02/09/2012

Το ‘Πρασίνισμα’ του Πλανήτη; Ποιό πρασίνισμα; Ποιού Πλανήτη; Ο Πλανήτης Είναι Μπλε.

Αν είσαι έστω και ελάχιστα υποψιασμένος, με απλή παρατήρηση μπορείς πολύ εύκολα να αντιληφθείς πως όλο αυτό με την πρασινάδα του πλανήτη πιο πολύ με πράσινη σαλάτα και πράσιν άλογα μοιάζει, παρά με οποιαδήποτε ουσιαστική αλήθεια. Η μήπως όχι; Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό είναι γεγονός, αλλά το κρύβουν και όσοι το βρίσκουν ή το χρησιμοποιούν τους εξαφανίζουν. Ο Νικολά Τέσλα, και όχι μόνον αυτός, είπε και απέδειξε, μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών, πως η Ενέργεια παράγεται από το Ενεργό κενό. Εξαφάνισαν τον ίδιο και την εργασία του με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά αυτοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία του. Ποιά Πράσινη Ενέργεια μας λένε; Το σημαντικότερο είναι το ‘ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;

Αυτό το άρθρο το έγραψα αρχές του 2010 και δημοσιεύτηκε στο blog που είχα τότε, όταν το ενεργειακό πιστοποιητικό για τις κατοικίες ήταν ακόμη στα λόγια και οι κυβέρνηση έλεγε πως η επιβολή του ήταν ψέμα. Κοντά στο τέλος του 2011, το ενεργειακό πιστοποιητικό, είναι νόμος του κράτους, το προσπεράσαμε ήδη και μας απασχολεί το νέο χαράτσι που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ. Μην ανησυχείτε σε λίγο θα το προσπεράσουμε κι αυτό και θα μας απασχολεί κάτι νεώτερο. Έτσι γίνεται αιώνες τώρα. Το τροποποίησα ελάχιστα και μονάχα στον χρόνο. Οικονομικά συμφέροντα κολοσσιαία, επιρροή και έλεγχος κυβερνήσεων και λαών τεραστίων διαστάσεων, χρήμα άσπρο και μαύρο κάθε φορά που προπαγανδίζουν καμπάνιες του στυλ ‘Η ώρα του πλανήτη’ ή το απίθανο ‘Σβήστε τα φώτα’.. λες κι αν σβήσεις τα φώτα θα σώσεις τον πλανήτη! κινδυνεύει ο πλανήτης από το δικό σου ψυγείο, βραστήρα, πιστολάκι, αυτοκίνητο;λις πρόπερσι πληρώσαμε τέλη κυκλοφορίας της "πρασινάδας", οι τράπεζες διαφημίζονται με την προβολή της ίδιας πρασινάδας, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έγιναν από κόκκινες, κίτρινες και μπλε, με προφίλ πράσινο. Ακόμα και η κόκα κόλα με το άχρηστο και απόλυτα καταστροφικό προϊόν της διαφημίζει το πράσινο προφίλ της. Έχει ενδιαφέρον όλο αυτό!…

Η Ατζέντα 21 υπεγράφη το 1992 από την ολομέλεια του ΟΗΕ και προβλέπει ουσιαστικά το χτύπημα της ιδιοκτησίας και στην πράξη την κατάργησή της, μέσω του δυσβάσταχτου κόστους διατήρησης των ακινήτων. Έτσι προβλέπονται μία σειρά από νομοθετήματα και υπουργικές αποφάσεις που αν και φαίνονται λογικές προωθούν την κατάργηση της ιδιοκτησίας μέσω του υψηλού κόστους διατήρησης των ακινήτων. Βλέπεις τι γίνεται σήμερα 2012, θέλουν να εξαφανίσουν την ιδιωτική περιουσία τοων μεσαίων τάξεων και το καταφέρνουν με πρόσχημα την ψευδή κρίση. Το σχέδιο έχει σαν τελικό σκοπό τον πλήρη έλεγχο της κατοικίας που σε συνδυασμό με τον πλήρη έλεγχο των τροφών θα φέρει τον παγκόσμιο έλεγχο της παγκόσμιας κυβέρνησης.  Στο ίδιο αυτό πλαίσιο υπάγεται και η κάθε είδους έκτακτη εισφορά, για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. Όπως τώρα με την δήθεν οικονομική κρίση, μετατρέπουν τον οργανισμό του ηλεκτρικού, (Ενέργεια που πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ) σε φοροεισπράκτορα.

«Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ακόμη αυτοκίνητα, που κινούνται με εναλλακτικό τρόπο,είναι πολιτικός, δεν είναι επιστημονικός». (John O’ Malley Bockris, φυσικός) Στα πλαίσια της ατζέντας 21 ήδη στην Αμερική μπαίνουν πρόστιμα και ποινές φυλάκισης στα λεγόμενα «μη θωρακισμένα από ενεργειακής πλευράς κτίρια». Η υπόθεση ξεκίνησε με την προειδοποίηση ενεργειακής θωράκισης, όταν το κράτος έδινε δάνεια για αντικατάσταση κουφωμάτων, μόνωση στέγης και τοίχων και εκμοντερνισμό των συστημάτων ψύξης, θέρμανσης, υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Μετά πέρασαν οι «ενεργειακοί ελεγκτές» και έδωσαν τα φαινομενικά αθώα ενεργειακά πιστοποιητικά. Στο επόμενο βήμα όμως άρχισαν τα πρόστιμα διατήρησης των ενεργοβόρων κτισμάτων και τα χαράτσια και τα τέλη και οι ποινές φυλάκισης για την διατήρηση των ενεργοβόρων «ατασθαλειών», με αποτέλεσμα τν δημιουργία περίπου 10 εκατομμυρίων νεοάστεγων στις ΗΠΑ. 

Στην Ελλάδα το πανηγύρι άρχισε στις 7 Ιουλίου οπότε είναι υποχρεωτική η έκδοση του πιστοποιητικού για όλες τις νέες συμβάσεις μίσθωσης αυτοτελών οριζόντιων ιδιοκτησιών, δηλαδή για διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους πάσης φύσεως κτλ. Κανονικά ήταν να γίνει η εφαρμογή από τις 7 Ιανουαρίου, αλλά δόθηκε εξάμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα κτίρια. Εννοείται ότι χρειάζεται χρήμα, σε εποχές κατά πως μας λεν “οικονομικής κρίσης” αφού για ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών χρειάζονται 12.000 ευρώ για κουφώματα, 600 ευρώ για εξώπορτα, 6000 ευρώ για μόνωση εξωτερικών τοίχων, 1200 ευρώ για την ηλεκτρική εγκατάσταση και τους ενεργειακά οικονομικούς αλλά άκρως καρκινογόνους λαμπτήρες, 1000 ευρώ για την υδραυλική εγκατάσταση και πάει λέγοντας φτάνεις στις 22000 ευρώ το λιγότερο και πάλι τίποτε δεν θα έχεις κάνει αφού όλα τα κτίρια που δεν θα έχουν θέρμανση μέσω ηλιακής ενέργειας από το 2018 θα είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΑ, σύμφωνα με την “αγαπημένη Ατζέντα 21” και την σχετική κοινοτική οδηγία.

Σα να μην φτάνει αυτό αρχίζει και το εξτρά χαράτσι για την έκδοση του ενεργειακού πράσινου πιστοποιητικού από τους ιδιώτες μηχανικούς που ήδη εκπαιδεύονται για να πάρουν την πιστοποίηση του ενεργειακού ελεγκτή-επιθεωρητή και θα μπουν σε κάθε σπίτι και σε κάθε επαγγελματικό χώρο για να εκδώσουν το σχετικό πιστοποιητικό κατατάσσοντας τα κτίρια σε βαθμίδες ανάλογα με την ενεργειακή συμπεριφορά τους. Τα πιστοποιητικά αυτά θα συνοδεύουν οπωσδήποτε τα συμβόλαια για την αγορά ή μίσθωση του κτιρίου. Οι κατώτατες αμοιβές που έχουν οριστεί είναι: Διαμερίσματα πολυκατοικιών: 2,49 ευρώ ανά τ.μ., με ελάχιστο κόστος 198 ευρώ το διαμέρισμα. Για ολόκληρα κτίρια κατοικιών: 1,29 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 346 ευρώ για όλο το κτίριο. Μονοκατοικίες: 1,95 ευρώ το τ.μ., με ελάχιστο κόστος 249 ευρώ ανά μονοκατοικία. Επαγγελματικοί και λοιποί χώροι: 3,17 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 372 ευρώ ανά χώρο. Για το άνω των 1.000 τ.μ. εμβαδό το κόστος περιορίζεται στα 1,85 ευρώ το μέτρο. Για τους λέβητες και εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικιών από 369 – 459 ευρώ. Για τις εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιρίων άνω των 4 κλιματιστικών σωμάτων 396-668 ευρώ. Οι τιμές αυτές σήμερα έχουν ελάχιστα τροποποιηθεί. ..και όλα αυτά γιατί; Για να καταργηθεί η ιδιωτική περιουσία και μόνον.

Οι επιστήμονες λένε πως ο πλανήτης παγώνει και δεν υπερθερμαίνεται: Ότι ο πλανήτης γη, παγώνει και δεν υπερθερμαίνεται, το ανακοίνωσαν 75 εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν, στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σικάγο! Κόντρα στις απόψεις της Διακυβερνητικής… Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC), περί υπερθέρμανσης, οι παραπάνω επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Η πολυσυζητημένη κλιματική αλλαγή, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας όπως εσφαλμένα ή σκόπιμα, μας είπαν να περιμένουμε, αλλά σε μια νέα εποχή παγετώνων! Ο πλανήτης, έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Η διάρκειά της υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και στα τριάντα χρόνια ενώ θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα! Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών και εξάπλωση του υποσιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο! Πώς έφτασαν στο δυσοίωνο σενάριο των παγετώνων; O αμερικανός γεωλόγος Ντον Ιστερμπρουκ, καθηγητής στο Western University της Ουάσιγκτον, μελέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους πάγους της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως «βαρόμετρο» των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη. Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, υπολόγισε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Γη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Έτσι, διαπίστωσε πως το κλίμα του πλανήτη μας χαρακτηρίζεται από μια αδιάκοπη εναλλαγή ψυχρών και θερμών εποχών!

Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή αυτών των εποχών, με την καθεμία να διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο φαίνεται να έχει επαναληφθεί τέσσερις φορές μέσα στον 20ο αιώνα. Αναλυτικά, από το 1880 μέχρι το 1915 είχαμε κρύο, 1915 με 1945 ζέστη, από το 1945 μέχρι το 1977 κρύο, 1977 με 1999 ζέστη. Από το 1999 μέχρι σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, άρα έχουμε εισέλθει στην περίοδο ψύχους. «Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα !» Ο καθηγητής, αμφισβητεί ευθέως, τη θεωρία περί σύνδεσης της ανόδου της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εναλλαγές εποχών ζέστης- ψύχους στον πλανήτη, σχετίζονται άμεσα με την ηλιακή δραστηριότητα. Σημειώνει ότι, όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσιάζει ύφεση, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε στη Γη έχουμε πάντοτε περιόδους παγετώνων! …και οι Ρώσοι συμφωνούν με τη θεωρία των παγετώνων! Σε αντίστοιχα συμπεράσματα έχουν καταλήξει και οι έρευνες του ρώσου αστροφυσικού Χαμπιλούλο Αμπντουσαμάτοφ, επικεφαλής του ρωσο- ουκρανικού ερευνητικού προγράμματος Astrometria. «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία» λέει. Και προσθέτει ότι η μείωση των ηλιακών κηλίδων που συμβαίνει σήμερα, φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραματική πτώση της θερμοκρασίας και παγκόσμια ψύξη! Δηλώνει πως τα πρώτα σημάδια της εποχής των παγετώνων, είναι ήδη ορατά στους επιστήμονες και στο πλήθος θα είναι αισθητά, το 2014!!

Ο πλανήτης το 2010-2011 βούλιαξε από το κρύο και τους πάγους. Παρατήρησα πως τα φυτά στην Ελλάδα, είχαν ανθοφορία τέλος Ιουνίου, αφού όλος ο Ιούνιος το 2011 στην Ελλάδα ήταν Φθινοπωρινός και κάποια άνθισαν μόνο τέλος Αυγούστου. Έβλεπα τριανταφυλλιές όλη την άνοιξη να συμπεριφέρονται σαν να ήταν Χειμώνας. Άλλη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Geoscience κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια, που φέρεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως «απόδειξη» για την καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη, δεν συμφωνεί με τα δεδομένα. Αντίθετα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί παγετώνες στα Ιμαλάια επεκτείνονται ή μένουν σταθεροί. Σημειώνοντας ότι η μελέτη τους διορθώνει «εσφαλμένες δηλώσεις που έγιναν στην τέταρτη έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή», οι συντάκτες λένε ότι τα αποτελέσματά τους δείχνουν «ότι δεν υπάρχει ομοιόμορφη αντίδραση των παγετώνων των Ιμαλαΐων στην κλιματική αλλαγή».

Ο Rajendra K. Pachauri, επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), υποστήριξε στην τέταρτη έκθεση αξιολόγησης της IPCC το 2007, ότι η πιθανότητα οι πάγοι των Ιμαλαΐων «να εξαφανιστούν το έτος 2035 και ίσως και νωρίτερα, είναι πολύ μεγάλη», μία αξίωση που αμέσως απορρίφθηκε από τον παγετωνολόγο της Ινδίας, Dr Vijay Raina. Ο Pachuari αντέδρασε καλώντας τον Raina έναν επαγγελματία της «επιστήμης βουντού». (όταν δεν τους αρέσει μια επιστημονική διαφοροποίηση βγαίνουν τα μαχαίρια.) Τον Ιανουάριο του 2010, η IPCC παραδέχθηκε ότι ο ισχυρισμός σχετικά με το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική μελέτη, αλλά μάλλον σε μια συνέντευξη του επιστήμονα Syed Hasnain στο αριστερό περιοδικό New Scientist. Η οργάνωση δημοσίως ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, αλλά ο Pachauri συνέχισε να υποστηρίζει ότι οι παγετώνες των Ιμαλαΐων λιώνουν με «γρήγορο ρυθμό,» σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, η νέα μελέτη από τον Dirk Scherler, τον Bodo Bookhagen και τον Manfred R. Strecker των Πανεπιστημίων του Πότσνταμ κα ι Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα, δείχνουν ότι υπάρχουν «ισχυρές χωρικές διαφοροποιήσεις στην συμπεριφορά των παγετώνων» στα Ιμαλάια. «Περισσότερο από το 65% των –παγετώνων που επηρεάστηκαν από τους μουσώνες, παρατηρήσαμε να υποχωρούν, αλλά άλλοι παγετώνες που καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από συντρίμμια έχουν κατά κανόνα σταθερά μέτωπα», γράφουν οι συντάκτες, προσθέτοντας ότι ...«σε αντίθεση, πάνω από το 50% των παρατηρούμενων παγετώνων στα δυτικά, στην περιοχή Karakoram, στα βορειοδυτικά Ιμαλάια, που έχουν επηρεαστεί από τους δυτικούς ανέμους (westerlies) είναι σταθεροί ή μεγαλώνουν. »

Ο έλεγχος του πληθυσμού του πλανήτη είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των κύριων υποστηρικτών της έννοιας της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του 2009 για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη, ο έλεγχος του πληθυσμού προέκυψε ως ένα βασικό ζήτημα όταν το έφεραν μπροστά Κινέζοι αντιπρόσωποι. Το 2010 ο Τεντ Τέρνερ, ιδρυτής του CNN, κάλεσε, τους ηγέτες του κόσμου να αντιμετωπίσουν τη παγκόσμια κρίση του πλανήτη με δραστική μείωση του αριθμού των ανθρώπων στον πλανήτη. Το Ταμείο για τον Πληθυσμό του ΟΗΕ (UN Population Fund) επίσης πιέζει για την λήψη δραστικών μέτρων για την μείωση του πληθυσμού, κάτι το οποίο, όπως ισχυρίζεται, αποτελεί απαραίτητη τακτική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Όλα αυτά είναι η βιτρίνα και η κορυφή του παγόβουνου και υποτίθεται γίνονται για να σωθεί ο πλανήτης από την υπερθέρμανση. Ενώ ο πλανήτης το 2010-2012 βούλιαξε από το κρύο και τους πάγους.

Agenda 21 και Ιδιωτική Περιουσία: «Το τωρινό lifestyle και οι μορφοδιατάξεις καταναλώσεως της εύπορης μεσαίας τάξης – που περιλαμβάνει την υψηλή κατανάλωση κρέατος, την χρήση απολιθωμένων καυσίμων, οικιακές συσκευές, air conditioning στο σπιτι και το γραφείο, και τις κατοικίες στα προάστια δεν είναι βιώσιμα.» Maurice Strong, Secretary General of the UN’s Earth Summit, 1992. Αν σας φαίνετε ότι ακούτε κανέναν απηρχαιωμένο κομμουνιστή , κάνετε λάθος ! Ψάξτε να δείτε ποιος είναι αυτός ο κύριος ! Όσοι θα επιζήσουν της ατζέντας θα βρεθούν κάτω από ένα υπέρ Σταλινικό Φεουδαρχικό καθεστώς. Τότε ίσως καταλάβουν γιατί η Ελλάδα (του μπουζουκιού και του τσίπουρου) μάζεψε μόνο 2.200 υπογραφές, κατά του κώδικα Alimentarius, ενώ η Ουγγαρία δέκα φορές περισσότερες...

http://www.terrapapers.com/?p=16512

No comments :

Post a Comment