21/06/2012

Φινλανδία: ATACMS για το φόβο της Ρωσίας

Ο Φινλανδικός Στρατός πρόκειται να προμηθευτεί 70 πυραύλους M-39 Block 1A ATACMS T2K, έναντι 102 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένων και των ανταλλακτικών και της εκπαίδευσης. Οι πύραυλοι διαθέτουν δέκτη GPS, για τη διόρθωση της πορείας τους κατά την πτήση. Η εκτόξευσή τους θα γίνεται από τα 22 συστήματα Μ270 MLRS που προμηθεύτηκε η χώρα και αναβάθμισε στο επίπεδο M270D1. Στόχος της απόκτησής τους, είναι η εξισορρόπηση της ρωσικής απειλής, όπως αυτή εκφράστηκε από τις δηλώσεις του Ρώσου ΑΓΕΕΘΑ Ννικολάι Μακάροφ, ο οποίος προειδοποίησε το Ελσίνκι να μη γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. 

Η Φινλανδία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία. Σε στρατιωτικό επίπεδο το έκανε μέσω των προμηθειών όπλων και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ακούγονται φωνές που προωθούν την ένταξή της στη συμμαχία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=50877

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ Η ΠΙΟ ...ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΚΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΓΓΡΟΥΣ (ΟΥΙΓΟΥΡΟΥΣ) ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο Γ.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ (ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ) ΠΟΛΕΜΟΣ.

ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΕΥΚΩΝ "ΒΟΡΕΙΩΝ" ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΑΣΘΗΤΑ ΤΟ ...ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.  ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ...ΟΡΜΕΦΥΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ... ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΙΚΟ ΣΕ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΜΕ ΤΙΜΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ "Turku" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΙΔΡΥΘΕΙΣΑ ΤΟΝ 13ο ΑΙΩΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΟΡΔΗΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ.

No comments :

Post a Comment