12/07/2012

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Οι Ινδοί έκαναν στον Πόποσκι δώρο αντίγραφο της ασπίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ινδοί επιχειρηματίες έφτασαν στα Σκόπια μαζί με την Ινδή υπουργό Εξωτερικών, Πρένιτ Κορ, η οποία δώρισε στον ομόλογό της, Νίκολα Πόποσκι, ένα αντίγραφο της ασπίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτή που είχε μαζί του κατά την εκστρατεία του στην Ινδία, γράφουν σήμερα τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκε η εξαίρετη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολυμερές επίπεδο και η ανάγκη για τη σύναψη συμφωνιών για περιοχές που υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους.Συζήτησαν επίσης τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα και τις περιφερειακές εξελίξεις, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ασία καθώς και την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, στην οποία οι δύο χώρες συμμετέχουν ενεργά.

Πρόεδρος Κ. Σ. Συμβουλίου Ευρώπης: «Να σταματήσει η Ελλάδα να ασχολείται με το όνομα των Σκοπίων, έχει άλλα πράγματα να κάνει»

Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αγωνίζεται για το όνομα των Σκοπίων, το οποίο δεν είναι το παρόντος χρόνου. Τα παραπάνω είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Jean-Claude Mignon, στο ραδιοφωνικό σταθμό της Deutsche Welle. «Το πρόβλημα του ονόματος ‘Μακεδονία’ είναι μια μάχη για κάποια άλλη στιγμή. Η Ελλάδα έχει να φροντίσει αυτή τη στιγμή για άλλα θέματα και να μην ασχολείται με ποιο όνομα θα φέρει η Δημοκρατία της πρώην Γιουγκοσλαβίας», δήλωσε ο Μινιόν. Το ραδιόφωνο είπε ότι ο Μινιόν, ως νέος βουλευτής, πριν από 20 χρόνια είχε υπογράψει μια αναφορά για την αναγνώριση των Σκοπίων, ως «Μακεδονία». Σήμερα ο Μινιόν είπε ότι δεν έχει μετανιώσει για την υπογραφή αυτή.

Αυστρία και Σλοβακία υποστηρίζουν την έναρξη διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ

Η Αυστρία και η Σλοβακία υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, ανεξάρτητα με τη διαφορά που υπάρχει για το όνομα με την Ελλάδα. «Πιστεύουμε ότι τα Σκόπια περιμένουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι θα ασκήσουμε πιέσεις στην ΕΕ για απόφαση έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Michael Spindelegger. «Η διαμάχη για το όνομα είναι ένα ιδιαίτερο ευαίσθητο θέμα, αλλά είναι τελικά μεταξύ της Ελλάδας και FYROM και δεν πρέπει να εμποδίζεται η έναρξη των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε μετά από μια τριμερή συνάντηση με τον ομόλογό του της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ και του Σλάβου υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι στην πρωτεύουσα της FYROM. Ωστόσο, ο Λάιτσακ τόνισε ότι πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, τα μέρη πρέπει να πείσουν «όλα τα 27 κράτη μέλη, ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση των διμερών θεμάτων».

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

No comments :

Post a Comment