30/11/2012

Πρόγραμμα Α-119 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας: Ο πυρηνικός βομβαρδισμός της σελήνης

Ένα από τα παρανοϊκότερα στρατιωτικά σχέδια των τελευταίων δεκαετιών. Μια πυρηνική βόμβα εκτοξεύεται στο διάστημα, και πυροδοτείται στην περιφέρεια του φεγγαριού, ένα τεράστιο σύννεφο μανιταριού - για να να φαίνεται από τη Γη. Μια παράλογη φαντασία; Όχι, ένα φιλόδοξο σχέδιο των Αμερικανών για να κάνουν επίδειξη της τεχνολογικής υπεροχής τους. Το 2000, για πρώτη φορά έγινε γνωστό ένα από τα πιο περίεργα επεισόδια της διαστημικής κούρσας των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ. Νέα στοιχεία για αυτό το διαβολικό έργο αποκαλύφθηκαν τώρα. Πρόσφατα στο τηλεοπτικό κανάλι του CNN ο τηλεπαρουσιαστής Brian Todd μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για ένα μυστικό σχέδιο της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καλείται "A-119." Το σχέδιο αυτό περιελάμβανε την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας, με ισχύ ίση με εκείνη που έπεσε στη Χιροσίμα, αλλά αυτή τη φορά στο ... φεγγάρι! Την βόμβα στο φεγγάρι έπρεπε να παραδώσει ένας διηπειρωτικός πύραυλος.

Το πρότζεκτ A-119 είχε επικεφαλή τον διακεκριμένο επιστήμονα και μηχανικό Leonard Reiffel, ο οποίος είναι τώρα 85 ετών. Ο Reiffel δήλωσε ότι η έναρξη του μυστικού πρότζεκτ έγινε το 1958, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Η Ρωσία είχε μόλις εκτοξεύσει ένα δορυφόρο, και κατείχε το σαφές προβάδισμα στην διαστημική κούρσα. Για να "πειστεί" η αμερικανική κοινή γνώμη ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πολύ πίσω από τη Σοβιετική Ένωση, αποφασίστηκε να εκτοξευθεί μια πυρηνική βόμβα στο φεγγάρι. Επιπλέον, το σχέδιο αφορούσε και παραμέτρους μιας έρευνας σχετικά με την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου στον διαστημικό χώρο. Σύμφωνα με την συνέντευξη του Leonard Reiffel στο CNN, την έκρηξη στη σελήνη δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς από τη Γη, ακόμα και με τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια. Και για το φεγγάρι αυτή θα ήταν σαν μια "μικροσκοπική γρατσουνιά." Το 1959, το πρότζεκτ A-119 είχε εγκαταλειφθεί. Η προσπάθει δεν άξιζε τα ανάλογα ρίσκα, και το A-119 κατέληξε στο ράφι. Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αρνήθηκε να σχολιάσει τη μετάδοση του προγράμματος CNN, αν και το μυστικό σχέδιο χρονολογείται 54 έτη νωρίτερα. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Ο Reiffel συγκέντρωσε γύρω του μια αξιόλογη ομάδα ερευνητών. Ανάμεσά τους ήταν ο μεγάλος αστρονόμος Carl Sagan. Η δουλειά του ήταν να παρακολουθεί την κίνηση του νέφους, το οποίο θα μπορούσε να διαμορφωθεί μετά από την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας. Ο Sagan αργότερα πρόδωσε κατά λάθος το μυστικό σχέδιο A-119. Σύμφωνα με την σύζυγό του, ο Sagan αποκάλυψε το σχέδιο από αμέλεια.

Στην ΕΣΣΔ προετοίμαζαν επίσης ένα παρόμοιο σχέδιο. Στο πρότζεκτ με την κωδική ονομασία "Ε4" Σοβιετικοί επιστήμονες σχεδίαζαν επίσης τον τροχιακό πυρηνικό βομβαρδισμό του φεγγαριού. Το σχέδιο απορρίθηκε ευτυχώς αργότερα και από τους Σοβιετικούς.

Η ιδέα των πυρηνικών όπλων στο φεγγάρι δεν εξαφανίστηκε από το μυαλό των ανθρώπων. Στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα οι Αμερικανοί σχεδίαζαν οικισμούς στη σελήνη. Η General Electric Company είχε μια η τολμηρή ιδέα να δημιουργηθεί κάτω από τη σεληνιακή επιφάνεια ένας μεγάλος θάλαμος, με τη βοήθεια της πυροδότησης ατομικών βομβών. Στη συνέχεια αυτός ο θάλαμος ήταν να απολυμανθεί, να σφραγιστεί και να συμπληρωθεί με οξυγόνο. Σε αυτό το τεχνητό περιβάλλον, οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Η συγκλονιστική εκπομπή του CNN για το τρελό αυτό σχέδιο της έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας στο φεγγάρι - μια ακόμη πειστική απόδειξη του πόσο επικίνδυνο ήταν το παιχνίδι με τους πυρηνικούς πυραύλους και η σημασία που έχει για την επιβίωση του πλανήτη μας η μείωση αυτών των διαβολικών όπλων. Παρ 'όλα αυτά, το φεγγάρι βομβαρδίστηκε - αλλά όχι με πυρηνικές κεφαλές: Για τη μελέτη της σεληνιακής επιφάνειας, η NASA τον Οκτώβριο του 2009 εκτόξευσε δύο πυραύλους κοντά στο νότιο σεληνιακό πόλο. Κατά τη σύγκρουση με την σεληνιακή επιφάνεια, περίπου 100 λίτρα νερού χύθηκαν στην επιφάνεια. Η υπόθεση ότι υπάρχει νερό στο φεγγάρι αποδείχθηκε με αυτό τον τρόπο.

http://www.fox2magazine.net/

2 comments :

  1. ΑΥΤΗ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

    ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ''

    ReplyDelete
  2. ΤΗΛΕΜΑΧΕ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΗΠΕΙΡΟΣ!ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete