06/07/2012

"Η Κίνα δε θα διαστάσει να προστατέψει το Ιράν ακόμη και αν αυτό σημαίνει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο", δηλώνει ο στρατηγός Zhang Zhaozhong,..

...ο οποίος είναι καθηγητής στο εθνικό πανεπιστήμιο αμυντικής πολιτικής και βασικός υπεύθυνος της αμυντικής πολιτικής της χώρας.

Από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Xia Ming σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κινέζου αξιωματούχου δήλωσε: «Ο Zhaozhong λέγοντας πως η Κίνα δε θα διαστάσει να ξεκινήσει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αυτό αφορά περισσότερο εσωτερικές πολιτικές διεργασίας στη χώρα. Στο βαθμό όμως που αυτό υποστηρίζεται επίσημα είναι εντελώς γελοίο να ενθαρρύνεται». Ο ίδιος μιλώντας για το πρόβλημα του Ιράν δήλωσε πως οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες δυτικές χώρες είναι ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν το Ιράν διευκολύνοντας ή δημιουργώντας τις συνθήκες για μια «αραβική άνοιξη» στη χώρα αποφεύγοντας έτσι μια πολεμική αναμέτρηση. Ταυτόχρονα ο Xia Ming προέβλεψε πως το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να εμπλακεί σε μια πολεμική αναμέτρηση και το παράδειγμα της Λιβύης απέδειξε κάτι τέτοιο.

http://tontouvari.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΗΛΑΔΗ "ΚΙΝΕΖΟΣ" (ΜΑΛΛΟΝ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟΣ) ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ... ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ, ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ... ΠΑΡΑΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ. ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ...

Χ. Κλίντον: Θα το πληρώσουν Ρωσία και Κίνα για τη Συρία…
«Η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για το μπλοκάρισμα των κυρώσεων του ΟΗΕ στο καθεστώς Άσαντ. Σας λέω ξεκάθαρα. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν ότι πληρώνουν κάποιο τίμημα για την στήριξή τους στου Άσαντ. Ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτό είναι κάθε έθνος που αντιπροσωπεύεται στον ΟΗΕ να τους δώσει ανοικτά να καταλάβουν ότι θα υπάρξει ένα τίμημα για τη στάση τους αυτή. Δεν είναι πλέον ανεκτή η στάση τους», κατέληξε η Κλίντον.
Η Κλίντον πραγματοποίησε τη δήλωση αυτή, σχολιάζοντας το γεγονός της λιποταξίας ενός Σύριο στρατηγού, του Μανάφ Τλας, στενού φίλου του Άσαντ και διοικητή ταξιαρχίας της λεγόμενης Δημοκρατικής Φρουράς της Συρίας, των πραιτοριανών δηλαδή του Σύρου προέδρου. Η Κλίντον επανέλαβε επίσης την πρόθεση των ΗΠΑ να πιέσουν, μέσω του ΟΗΕ, για την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων κατά της Συρίας.

No comments :

Post a Comment