01/05/2012

ΣΚΟΠΙΑ: Συνέχεια της μακεδονοποίησης των πάντων

290 δρόμοι βαπτίζονται με ονόματα από την Αρχαία Μακεδονική Ιστορία. Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση του κράτους των Σκοπίων για τη μετονομασία των πλατειών, των οδών, των λεωφόρων και τοποθεσιών. Πάνω από 290 δρόμοι αναμένεται να βαφτιστούν με νέα ονόματα, ως επί το πλείστον, ονόματα από την Αρχαία Μακεδονική Ιστορία, αλλά και ονόματα της αλβανικής ιστορίας, όπως εισηγήθηκε το αλβανικό κόμμα DUI, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη των Σκοπίων θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση για να αποφασίσει ποια ονόματα οδών θα παραμείνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, η αλλαγή των ονομασιών προκάλεσε αντιδράσεις από σλαβικά κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν τη ματαίωση της πρωτοβουλίας αυτής και της διοργάνωσης δημοψηφίσματος για τις αλλαγές αυτές. Πρώην κομμουνιστικά κόμματα ζητούν να μην αλλαχθούν ονόματα ανταρτών και κομμουνιστικών ηγετών που συνέβαλαν σημαντικά στη χώρα. Οι περισσότερες ονομασίες που θα καθιερωθούν στους δρόμους της πόλης των Σκοπίων έχουν να κάνουν με αρχαίες ιστορικές προσωπικότητες από την αρχαία μακεδονική ιστορία, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σημείωση: Είναι προφανές ότι οι ιθύνοντες φασίστες των Σκοπίων εκμεταλλεύονται την εθνική χαλαρότητα της Ελλάδας, που διανύει προεκλογική περίοδο με προεξάρχων θέμα το μνημόνιο και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα, ουδείς αρχηγός κόμματος δεν αναφέρεται, προεκλογικά, στο ζήτημα των Σκοπίων.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΚΑΙ Η ΕΞΗΣ ΕΙΔΗΣΗ:
"Η Νορβηγία υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπως υποστήριξε και το 2008 την ένταξή τους στο Βουκουρέστι. Αυτό είπε ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Espen Barth Eide στον Αλβανό υπουργό των Σκοπίων, Φατμίρ Μπεσίμι." ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΖΟΡΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ...

No comments :

Post a Comment