06/04/2012

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Ανακοίνωση της διοίκησης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε» (ΕΝΑΕ) ανακοινώνει με λύπη την απόφασή του για εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία, μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. H εταιρεία εξοφλούσε για διάστημα μεγαλύτερο του έτους το σύνολο των αποδοχών των εργαζόμενων της, χωρίς να λαμβάνει πληρωμές από τον κύριο πελάτη της (Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό), παρότι:

- Το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις, που είχε αναλάβει με σύμβαση που ψήφισε η Βουλή και έχει ισχύ νόμου (Ν. 3885/2010).

- Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση να αναλαμβάνει το Ναυπηγείο εργασίες από ξένες χώρες και επιπλέον, με την ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Άμυνας, απαγορεύεται ακόμη και η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται από το Πολεμικό Ναυτικό.

- Το υπάρχον πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων διακόπηκε, διότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση πληρωμές.

Δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης, στην οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική αλλά και εγχώρια δραστηριότητα, ο δε κύριος πελάτης της δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών, που αφορούν τις μοναδικές υπάρχουσες συμβάσεις.

Ανακοίνωση του σωματείου Εργαζομένων η «ΤΡΙΑΙΝΑ»
- Άμεσα λοιπόν πρέπει να υλοποιηθεί ο Νόμος 3885/10 στο σύνολο του. Να συνεχιστούν και να παραδοθούν τα Υποβρύχια.

- Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για αναμονή και καθυστερήσεις. Το να κερδίζουμε χρόνο, ή να βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί δεν κερδίζει κανείς. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια πλέον γυρνάνε μπούμερανγκ. Τώρα χρειάζονται πράξεις. Υλοποίηση υποσχέσεων ΤΩΡΑ πριν να είναι ΑΡΓΑ για όλους.

- Άμεσα επίσης πρέπει να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας ώστε να αρθούν οι αποφάσεις απαγόρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η Ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την κρίση και την ύφεση.

- Σε δεύτερο χρόνο, αλλά άμεσα, να αρχίσουν οι συνομιλίες και σε συνεργασία με το ΥΠ.ΑΝ. να υλοποιηθεί η πρόταση που έχει κατατεθεί στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης για εφαρμογή της μόνης εφικτής αναπτυξιακής πρότασης για ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ που θα δώσει ζωή, ανάπτυξη και προοπτική σε όλη την Ναυπηγική Βιομηχανία. Δεν έχουμε άλλη πολυτέλεια να περιμένουμε.

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

http://www.defence-point.gr/news/

No comments :

Post a Comment