30/07/2012

Η.Π.Α: ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ.

Η σκλήρυνση της στάσης του Μπακού απέναντι στη Ρωσία και η ειδική σχέση της Αρμενίας με την ίδια χώρα, έγειρε την πλάστιγγα αποφασιστικά υπέρ του Αζερμπαϊτζάν για τους Αμερικανούς σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής. Οι ΗΠΑ επιθυμούν να απομακρύνουν το Αζερμπαϊτζάν από τη λίστα των χωρών στις οποίες οι Αμερικανοί δεν πωλούν όπλα, αφού η ισχύουσα μέχρι σήμερα απαγόρευση δεν έφερε τα αποτελέσματος που προσδοκούσαν, με το Μπακού να βρίσκει πολλούς τρόπου να εξοπλίζεται… Αν και στη σχετική πρόταση τα οπλικά συστήματα που ήθελαν να πουλήσουν αφορούσαν αστυνομικού τύπου επιχειρήσεις, η κινητοποίηση του αρμενικού λόμπι στην Ουάσιγκτον ακύρωσε τα αμερικανικά σχέδια, με το επιχείρημα ότι τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον Αρμενίων στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες ευελπιστούσαν να αποσπάσουν μέρος έστω του εξοπλιστικού προϋπολογισμού ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την τελευταία δεκαετία, το Αζερμπαϊτζάν έχει αποκτήσει 170 άρματα μάχης T-72, 150 Τεθωρακισμένα Οχήματα μεταφοράς Προσωπικού, περισσότερα από 320 στοιχεία πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος, τους πυραύλους Uran από τους Ρώσους 95 πυραυλικά συστήματα και 19.000 τυφέκια AK-47 Kalashnikov από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=54622

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΟΥΣ;;; ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΟΠΛΑ, (ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ) ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΜΠΑΡΓΚΟ". (ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ;;;) ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΔΕ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ... ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

No comments :

Post a Comment