδα Le Matin μιλά για «οίκους ανοχής» με ζώα στη Γερμανία καθώς και για ένα εκτεταμένο δίκτυο διακίνησης ζώων για σεξουαλική εκμετάλλευση! Αυτό που είναι σίγουρο για την Claudia Lotz, εκπρόσωπο του παραρτήματος Βερολίνου της ομοσπονδίας εναντίον του βιασμού ζώων (ΒΜΤ), «όλα τα είδη ζώων από χάμστερ μέχρι φίδια και από σκυλιά μέχρι άλογα, όλα υπήρξαν θύματα βιασμού από ανθρώπους. Στο καταφύγιο της Βρέμης, την «Κιβωτό του Νώε», έχουμε φιλοξενήσει και περιθάλψει πολλά κακοποιημένα ζώα. Ένα παράδειγμα είναι ένα Τσιουάουα που βιάστηκε από τον ιδιοκτήτη του με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στα γεννητικά του όργανα».

Το βιβλίο «Βασανισμός των ζώων: η σιωπή» (Verschwiegenes Tierleid) μιλά για το θέμα αυτό. Κάνει επίσης έναν απολογισμό για τη σεξουαλική βία που ασκήθηκε εναντίον των ζώων. Μιλά, για παράδειγμα, για έναν άνδρα 45 χρόνων που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία να βιάζει ένα γουρούνι στον ζωολογικό κήπο Wilhelma της Στουτγάρδης. Τον περασμένο Αύγουστο η ομοσπονδία εναντίον του βιασμού ζώων (ΒΜΤ) οργάνωσε μιαν εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσει το κοινό. Η βιομηχανία του σεξ με ζώα προετοιμάζεται για ενδεχόμενη απαγόρευση της κτηνοβασίας στη Γερμανία. Κυκλοφόρησαν ήδη φουσκωτά υποκατάστατα ζώων για σεξουαλικούς σκοπούς...

11 comments :

  1. "ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ"!ΕΔΩ ΡΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ 8ο Μ.Χ. ΑΙ.(ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΝΤΕΣ)ΕΠΕΔΙΔΟΝΤΟ ΣΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΟΝΟΦΑΓΙΑΣ(ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ Η Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΜΑΧΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΑΝ)ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΤΗΝΟΒΑΤΟΥΝ;ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!ΕΙΔΙΚΑ Η ΚΡΗΤΗ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ΥΓ.ΔΙΓΕΝΗ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΟΝΟΦΑΓΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΑΒΡΟΜΑΤΕΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΘΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΣΟΥΝ ΣΕ "ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ";ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ!ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΒΡΟΜΑΤΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ!ΚΑΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΑΒΡΟΜΑΤΕΣ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΓΟΤΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΒΟΡΥΣΘΕΝΗ(ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΟΝ)!

    ReplyDelete
  2. ΠΡΟΓΟΝΟΦΑΓΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ;ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΗΣ...

    ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ''

    ReplyDelete
  3. Η λέξη Σαυρο-μάτες δηλώνει αυτούς που έχουν μάτια σαύρας ....δηλαδή όχι με στρογγυλή κόρη όπως οι απλοί άνθρωποι ,αλλά με κάθετη κόρη ματιού όπως έχουν οι σαύρες και τα φίδια.Ναι οι σαυρομάτες κατοικούσαν ανατολικά του ποταμού Ντόν (Ταναιδος ποταμός) δηλ.Ν.Α Ρωσία ...Καύκασο και Κασπεία ...εδώ κάνουμε ένα συνειρμό για τις Ηράκλειες Στήλες η Πύλες που ήταν δύο ...αυτές προς Δυσμάς στο Γιβραλτάρ και αυτές στον Καύκασο.Πολύ σημαντικές και οι δύο!!

    Ο Παυσανίας στα Αττικά αναφέρει ότι είδε κοντά στην Ακρόπολη των Αθηνών ένα θώρακα Σαυρομάτικο ,ο οποίος έμοιαζε με δέρμα δράκοντος.... «ποιούν από αυτές παρεμφερή με φολίδες δρακόντων».Επίσης, αναφέρει για τους Σαυρομάτες: «διότι είναι πάρα πολύ άμικτοι των εκεί βαρβάρων»...δηλαδή ρόσεχαν πάρα πολύ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟ.Και χωρίζονταν κυρίως σε κύριες ομάδες....τους Αλανούς (μπορούμε να τους πούμε και Αλβανούς χε χε),τους Βασιλείους,και τους Ιάζυγες.....απο αυτές τις ομάδες οι χειρότεροι και πιο καθαρόαιμοι Σαυρομάτες ήταν οι Αλανοί=Αλβανοί.

    Ψάξε τώρα κρητικέ να βρείς ΤΙ συνδέει ...Γερμανούς..Αλβανούς...Εβραίους...και Άγγλους???

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  4. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ, ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΑΙΚ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΕΣ ΕΩΣ ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΕΣ!ΜΕ ΜΕΝΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ, ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΕΣΩΠΤΡΟΝ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ!ΟΥΤΕ ΣΕ "ΣΑΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΥΤΕ ΣΕ "ΣΑΥΡΟΕΙΔΕΙΣ" ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, Η ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΕΛΑΦΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Η ΩΡΑ!Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ΥΓ.ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΟΦΘΑΛΜΟΣ!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

    ReplyDelete
  5. ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΦΟΛΙΔΩΤΩΝ ΘΩΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑΓΑΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΥΡΕΣ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΟΛΥ!

    http://www.google.gr/search?q=scaled+armour&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=f5ewUIX0BO2b1AXvx4GoDg&ved=0CE4QsAQ&biw=1280&bih=632

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  6. Μάλλον αυτός που λέει και γράφει ΜΠΟΥΡΔΕΣ είσαι εσύ Κρητικέ απο τον Βορρά.Τον Ντειβιντ Αικ (εβραίος είναι) εσύ τον ανέφερες,όχι εγώ ...όπως και τις εκδόσεις "ΕΣΩΠΤΡΟΝ" ...εγλω ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ .

    Ο Ντειβιντ Αικ λεει αυτά που του έχουν πει να πει και κάνει αυτά που του λένε.....απο εκεί και μετά ο καθένας βάζει κάτω το μυαλό του (αν έχει) και ψάχνει τα πράγματα....δεν κάθεται να ακούει τι του πλασάρουν οι άλλοι.

    Και επειδή ολα αυτά τα θεωρείς αλαφροισκιωτα ..τότε θα μπορείς να μας εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ τον Θάτσι Χ. Αλβανός και "υποτυπώδη" κυβέρνηση του Κοσσόβου το ονομάμα του στην Αλβανική σημαίνει ΦΙΔΙ??.....η γιατι ο UCK στα τραγούδια του ομιλεί περί Δαρδανίας και Ιλλυρίας και τι σχέση έχει αυτό με εμάς τους Έλληνες και τον τότε και νυν Τρωικό πόλεμο??

    Μίλησες και για ΑΕΤΟΥΣ το σύμβολο αυτό εκτός απο τους Αλβανούς το έχουν και άλλοι όπως οι Cetniks που είναι Σέρβοι ....μόνο που αν παρατηρήσεις καλά τις σημαίες τους θα δεις μια ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.τΟΝ ΓΕΏΡΓΙΟ ΚΑΣΤΡΙΏΤΗ γιατι τον έλαγαν ο γιός του ΔΡΑΚΟΥ???

    Οι Ε.Δ του Ισραήλ έχουν σαΝ ΈΜΒΛΗΜΑ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΜΕ ΦΤΕΡΑ και κάθε μονάδα και υπομονάδα έχει κωδικό όνομα που προέρχεται απο κάποιο ΕΡΠΕΤΟ όπως "κόμπρα", "οχιά" κ.α.
    http://tolmwnnika.blogspot.gr/2012_01_01_archive.html

    Όλά αυτά τα θεωρείς ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ και μπουρδες μάλλον....αυτό όμως που εγώ δεν καταλαβαίνω Κρητικέ είναι ποιός καθορίζει το τι είναι ορθό και ποιό το μη ορθό γύρω απο κάποιο θέμα???

    Υ.Γ το ότι χρησιμοποιούσαν φολιδοτούς θώρακες αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά.....ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ και το ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ καλύτερα να μάθεις.

    Υ.Γ Αν θέλεις να ομιλώ ΣΟΒΑΡΑ μαζί σου (δεν είσαι υποχρεωμένος)...τότε να με παίρνεις και εσυ στα σοβαρά.Τους εχθρούς μας ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΚΑΛΑ Κρητικέ ...ΤΌΣΟ ΚΑΛΑ ΌΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  7. Εγραψες ..."
    ΥΓ.ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΟΦΘΑΛΜΟΣ!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!"

    Η λέξη "μάτι" προκύπτει απο την ελληνική λέξη για το μάτι "όμμα-ομμάτιον-μάτι".....για αυτό και λέμε ..πήρα των ομματιών μου και έφυγα.

    Επίσης εκτός απο όμματα και οφθαλμοί τα μάτια λέγονταν και ΦΑΕΑ και αυτό γιατί χρειάζονται "φάος" δηλ φώς για να δούν....για αυτό ακόμα και σήμερα λέμε "κατηφής" για αυτόν που είναι κατσούφης.

    Στην αρχαία ελληνική όμως η οψή λέγεται και "ώψ" ...απο τον μέλοντα του ρήματος "οράω" που είναι το "όψομαι".

    Αυτά Κρητικέ τα λίγα για την ώρα ....κανείς δεν έχει σκοπό να παραπλανήσει κανέναν....ΧΑΛΑΡΩΣΕ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  8. ΤΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ(ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ)Ο ΑΡΧΙ-ΚΑΡΑ-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΛΟΜΩΝΕΙ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ, ΑΡΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΔΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΘΥΜΗΔΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ(ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ)!ΚΑΙ ΤΟ "ΟΜΜΑ-ΟΜΜΑΤΙΟΝ-ΜΑΤΙ" ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟΥ 5ου Π.Χ.ΑΙ. ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  9. Ωστε λοιπόν το "όμμα-ομμάτιον-μάτι" είναι μεταγενέστερος μεσαιωνικός τύπος του οφθαλμού??

    Τότε ο Όμηρος στην Οδύσσεια που χρησιμοποιεί την λέξη αυτή τι είναι??
    ..."Αλλ᾽ ἄγε μοι τόδε εἰπὲ καὶ ἀτρεκέως κατάλεξον,
    εἰ δὴ ἐξ αὐτοῖο τόσος πάϊς εἰς Ὀδυσῆος.
    αἰνῶς μὲν κεφαλήν τε καὶ ΟΜΜΑΤΑ καλὰ ἔοικας...." ΠΟΥ ΠΆΕΙ ΝΑ ΠΕΙ

    ..." Μὰ πές μου τώρα, γειά σου,
    καὶ ξήγησέ μου ξάστερα, παιδί του ἂν εἶσαι ἀλήθεια,
    τοῦ Ὀδυσσέα, τοσοδὰ μεγάλο παλληκάρι.
    Παράξενα στήν κεφαλὴ καὶ στὰ λαμπρὰ τὰ ΜΑΤΙΑ
    τοῦ μοιάζεις..."

    Αν θυμάμαι καλά ο Όμηρος είναι αρχαιότερος απο τον Ηρόδοτο...που πάει να πει ότι η λέξη όμμα=μάτι είναι ακόμα αρχαιότερη και απο την εποχή του Ηρόδοτου.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  10. ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ!
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΘΟΤΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟΥΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ"),ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ 5ου Π.Χ.ΑΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ "ΜΑΤΗΣ"(ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΜΑΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΣΑΥΡΟΜΑΤΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΜΑΤΕΣ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΡΜΑΤΕΣ;ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΜΕ ΣΑΡΜΑΔΕΣ;),ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗΣ, ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ,ΚΛΠ;ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΔΙΟΤΙ Σ'ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ!ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ 5ου Π.Χ.ΑΙ.(ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ)ΕΝΑΝ "ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗ" ΕΝΑΝ "ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗ" ΚΑΙ ΕΝΑΝ "ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ" ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΟΥ!ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΤΡΕΤΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  11. Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα,δεν έχω καμμία διαφωνία η αντιπαράθεση μαζί σου Κρητικέ...απλά έχουμε σε κάποια πράγματα (όχι ουσίας) διαφορετική οπτική των πραγμάτων...κάτι απόλυτο φυσικό.

    Σε κείμενα του Πλούταρχου θα δεις ότι τον οφθαλμό τον έλεγαν και Ίρι (Ίριδα του ματιού) παράγωγο του ρήματος ορώ(βλέπω-παρακολουθώ)....ο άνθρωπος είναι ένας "οφθαλμός" ικανός να βλέπει και τον μακρόκοσμο(δηλ το Σύμπαν),αλλά και τον μικρόκοσμο(τον εσωτερικό του κόσμο ,το σώμα του).Δηλαδή απο την μια μπορούμε να φωτογραφίζουμε μακρινούς γαλαξίες ,αλλά απο την άλλη μπορούμε να κατέβουμε αλληγορικά και στο απύθμενο της ψυχής μας.Το σημείο που συναντώνται οι διαστάσεις μέσα στον ΟΦΘΑΛΜΟ μας είναι το κέντρο του ΧΑΟΥΣ ...είναι το σημείο που παλεύει η ΡΟΗ με την ΑΝΤΙΡΟΗ.

    Μου λες συνέχεια για κείμενα του 5 αιώνα...και για την λέξη "γαλανομάτης" γλαυκωπίς ήταν ένα απο τα επίθετα της θεάς Αθηνάς...δηλαδή γαλανομάτα...γιατί η λέξη γλαυκ-ΩΠΗ αυτό δηλώνει ...η ΙΡΙΣ όμως σημαίνει και οφθαλμός η "Ωπή" και εδώ θα πάρουμε την λέξη ΣΕΙΡΙΟ που μπορείς να την βρείς σε ΠΟΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ και να την ετυμολογήσουμε...το πρώτο μέρος είναι το ΣΙ πανάρχαια ελληνική λέξη για τον Θεό(όταν ορκίζονταν έλεγαν μα το Σιώ,δηλ μα τον θεό)βάλε δίπλα δίπλα το ΣΙ και το ΙΡΙ και σου δίνουν το Οσιρι με ενσωματομένο το άρθρο.Η λέξη πάλι ΟΣΙΡΙΣ είναι η ελληνική απόδοση του αρχικού ΑΣΣΑΡ που σημαίνει ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ.

    Άρα Κρητικέ ΟΦΘΑΛΜΟΣ και ΩΠΗ είναι ένα και το αυτό .....και μπορείς να βρείς αυτήν την λέξη σε πολλά κείμενα του 5 αιώνα,θα ψάξεις όμως μόνος σου να τα βρείς.

    Εγώ θα μιλήσω απο εδώ και μπρός την γλώσσα της ΣΙ-ΩΠΗΣ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete