13/09/2012

Δύο πλοία και πεζοναύτες στην Λιβύη στέλνουν οι ΗΠΑ - Ένταση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και στο Κάιρο. -Επιθέσεις και στην Υεμένη,Τυνησία - Βίασαν τον πρέσβυ πριν τον σκοτώσουν !

Εντολή αποστολής δύο πολεμικών πλοίων προς τη Λιβύη έδωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό χθες, φορτίζοντας ακόμη περισσότερο την διπλωματική ατμόσφαιρα, μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη. «Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη. Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και ότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία του Καΐρου έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα και δακρυγόνα όταν προκλήθηκε ένταση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στην πόλη. Σκοπός τους ήταν να κρατήσουν σε απόσταση από το κτήριο τους εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην περίμετρό του. Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, σύμφωνα με τα όσα είπε δήλωσε ο Άλλα Μαχμούντ, εκπρόσωπος Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν και σε αρκετούς διαδηλωτές που υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Οι συγκρούσεις στο Κάιρο είναι συνέχεια των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν έξω από το αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Πριν από λίγο, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ξεκίνησαν να στέλνουν τηλεγραφήματα για την επίθεση που εκδηλώθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη. Παρότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον του πλήθους, ένας μικρός αριθμός κατάφερε να περάσει στον περίβολο του κτιρίου και έγινε προσπάθεια να σπάσουν τα τζάμια του δωματίου ασφαλείας το οποίο είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστεί. Η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί ακόμη, ακολουθεί τα συμβάντα στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στην Τυνησία και το Αφγανιστάν. Ίσως θα ακολουθήσουν κι άλλα…
http://www.defence-point.gr/news/?p=58003

Έζησε την κόλαση πριν ξεψυχήσει ο Αμερικανός πρέσβης από τα καθάρματα που η κυρία Κλίντον έφερε στην εξουσία σε όλη την μεσόγειο. Σύμφωνα λοιπόν με Λιβανέζικη ιστοσελίδα, ο πρέσβης βιάστηκε πριν δολοφονηθεί. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο, θυμάστε τον βιασμό του Καντάφι με ξιφολόγχη πριν εκτελεστεί αλλά και την υποδειγματική συμπεριφορά των ευσεβών τούρκων κάθε φορά που “άπιστοι” έπεφταν στα χέρια τους. Ακόμη και βρέφη.

No comments :

Post a Comment