15/03/2012

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!

Η Αττική Οικολογική Απάντηση (η αυτοδιοικητική πτέρυγα των πουρναροκαλλιεργητών, δηλαδή) ανακοίνωσε με χαρά την έναρξη λειτουργίας του ιστολογίου «Νόστος» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://enostos.oikologikiapantisi.gr προκειμένου να συμπαρασταθούν στους λατρεμένους τους λαθρομετανάστες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πουρναροκαλλιεργητών:

Το «Νόστος» αποτελεί ένα ιστολόγιο ενημέρωσης για το μετανάστη, τη μετανάστρια, και τον/την πρόσφυγα. Σκεφτήκαμε πόσο πολλά είναι αυτά που χρειάζεται να γνωρίζουν για να γίνει κάπως ευκολότερη η καθημερινότητά τους, για να μπορέσουν να ζήσουν και να εργαστούν με αξιοπρέπεια. Σκεφτήκαμε ακόμα πόσο περίπλοκη μπορεί να φαίνεται για τους συμπολίτες μας αυτούς η επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και η αναζήτηση πληροφοριών και στοιχείων στο λαβύρινθο του διαδικτύου όταν χρειαστεί να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, να αιτηθούν άσυλο και πολλά ακόμα.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ιστολόγιο, ένα ηλεκτρονικό «στέκι» που θα μπορέσει να κάνει όλα αυτά λίγο πιο απλά, επιτρέποντας στο χρήστη ευκολότερη μετάβαση στην πληροφορία που τον ενδιαφέρει μέσα από την αξιοποίηση συνδέσμων με αντίστοιχες υπηρεσίες και φορείς που θα μπορέσουν να τον καθοδηγήσουν σωστά σε εκείνα που τον ενδιαφέρουν. Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να διατυπώσει γραπτά συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ή να παραπέμψουμε το χρήστη στην υπηρεσία που θα μπορέσει να τον βοηθήσει.

Το ιστολόγιο μας δεν επιδιώκει να προωθήσει κάποια πολιτική κατεύθυνση ή κομματική άποψη. Αντιλαμβανόμενοι τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η κρίση αλλά και οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αποκλιμάκωση δυνητικών εντάσεων βοηθώντας τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας να βρουν λύση στα θέματα που τους απασχολούν μέσα από τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες. Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στη σωστή ενημέρωση προστατεύει πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από το να μην πέφτουν θύματα όσων επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία τους να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες και να πληροφορηθούν υπεύθυνα.

Ο «Νόστος» είναι για μάς ένα δημιουργικό πείραμα αλλά και μια δυναμική διαδικασία που ελπίζουμε να βελτιώνεται και να διαμορφώνεται κατάλληλα όσο περνάει ο χρόνος και εμπλουτίζουμε το ιστολόγιο με τις ιδέες σας, τις παρατηρήσεις σας και τις υποδείξεις σας. Για μας ο «Νόστος» αποτελεί ένα στοίχημα, που αν καταφέρει να διευκολύνει τη ζωή έστω και λίγων συμπολιτών μας, θα το έχουμε κερδίσει.

http://www.stoxos.gr/2012/03/blog-post_5337.html

No comments :

Post a Comment