03/01/2012

O "σκληροπυρηνικός" Ρογκόζιν στο τιμόνι της ρωσικής Άμυνας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ. ΛΕΓΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΜΕΤΙΚΟΥΣ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ/ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, (ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΦΟΡΤΙΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΡΓΑ.

Ο γνωστός "σκληροπυρηνικός" Ντμίτρι Ρογκόζιν διορίστηκε στη θέση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τομέα ευθύνης την Άμυνα και την Στρατιωτική Διπλωματία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Ν. Ρογκόζιν, άκουσε τον προϊστάμενό του να του ανακοινώνει, on camera, πως «μπορεί να αναλάβει και άλλα ευαίσθητα θέματα», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια θα είναι αυτά. 
 
Ο νέος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε την θέλησή του να αντεπεξέλθει των καθηκόντων του έκανε αναφορά στην ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας, στην περαιτέρω αναδιοργάνωση των ρωσικών Ενόπλων δυνάμεων αλλά και στην προσπάθειά του να «μην πάει ούτε ένα ρούβλι χαμένο» στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται ότι ο Ρογκόζιν θεωρείται από τους πολύ «σκληρούς» απέναντι στη Δύση, ενώ είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η προηγούμενη θέση του ήταν αυτή του μόνιμου αντιπροσώπου της Μόσχας στο ΝΑΤΟ. Οι... αξέχαστες δηλώσεις του αναφορικά με το πώς η Ρωσία πρόκειται να απαντήσει σε περίπτωση που εμπλακεί το ΝΑΤΟ, για παράδειγμα, στον Καύκασο, με δικαιολογία τον πόλεμο με την Γεωργία, θα δίνουν πάντα έναν «πολεμικό» τόνο στην αντιπαράθεση των δύο πλευρών. Πρόκειται για έναν πολύ ικανό «μάνατζερ» ο οποίος όμως μπορεί να δημιουργήσει «θερμά επεισόδια» το λιγότερο λεκτικά, ενώ εάν δεν εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία όλα αυτά τα χρόνια με τις διαδικτυακές του παρεμβάσεις από τις Βρυξέλλες, τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί τουλάχιστον... παρορμητικός.

Τελευταίο παράδειγμα της ελευθεροστομίας του Ρογκόζιν είναι όσα ανέφερε στους αξιωματικούς των αεροδιαστημικών δυνάμεων στην διαβαθμισμένη περιοχή της Ρωσίας «Κρασνοζναμένσκ». Στην ομιλία του, ανέφερε ότι ανεξαρτήτως του είδους του πολιτικού συστήματος θα έχει, αυτοκρατορικό, κομμουνιστικό ή δημοκρατικό, το «δυτικό μπλοκ» δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψή του, ενώ οι ΗΠΑ θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να έχουν στρατιωτική παρουσία και ταυτόχρονα να κρατήσουν τη Μόσχα όσο πιο μακριά είναι δυνατόν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment