02/09/2012

ΕΛΑΣ: Συστήνουν ειδική μονάδα στρατιωτικής δομής βαριά εξοπλισμένη με Ρ90 και FN-MAG!

Mια εξέλιξη χαρακτηριστική των κινδύνων και των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα στο εσωτερικό της, είχαμε πριν λίγες ημέρες με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ κατόπιν εισηγήσεως μέσων "επιχειρησιακών" στελεχών για την δημιουργία ειδικών μονάδων με βαρύ οπλισμό ικανών να αντιμετωπίσουν τους βαριά οπλισμένους κακοποιούς των αστικών κέντρων, αλλά και να αποτελέσουν "ασπίδα" σε τυχόν δράση παραστρατιωτικών ομάδων τύπου UCC κλπ. Αυτή την στιγμή οργανώνεται η βασική δομή, ο εξοπλισμός, η επιλογή των ανδρών και η υποστήριξη των ομάδων ταχείας επέμβασης που θα στελεχώνονται από αστυνομικούς ειδικά εκπαιδευμένους για αστικές μάχες εξοπλισμένους με αυτόματα όπλα, χεριβομβίδες κλπ! Οι νέες μονάδες θα τοποθετηθούν αρχικά στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών της Αττικής που έχουν αυξημένη εγκληματικότητα και εν συνεχεία σε όλη την επικράτεια, ειδικά στα βόρεια σύνορα με Αλβανία και Σκόπια και στην Θράκη.

Η νέα μονάδα θα θα είναι εξοπλισμένοι με ειδικά κράνη, ενώ κάποια από τα όπλα που εξετάζεται να τους διατεθούν είναι τα παρακάτω: Υποπολυβόλα Ρ90 διαμετρήματος 5,7x28, με ειδικές διατρητικές σφαίρες. Πρόκειται για αποκάλυψη ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει Ρ90, το νέο "διαστημικής" εμφάνισης  υποπολυβόλο της FN το οποίος ήταν υποψήφιο στη έκδοση assault rifle και για τον διαγωνισμό του Ε.Σ για το νέο φορητό όπλο. Το όπλο το χρησιμοποιούν οι καταδρομείς της Εθνροφρουράς στην Κύπρο.Επίσης στη νέα μονάδα θα διατεθούν τα κλασικά υποπολυβόλα MP-5 διαμετρήματος 9 mm, επίσης με διατρητικές σφαίρες, υποπολυβόλα UMP (το γνωστό ισραηλινό UZI)), αλλά και τυφέκια ΑΚ-47 διαμετρήματος 7,62x39! Επίσης από τις αποθήκες του Στρατού θα γίνει προμήθεια τυφεκίων εφόδου FN 7,62x51, αλλά και της έκδοσης πολυβόλου ΜΑG!  Λίγο υπερβολικό το τελευταίο, θα λέγαμε, αλλά η προμήθειά του γίνεται μάλλον για ψυχολογικούς λόγους. Εκτός και αν περιμένουν οδομαχίες.

Η σύνθεση και η δομή της νέας μονάδα θα είναι καθαρά στρατιωτικού επιπέδου, όπως και η εκπαίδευσή της και θα χρησιμοποιηθεί γιανικά σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας που κάτι μας λέει ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα αφορά μόνο τους ληστές, αλλά και άλλες κρίσιμες εθνικά, καταστάσεις... Στην Αστυνομία προσπαθούν να έχουν έτοιμες τις μονάδες σε χρόνο ρεκόρ και αυτό γιατί έχουν πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα μπήκαν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες, όχι απλώς ΑΚ-47, αλλά και εκρηκτικά, χειροβομβίδες και ειδικά βοηθήματα σκόπευσης κλπ.! Γενκή είναι η αντίληψη στην ΕΛΑΣ ότι οι αστυνομικοι δεν εμπλέκονται σε συγκρούσει και καταδιώξεις όταν οι κακοποιοί είναι εξοπλισμένοι με ΑΚ-47, γιατί "είναι χαμένοι από χέρι". Εντυπωσιακό είναι ότι το 2012, σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών πηγών, μία στις πέντε ληστείες έγινε με τη χρήση καλάσνικοφ. «Δεν μπορείς να σταματήσεις σπείρα με καλάσνικοφ, όταν οι άνδρες σου έχουν πιστόλια. Ολοι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι όταν εμπλακούν σε περιστατικό με καλάσνικοφ επιβάλλεται να κάνουν πίσω. Το αποτέλεσμα είναι οι συμμορίες να φεύγουν ανεμπόδιστες», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Tμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment