26/09/2012

Ιράκ:Σύντομα θα καταρρίπτουμε τα τουρκικά μαχητικά!

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ. ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΟΝΟΝ Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΑ ΤΩΝ ..."ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ", ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ "ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΦΕΛΦΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Σοβαρό πρόβλημα προστασίας του εναέριου χώρου του αντιμετωπίζει το Ιράκ από τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών που στοχεύουν κουρδικούς στόχους στο έδαφός του. Σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους σύντομα το Ιράκ θα είναι έτοιμο να καταρρίπτει τα τουρκικά αεροσκάφη όταν αυτά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο πραγματοποιώντας επιθέσεις σε κουρδικούς στόχους. Επ αυτού ο ο Αμερικανός αντιστράτηγος Robert L. Caslen ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών όπλων από το Ιράκ δήλωσε πως «Το Ιράκ αναγνωρίζει ότι δεν ελέγχει τον εναέριο χώρο του και έχει μεγάλη ευαισθησία σε αυτό. Κάθε φορά που ένα τουρκικό μαχητικό παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να βομβαρδίσει κουρδικούς στόχους οι Ιρακινοί επιτελείς το βλέπουν, το γνωρίζουν και δυσανασχετούν», συμπλήρωσε ο Αμερικανός αντιστράτηγος.

Το θέμα της αντιαεροπορικής προστασίας του Ιράκ, έχει μεγάλη προτεραιότητα στη χώρα και ήδη οι ΗΠΑ πρόκειται να παραδώσουν αντιαεροπορικά πυροβόλα στο Ιράκ, τα οποία βρίσκονται σε αποθήκευση, αφού πρώτα υποστούν σχετικές εργασίες αναβάθμισης αλλά οι παραδόσεις αυτές δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν τον Ιούνιο. Παράλληλα έχει γίνει γνωστό πως το Ιράκ διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για την αγορά αντιαεροπορικών πυραύλων τα οποία θα είναι άμεσα παραδοτέα και πάντως γρηγορότερα από αντίστοιχα αμερικανικά συστήματα. Προς το παρόν οι Ιρακινοί προσπαθούν να επαναφέρουν σε ενεργό υπηρεσία κάποιους από τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους που βρήκαν σε ΑΒ βόρεια της Βαγδάτης και τους χρησιμοποιούσαν κατά τη δεκαετία του 80, αλλά και πάλι το εγχείρημα μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν έχει αποβεί επιτυχές. Ο Iskander Witwit πρώην αξιωματικός της ιρακινής Αεροπορίας και μέλος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου της χώρας δήλωσε σχετικά: «Θεού θέλοντος θα εξοπλίσουμε το Ιράκ με όπλα τα οποία θα είναι ικανά να καταρρίπτουν αυτά τα αεροσκάφη», εννοώντας τα τουρκικά μαχητικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment