10/10/2012

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Νέα ανάθεση στην INTRACOM Defense Electronics. Αφορά σύμβαση ύψους 4,4 εκατ. δολ. ΗΠΑ και θα υλοποιηθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο πολύχρονης συνεργασίας της Εταιρείας με τη Northrop Grumman (NYSE: NOC) και τα ηλεκτρονικά συγκροτήματα του Ραντάρ προορίζονται για μαχητικά αεροσκάφη της παγκόσμιας αγοράς.

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Άλλεν θα είναι από το 2013 ο νέος αρχιστράτηγος των ενωμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λεόν Πανέτα. Ο Άλλεν θα αντικαταστήσει σ΄ αυτή τη θέση τον ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδη. Σήμερα ο Άλλεν ηγείται των διεθνών δυνάμεων συνδρομής για την ασφάλεια στο Αφγανιστάν (International Security Assistance Force - ISAF).

Η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε και σήμερα (ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ) παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ΕΕΧ. Πιο συγκεκριμένα 4 μαχητικά F-16 block 50 της τουρκικής Αεροπορίας προερχόμενα από την 9 Πτέρυγα μαχητικών (AJU) στο Μπαλικεσίρ πραγματοποίησαν σήμερα 1 παράβαση του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Από τα τουρκικά μαχητικά τα δύο έφεραν βλήματα αέρος-αέρος και η δραστηριότητα εξελίχθηκε στο β. Αιγαίο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκαταστήσει στην Κύπρο χερσαίο δορυφορικό σταθμό με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων τής Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της έρευνας και διάσωσης. Σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης στο περιθώριο της άσκησης έρευνας και διάσωσης «Αργοναύτης 2012». Ο κύπριος υπουργός δήλωσε ότι με την εγκατάσταση του σταθμού, η Κύπρος θα προσφέρει στην ΕΕ και στην περιοχή, ενώ αναδεικνύεται σε παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας, ομαλότητας και σε κέντρο για την αντιμετώπιση κρίσεων.

No comments :

Post a Comment