03/10/2012

ΗΠΑ: Κινεζικό κύκλωμα υλικών υψηλής τεχνολογίας - Εταιρεία η οποία έχει συμβόλαιο με τις ένοπλες δυνάμεις της Ταιβάν, έχει ως μετόχους… τον κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό !

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, εντόπισαν δύο Κινέζους υπηκόους, οι οποίοι προσπαθούσαν να εισάγουν πολυμερή υλικά υψηλής αντοχής, αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για υλικά που χρησιμοποιούνται στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Η σύλληψη του Κινέζου Μινγκ Σουάν Ζάνγκ, έγινε όταν εμμέσως αποκάλυψε σε πράκτορες των ΗΠΑ, οι οποίοι ήταν με κάλυψη, ότι τα υλικά θα χρησιμοποιηθούν στις πτητικές δοκιμές του νέου κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΣΕ ΟΛΗ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΚΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ, ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ, ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
China-Based Hacking of 760 Companies Shows Cyber Cold War
Κινεζικές απομιμήσεις σε αμερικανικά οπλικά συστήματα!

Πρόκειται για την Air Asia Co., η οποία απέσπασε συμβόλαιο συντήρησης των ελικοπτέρων της Ταϊβάν για να κυκλοφορήσει στη συνέχεια η πληροφορία για τη εμπλοκή του κινεζικού Στρατού στο μετοχολόγιό της! Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι οι Κινέζοι θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν ως «όχημα» των μυστικών τους υπηρεσιών, στην προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες… Όπως δηλώνουν τώρα οι Ταϊβανέζοι, εάν οι πληροφορίες επαληθευθούν, όχι μόνο θα χάσει το συμβόλαιο η εταιρία, αλλά θα της απαγορευτεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μελλοντική διαγωνιστική διαδικασία στη νήσο. Για να μετριάσουν βέβαια τις αλγεινές εντυπώσεις, αναφέρουν ότι η εταιρία είχε αναλάβει να συντηρεί δευτερεύουσας σημασίας τμήματα των ελικοπτέρων, αφού τα κύρια μέρη τα συντηρεί η Αεροπορία της χώρας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η Ταϊβάν δεν απαγορεύει σε κινεζικές εταιρίες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και να δραστηριοποιούνται οικονομικά στη νήσο. Ωστόσο, απαγόρευση υφίσταται για εταιρίες όπου έχουν εμπλοκή οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.

No comments :

Post a Comment