15/10/2012

Εθνικό Μέτωπο για τον Ελληνισμό, όχι άλλες υποχωρήσεις

Οι συντριπτικές συνέπειες της κρίσης έχουν μεταξύ άλλων και δύο σοβαρές παραμέτρους. Πρώτον, οδηγούν σε κοινωνική εξέγερση με απρόβλεπτη εξέλιξη. Δεύτερον, καλλιεργούν νέο κλίμα υποχωρήσεων απέναντι στην Τουρκία, απολύτως καταστροφικό. Η αναμενόμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου, αρχιτέκτονα της προσπάθειας επικυριαρχίας του νεο-οθωμανισμού, βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Επιχειρώντας ένα σύντομο ιστορικό θα διαπιστώσουμε ότι η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1974 έως σήμερα, υπήρξε μονίμως υποχωρητική. Όπως με συγκλονιστικό τρόπο περιέγραψε στο βιβλίο του ο βετεράνος Τούρκος διπλωμάτης Μπουλούκμπασης, η Τουρκία όριζε την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Χρησιμοποιώντας την απειλή και την σταθερή διεκδίκηση, ώθησε την Ελλάδα σε μια μόνιμη άμυνα, όπου αποδεχτήκαμε ένα διάλογο στον οποίον δεν συζητούσαμε παρά τα τουρκικά αιτήματα. Δεν τολμήσαμε να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, παρακολουθήσαμε την αποθράσυνση της Τουρκίας στην Θράκη, την απίστευτη αδιαλλαξία στην Κύπρο, φτάσαμε στα Ίμια και στις γκρίζες ζώνες.

Σήμερα που η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο κοινωνικό επίπεδο, η υπόθεση των εθνικών θεμάτων έχει πολλαπλή σημασία με ιστορικές διαστάσεις. Τα κρίσιμα ζητήματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας, των σύνθετων απειλών στην Θράκη (ελεύθερες οικονομικές ζώνες, δράση προξενείου), δεν σχετίζονται μόνο με την προοπτική της, αλλά και την ίδια την επιβίωσή της. Η έλευση εδώ του Νταβούτογλου, είναι η συνέχεια και η «εμβάνθυση» μιας αδιέξοδης πολιτικής ενδοτικών και βλαπτικών συζητήσεων, με μόνη κερδισμένη την Τουρκία. Η μόνη πατριωτική και ενδεδειγμένη στάση στην παρούσα φάση, είναι η διακοπή κάθε συνομιλίας. Η ανακήρυξη, θέσπιση και χωροθέτηση της ΑΟΖ θα έχει τεράστια πλεονεκτήματα, άλλα άμεσα και άλλα πολλά μελλοντικά. Η ξεκάθαρη στάση στην Θράκη είναι η μόνη που οι Τούρκοι θα καταλάβουν. Οι θέσεις μας στο Αιγαίο, απολύτως θεμελιωμένες στο Διεθνές Δίκαιο, δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συνομιλιών και ακόμα περισσότερο νομικών αντιδικιών. Ολόκληρη η πολιτική που βασίστηκε στον κατευνασμό των τουρκικών απαιτήσεων, αποδείχτηκε καταστροφική και είναι πανηγυρικά αποδεδειγμένο ότι εκπορεύτηκε από δικά τους κέντρα. Η κυρίαρχη κατά τα τελευταία χρόνια αντίληψη ότι οι γείτονες συζητούν, είναι βλακώδης, διότι το ορθό είναι ότι συζητούν όταν υπάρχει αποδεκτό σημείο αμφισβήτησης. Επίσης, δεν καταφεύγεις ποτέ στα δικαστήρια για να αποδείξεις τι είναι δικό σου αφού είναι ήδη δικό σου. 

Τα μεγάλα ζητούμενα για την Ελλάδα είναι η διαμόρφωση μιας πολιτικής χωρίς στερεότυπα, αξιοποιώντας τις φιλίες και τα συμφέροντα με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Επίσης, είναι η διαμόρφωση ενός Εθνικού Μετώπου για τον Ελληνισμό, δια μέσου του οποίου οι Έλληνες σε όλον τον πλανήτη θα θέτουν ως προτεραιότητα την Ελλάδα και μόνον. Θα αποβάλλουν την μειονεξία των δογματικών τοποθετήσεων, της δειλίας και της μιζέριας και κυρίως θα θέσουν οριστικά στο περιθώριο τα κέντρα εξουσίας - πολιτικούς, δημοσιογράφους, καθηγητές, επιχειρηματίες - που εντός της Ελλάδας εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση της πατρίδας είναι η συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων και η απόφαση ότι το κυρίαρχο ελληνικό κράτος δεν εκχωρεί τίποτα, δεν υποχωρεί σε τίποτα και θα βαδίσει ανεξάρτητο στο πεπρωμένο του. Τον ρόλο της Ελλάδας δεν θα τον αποφασίσει ο Νταβούτογλου, ούτε οι νέοι σουλτάνοι, δεν θα τον αποφασίσουν οι σκοτεινοί μηχανισμοί των περιφερόμενων τυχοδιωκτών του καπιταλισμού, ούτε οι πολυεθνικές. Δεν θα τον αποφασίσουν οι προσκυνημένοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης. Θα τον αποφασίσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που κάθε μέρα πυκνώνουν τις τάξεις ενός μεγάλου σχηματισμού αντίστασης, με άξονα την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία υποχώρηση.

No comments :

Post a Comment