25/09/2012

MiG-31 και ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Αρκτική

Η Ρωσία αποδεικνύει ότι η Αρκτική θα είναι τις δεκαετίες που ακολουθούν ένα πεδίο αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που διεκδικούν τμήματα της περιοχής, εάν δεν καταστεί εφικτή η εξεύρεση κάποιας διευθέτησης που θα αποτρέψει τα χειρότερα… Η ρωσική εφημερίδα «Izvestia» δημοσιεύει σήμερα την πληροφορία ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-31 στη νήσο Νοβάγια Ζέμλιγια και την αεροπορική βάση Ρογκάτσεβο στην περιοχή. Τα μαχητικά θα αποτελέσουν το σημαντικότερο τμήμα της αεράμυνας της περιοχής. Όπως εξήγησαν μη κατονομαζόμενες στρατιωτικές πηγές στη ρωσική εφημερίδα, τα μαχητικά πέραν των αναχαιτίσεων αεροσκαφών έχουν τη δυνατότητα αναχαίτισης πυραύλων τύπου κρουζ που θα φέρουν πυρηνικές κεφαλές και θα έχουν εκτοξευθεί από τη θάλασσα του Μπάρεντς…

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ταξιαρχία της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας σε συνδυασμό με τους πεζοναύτες του Βορείου Στόλου, διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Αρκτικής. Τα σενάρια που εκτελούνται είναι η απόκρουση ναυτικής επίθεσης στην περιοχή, προστασία μη στρατιωτικών πλοίων κάθε είδους από πειρατικές επιθέσεις, παροχή βοήθειας σε πλοία που έχουν εκπέμψει σήμα βοήθειας για τον οποιονδήποτε λόγο, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση αεροπορικών επιδρομών εναντίον κρίσιμων εγκαταστάσεων στην περιοχή. Οι ασκήσεις των Ρώσων δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης του ότι η περιοχή θα καταστεί «θέατρο» αντιπαράθεσης στο κοντινό μέλλον, αφού όλα δείχνουν ότι ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι θα επιτρέψει την ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, από την απλή διέλευση εμπορικών πλοίων μέχρι την εκμετάλλευση του πλούτου σε υδρογονάνθρακες της περιοχής.

1 comment :

  1. Anonymous2/10/12 17:02

    Ένα ζεύγος MIG-31 με τα ραντάρ τους μπορούνε να καλύψουνε μέτωπο 1200 χιλιομέτρων με ταχύτητα άνω των 3000 χιλιομέτρων ανά ώρα , και ανώτατο ύψος πλεύσης 32.000 μέτρα .

    ReplyDelete