27/11/2012

Η.Π.Α: Δικαστικη προσφυγή Εβραίων κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Ελλάς: Απόδοση υπηκοότητος σε επιζώντες του "ολοκαυτώματος" - ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ισραηλινοί, που διαμένουν στις ΗΠΑ, κατέθεσαν μια πρωτοφανή αγωγή κατά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λόγω της πολιτικής της Ουάσιγκτον έναντι της Παλαιστινιακής Αρχής. Η αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους της εβραϊκής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Shurat HaDin και σ’ αυτήν αναφέρεται ότι η πολιτική των ΗΠΑ ως προς την Παλαιστίνη δεν λαμβάνει υπ’ όψη της τα συμφέροντα του Ισραήλ. Η πολιτική αυτή εκδηλώνεται από το γεγονός ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ συνέδεσε την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Παλαιστινιακή Αρχή με την εκπλήρωση σειράς όρων, όμως στην πράξη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ουσιαστικά αρνήθηκε την υποχρέωσή του να παρακολουθεί την εκπλήρωση των όρων αυτών. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Αρχές της Παλαιστίνης μπορούν να προωθούν αντιισραηλινές ενέργειες χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Οι πρώτοι έξι πολίτες εβραϊκής καταγωγής που επέζησαν του Ολοκαυτώματος ανέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια μετά από αναμονή πολλών ετών. Η τελετή ορκομωσίας πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ. Ο Έλληνας πρεσβευτής, Κυριάκος Λουκάκης, σε σύντομη ομιλία του μετά την ορκωμοσία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση και εφαρμογή της νέας νομοθεσίας και επισήμανε τον ρόλο της Ελληνοεβραϊκής κοινότητας ως γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των ελληνικής καταγωγής επιζώντων του Ολοκαυτώματος Μοσέ Χαελιόν, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, καθώς και τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας που εργάστηκαν σκληρά και συστηματικά για την ικανοποίηση ενός χρονίζοντος αιτήματος της ελληνο- εβραϊκής κοινότητας.

http://www.defencenet.gr/

Προετοιμάζεται μια έκθεση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ από το ερευνητικό του κέντρο, όπου παρουσιάζονται αποκαλύψεις για το μέγεθος οικονομικής υποστήριξης του Ισραήλ που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, αναφέρει η έκθεση, είναι για τον αμυντικό προϋπολογισμό, για την στρατιωτική άμυνα, όσο και για υποστήριξη προς τους ισραηλινούς εποίκους. Στην έκθεση του Jeremy M. Sharp αναφέρονται οι δαπάνες για τον προϋπολογισμό της άμυνας και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που επιβαρύνει κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μεγάλη κλίμακα, τόσο σε οικονομική όσο και σε τεχνική υποστήριξη, σε προγράμματα που αναφέρονται. Επιπρόσθετα, τα αεροσκάφη F-35  περιλαμβάνονται επίσης, στο σύνολο της οικονομικής στήριξης που παρέχονται και για τους εποίκους ισραηλινούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Η 10ετής συνθήκη στρατιωτικής βοήθειας: Η σχετική συνθήκη υπογράφηκε από την κυβέρνηση Μπους το 2007 με χρονικό ορίζοντα 10 ετών, που προβλέπει στρατιωτική βοήθεια προς την ισραηλινή κυβέρνηση. Πρόκειται για βοήθεια 30 δισεκατομμύριων δολαρίων, από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το Ισραήλ, για στρατιωτικούς σκοπούς. Ωστόσο το πακέτο αυτό της αμερικανικής βοήθειας, αναμένεται να αυξάνεται ανά έτος. Το 2009 ήταν 2,55 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2013 υπολογίζεται στα 3,1 δις δολάρια. Η στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι το 2018.

The Hellenic Information Team

1 comment :

  1. ΩΧ!ΔΙΑΒΛΕΠΩ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΤΟΥΣ ΣΕΦΑΡΝΤΙΜ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ(25000 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ)ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ SALONICO ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΡΠΩΘΗΚΑΝ ΝΟΜΙΜΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΒΡΑΪΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΦΑΜΙΛΙΑ ΤΟΥ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑ!ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete