18/03/2012

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «μακεδονικού προβλήματος»

Δεν έχουν τελειωμό οι προβοκατόρικες κινήσεις των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων» σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας... Οι καταγγελίες για τις ανθελληνικές ενέργειες ξένων πρακτόρων, κρατικών παραγόντων και Σκοπιανών πολιτών. Πλήθος οι μαρτυρίες ανθρώπων για τα όσα έζησαν, είδαν και κατήγγειλαν, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί τους για ένα τόσο ευαίσθητο και ζωιικής σημασίας εθνικό θέμα...

Με τη συνεργασία των Αμερικανών, η σκοπιανή κυβέρνηση ήδη εφαρμόζει την τελική φάση ενός σχεδίου δημιουργίας «μακεδόνικου προβλήματος» στη μείζονα περιοχή της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας -από τη Φλώρινα μέχρι τη Λάρισα-, το οποίο εκδηλώνεται εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες με τους ακόλουθους τρόπους:
1. Με ενέργειες Σκοπιανών και Αμερικανών προβοκατόρων στα χωριά της Βορειοδυτικής κυρίως Μακεδονίας - σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά.
2. Με διεθνείς διπλωματικές ενέργειες, που βασικό στόχο έχουν την αναγνώριση από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς ακόμη και πανεπιστήμια της ύπαρξης κράτους με την ονομασία «Μακεδονία» (δηλαδή των Σκοπίων) και την αναγνώριση «μακεδόνικης μειονότητας» εντός της ελληνικής επικράτειας, η οποία θα πρέπει να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές και να αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένα μειονοτικά δικαιώματα μέσα στη χώρα μας.

Το σχέδιο εξελίσσεται με άκρα επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεδομένης της «ύπνωσης» που επικρατεί στις ελληνικές κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες σε ρόλο απλού παρατηρητή αφήνουν την επικίνδυνη αυτή κατάσταση να πλησιάζει στον επίλογο της, που θα είναι η δημιουργία «μειονοτικού προβλήματος» δήθεν «Μακεδόνων» και «Μακεδονίας». Δεν έχουν τελειωμό οι προβοκατόρικες κινήσεις των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων» στις επίμαχες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες, σε συνδυασμό με την πλήρη αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία εικοσαετία (!), έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά σύνθετη παγιωμένη κατάσταση.

Τα «Επίκαιρα» παρουσιάζουν σήμερα το φάκελο των συγκεκριμένων και επώνυμων καταγγελιών που έχω συγκεντρώσει στην πολύχρονη δημοσιογραφική μου έρευνα για τις ανθελληνικές ενέργειες ξένων πρακτόρων, κρατικών παραγόντων και Σκοπιανών πολιτών, με απώτερο στόχο τη δημιουργία «μακεδόνικου ζητήματος» στην Ελλάδα. Σε αυτόν περιέχονται μαρτυρίες ανθρώπων για όσα έζησαν, είδαν, κατήγγειλαν αλλά κανένας ποτέ δεν ασχολήθηκε μαζί τους, για ένα τόσο ευαίσθητο και ζωτικό εθνικό θέμα. 

Οι... περιοδείες του γενικού γραμματέα του αμερικανικού προξενείου θεσσαλονίκης
Γνωστός δικηγόρος, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του -βρίσκονται, πάντως, στη διάθεση του περιοδικού- καταγγέλλει: «Το 1996 είχα αναλάβει μια δικαστική υπόθεση για την οποία έπρεπε να συνεργαστώ με το γραμματέα του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, κ. 03νίά δυΙΙθΓ. Συναντηθήκαμε αρκετές φορές σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε αίθουσες δικαστηρίων. Άνθρωποι που μας είδαν με πλησίασαν και μουκατήγγειλαν ότι ο κ. 5υΙΙθΓ έκανε συχνά περιοδείες στα χωριά της Φλώρινας, με στόχο την ενίσχυση και την ενθάρρυνση των αυτοαποκαλούμενων "μειονοτικών Μακεδόνων"».

Καθηγητής πανεπιστημίου «εγκαλεί» φοιτήτρια γιατί αποκαλεί Έλληνες τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο!
Ο κ. Γ. Ράπτης καταγγέλλει: «Πριν από πέντε χρόνια το Πανεπιστήμιο της Ρώμης αρνήθηκε να δώσει πτυχίο σε Ελληνίδα φοιτήτρια από την Κατερίνη γιατί στη διπλωματική εργασία της αρνήθηκε να γράψει ότι ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σλάβοι! Καθηγητής του πανεπιστημίου την κάλεσε και την πίεσε να "διορθώσει" την ελληνική ταυτότητα των δύο Μακεδόνων, με το σκεπτικό, όπως της είπε, ότι "αν δεχτώ να βαθμολογήσω αυτή την εργασία που υποστηρίζει ότι Φίλιππος και Αλέξανδρος ήταν Έλληνες, τότε θα είναι σαν να δέχομαι την ελληνική καταγωγή τους, ενώ γνωρίζω πως ήταν Σλάβοι"»!

Διευθυντής σχολείου καλωσορίζει μαθητές από το «νεοσύστατο κράτος της Μακεδονίας»!
Η κυρία Κ. Μουτάφη, που ζει στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, καταγγέλλει: «Στο σχολείο όπου πηγαίνει η κόρη μου εδώ, στο Νιου Τζέρσεϊ, ήρθε ένας νέος μαθητής με καταγωγή από τα Σκόπια. Οι γονείς του κατά την εγγραφή του δήλωσαν ως χώρα καταγωγής: "Μακεδονία". Το σχολείο δέχτηκε κανονικά την αίτηση, σαν να υπάρχει επισήμως χώρα "Μακεδονία", ενώ ο διευθυ¬ντής, όταν καλωσόρισε το νέο μαθητή, δήλωσε παρουσία πολλών γονέων ότι "το σχολείο περιμένει κι άλλους μαθητές από το νεοσύστατο αυτό κράτος και θα τους βοηθήσει όσο μπορεί"».

«Σλαβομακεδόνες» τρομοκρατούν και επιβάλλουν τη γλώσσα τους
Ο κ. Ν. Τ., επιχειρηματίας από την Έδεσσα, καταγγέλλει ότι το 1992 είχε στην πόλη του ένα μεγάλο κέντρο για δεξιώσεις και χοροεσπερίδες, που είχε ονομάσει «Μακεδονία». Οι Σκοπιανοί κι οι αυτοαποκαλούμενοι «Σλαβομακεδόνες» της περιοχής άρχισαν να του δημιουργούν προβλήματα με μικροεπεισόδια, σπάσιμο βιτρινών, κυνηγητό του ίδιου αλλά και των υπαλλήλων του σε καθημερινή βάση. Κάποια στιγμή, αναγκάστηκε να μετονομάσει το μαγαζί του, αλλά και πάλι η ταλαιπωρία του δεν σταμάτησε. Μία ομάδα αδίστακτων ανθρώπων συνέχισε να τον ενοχλεί και να τον τρομοκρατεί, υποστηρίζοντας ότι, όπως κι αν λέγεται η επιχείρηση του, θα έπρεπε η πινακίδα να είναι γραμμένη με... κυριλλικά γράμματα!

Ο Γ. Ιωαννίδης, από την Έδεσσα αποκαλύπτει
«Λόγω της δουλειάς μου ως οδηγού, συχνά μετέφερα λιπάσματα στα Σκόπια. Τον τελευταίο καιρό, στο συνοριακό φυλάκιο των Ευζώνων, στη Γευγελή, οι Σκοπιανοί φύλακες άρχισαν να μου μιλούν στη δική τους διάλεκτο, την οποία ονομάζουν "μακεδόνικη". Όταν τους είπα πως δεν καταλαβαίνω τι μου λένε -αφού δεν μιλάω αυτή τη γλώσσα, αλλά και να τη μιλούσα δεν θα δεχόμουν να απαντήσω-, εκείνοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν σλαβικές λέξεις με ελληνικούς ιδιωματισμούς. Αναγκάστηκα να μην ξαναπάρω τέτοιο δρομολόγιο, τα βρόντηξα κι έφυγα».

«Βιασμός» της ιστορίας με την «ευγενική χορηγία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Η κ. Ε. Λόη καταγγέλλει: «Το 1987 ζούσα στην Αυστραλία. Μια μέρα, ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο για την ιστορία της Ευρώπης, βρήκα έναν ιστορικό οδηγό που είχε εκδοθεί με χρήματα του Τμήματος Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος παρουσίαζε τη Θεσσαλονίκη ως τμήμα της τότε Γιουγκοσλαβίας! Το πήρα αμέσως και πήγα στην ελληνική πρεσβεία στη Μελβούρνη. "Θα διαμαρτυρηθούμε αρμοδίως και θα ζητήσουμε την απόσυρση του", με διαβεβαίωσαν. Όταν το 1990 αποφάσισα να ερευνήσω εκ νέου το θέμα, διαπίστωσα πως το βιβλίο της ΕΕ με τη... γιουγκοσλαβική Μακεδονία να περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη, ήταν πάντα στη θέση του!».

Γιορτές «Μακεδόνων» στα χωριά της Πέλλας
Κάτοικος της περιοχής της Αριδαίας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, καταγγέλλει: «Στα χωριά Λουτράκι και Πρόμαχοιτου νομού Πέλλας στην Αριδαία, εδώ και χρόνια, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, γίνονται γιορτές των αυτοαποκαλούμενων "Μακεδόνων", με τραγούδια στη σλαβική γλώσσα, οι στίχοι των οποίων συχνά στρέφονται κατά της Ελλάδας. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής, σχεδόν κάθε Σάββατο βράδυ, διοργανώνονται χοροί, όπου οι δήθεν "Μακεδόνες" χορεύουν τους εθνικούς χορούς τους και τραγουδούν όλοι μαζί τραγούδια που υμνούν τα "Μεγάλα Σκόπια", που τα αποκαλούν "Μακεδονία" και έχουν "σύνορα που φτάνουν στο Αιγαίο"».

Από το 1967 (!) υπήρχε ζήτημα «Σλαβομακεδόνων»
Ο κ. Κ. Ζωγιός, από την Καστοριά, με ενημέρωσε ότι από την εποχή της χούντας ακόμη υπάρχει το πρόβλημα των αυτοαποκαλούμενων «Σλαβομακεδόνων», αλλά ποτέ κανένας δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με αυτό. Όπως εξηγεί ο κ. Ζωγιός, «το 1967-1968 υπηρέτησα τη θητεία μου στη Σκύνδρα της Έδεσσας. Μας έδιναν εξόδους από το στρατόπεδο, αλλά με συγκεκριμένη αποστολή: Να κυκλοφορούμε με πολιτική περιβολή και να παρακολουθούμε όσους μιλούσαν άλλη γλώσσα και χρησιμοποιούσαν ιδιωματισμούς που δεν καταλαβαίναμε, εκτός από ελληνικά ή ποντιακά, δηλαδή σλαβικά, σκοπιανά, βουλγαρικά. Τη διαταγή μάς έδινε ο ταγματάρχης Μανουσάκης, στον οποίο και αναφέραμε τις κινήσεις και τις επαφές των ανθρώπων αυτών. Θέλω να πω ότι πρόβλημα με τους δήθεν "Μακεδόνες" υπάρχει εδώ και πενήντα χρόνια, δεν το δημιούργησαν ξαφνικά ο Γκλιγκόροφ ή ο Γκρούεφσκι, αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα γι' αυτό».

«Δεν υπάρχει υπηκοότητα "Μακεδόνας"»
Αποκαλυπτική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η μαρτυρία της Α. Παπαγιάννη από την 'Εδεσσα: «Είμαι Ελληνίδα, μεγάλωσα στην 'Εδεσσα, αλλά είμαι και σλαβόφωνη. Δηλαδή, εκτός από τα ελληνικά μιλάω και καταλαβαίνω τους σλαβικούς ιδιωματισμούς που είναι συνήθεις στην περιοχή της Έδεσσας, εξαιτίας των προσμείξεων από παλιότερες γενιές. Δυστυχώς, πολλοί μιλάνε για εμάς τους δίγλωσσους της περιοχής χωρίς εμάς! Είμαστε Μακεδόνες ελληνικής καταγωγής και όχι υπηκοότητας. Δεν υπάρχει υπηκοότητα "Μακεδόνας" και, φυσικά, δεν αποτε¬λούμε "μειονότητα", όπως λένε πολλοί, μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, την Ελλάδα. Στην Έδεσσα, πριν από χρόνια, πριν ακόμη από το "Ουράνιο Τόξο" της Φλώρινας, υπήρχε μια μυστική φιλοσκοπιανή οργάνωση που υποκινούσε το θέμα της δήθεν "μακεδόνικης μειονότητας", η οποία ποτέ δεν ενοχλήθηκε από κανέναν επίσημο ελληνικό κρατικό φορέα, αφού όλοι προτιμούσαν να κάνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Καλώς ήρθατε στη Μακεδονία»
Ο κ. Γ. Μαριολάκης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, όταν το 2006 αποφάσισε να επισκεφθεί τη Φλώρινα και τα χωριά των Πρεσπών. Αναζητώντας κάποιο δωμάτιο για να μείνει με την παρέα του, βρήκε έναν τουριστικό οδηγό της περιοχής στον οποίο υπήρχαν τηλεφωνικοί αριθμοί ενοικιαζόμενων δωματίων, έναντι, μάλιστα, πολύ χαμηλών ποσών. Ξεκίνησε να τηλεφωνεί από το κινητό του για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες και διαπίστωσε πως, κάθε φορά που τελείωνε την κλήση, λάμβανε ένα μήνυμα που έλεγε: «Καλώς ήρθατε στη Μακεδονία», γραμμένο στα αγγλικά. Όπως κατάφερε τελικά να μάθει, πολλά από αυτά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια συνεργάζονταν με μια οργάνωση η οποία είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση των τουριστών για την ύπαρξη του «κράτους της Μακεδονίας».

«Από το 1950 οι Σκοπιανοί εγκληματούν εις βάρος της Ελλάδας»
Ο αρχιτέκτονας κ. Α. Παπαδημητρίου, καταθέτοντας την εμπειρία του, γυρίζει στο 1950! «Εδώ και εξήντα χρόνια οι Σκοπιανοί μιλούν με περισσό θράσος για τη δική τους "Μακεδονία" και όλοι σιωπούν στην Ελλάδα. Υπάρχει οπτικό ντοκουμέντο που προβλήθηκε το 1999 στο ΟΝΝ, στο οποίο ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόροφ, μιλά για τα Σκόπια και υποστηρίζει πως από το 1950, όταν αυτά ήταν ένα από τα έξι κρατίδια της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, η τοπική Βουλή είχε αποφασίσει με επίσημο ψήφισμα της να αποκαλούνται "Μακεδονία" και οι Σκοπιανοί σε όλο τον κόσμο "Μακεδόνες". Εξήντα χρόνια οι δικοί μας κοιμούνται και συνεχίζουν το βαθύ ύπνο τους». 

Το 1944 οι ΗΠΑ επετίθεντο σε όποιον έθετε θέμα «Μακεδονίας» 
Κι ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1950 (!) μέχρι και σήμερα ποτέ δεν έδωσαν μια αποφασιστική, σκληρή μάχη για την προστασία της ονομασίας και της ταυτότητας της Μακεδονίας μας, φτάνοντας σήμερα στο σημείο οι Αμερικανοί να χρησιμοποιούν την ονομασία «Μακεδονία» στις διμερείς σχέσεις τους με τα Σκόπια, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ, το 1944, είχε εντελώς διαφορετική άποψη! Ήταν 26 Δεκεμβρίου 1944, όταν ο τότε πρόεδρος των Η ΠΑ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, διά του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης του, Έντουαρντ Ράιλι Στετίνιους, διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση του: 

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις φήμες για άσκηση προπαγάνδας υπέρ μιας αυτόνομης "Μακεδονίας", οι οποίες υπαινίσσονται ότι ένα τέτοιο κράτος θα περιλαμβάνει και εδάφη που ανήκουν στην Ελλάδα. Αυτή η κυβέρνηση [Σ.Σ.: Ρούσβελτ] θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε "μακεδόνικο έθνος", "μακεδόνικη πατρώα γη" ή "μακεδόνικη εθνική συνείδηση" αποτελεί αθεμελίωτη δημαγωγία, που δεν αντιστοιχεί σε εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαβλέπει [Σ.Σ.: η κυβέρνηση των ΗΠΑ] στην παρούσα αναβίωση της πιθανό μανδύα για την εκπλήρωση επιθετικών διεκδικήσεων εις βάρος της Ελλάδας».

Η αμερικανική κυβέρνηση επισήμως ξεκαθάριζε το 1944 πως «αρνείται οποιαδήποτε προσπάθεια αναβίωσης του μακεδόνικου ζητήματος ως έχοντος σχέση με την Ελλάδα...

Οι Έλληνες πολίτες αντιτίθενται σχεδόν ομόφωνα στη δημιουργία "μακεδόνικου κράτους", συνεπώς ισχυρισμοί περί οποιασδήποτε ελληνικής συμμετοχής σε τέτοιο σχέδιο είναι εκ προοιμίου ψευδείς. Δηλώνουμε πως θα θεωρήσουμε υπεύθυνη κάθε κυβέρνηση ή ομάδα κυβερνήσεων που θα ανεχτούν ή και θα ενθαρρύνουν απειλητικές ή επιθετικές ενέργειες "μακεδόνικων δυνάμεων" εναντίον της Ελλάδας».

http://ermionh.blogspot.com/2012/03/blog-post_16.html

No comments :

Post a Comment