20/12/2011

ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Αναλυτικά. Υπάλληλοι Ελληνικής τράπεζας λαμβάνουν (μέχρι και προχθές)

- 12 μηναίους μισθούς
- 2 επιπλέον δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα – και καλοκαιρινής αδείας
- 1/2 μισθού ετησίως ως επίδομα ισολογισμού + 570 ευρώ !!!!!!
- 1/2 μισού ετησίως ως bonus σε δύο δόσεις (30% στα τέλη του χρόνου και 70% στις αρχές του επομένου)
- 12 απολαβές το έτος, ποσό μη αναφερόμενο στις μισθοδοσίες μέσω visa κάρτας
- 12 απολαβές το έτος, ποσό μη αναφερόμενο στις μισθοδοσίες , που είναι γνωστό ως “λειτουργικά έξοδα” ή “μαύρα”. Ειδικά αυτά τα κονδύλια, από τη θέση του Διευθυντή καταστήματος και πάνω ισούνται με 2 ή και τρεις σημερινούς βασικούς μισθούς.

Στους κάτωθι πίνακες βλέπουμε τα ποσά που δίδονται μέσω προπληρωμένων καρτών visa στα στελέχη της, αφορολόγητα, εννοείται και χωρίς εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά βλέπουμε και τα “λειτουργικά” ή “μαύρα” στην καθομιλουμένη.

Βεβαίως αυτομάτως προκύπτει μια απορία. Το υπουργείο Εργασίας που έχει επικυρώσει την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας τι λέει; Ας πούμε ότι το υπουργείο εργασίας δεν είναι αρμόδιο για τη συλλογή φόρων. Εισφορών όμως;

Τι παρατηρούμε εύκολα; χιλιάδες ευρώ το μήνα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑ, καθώς δικαιούχοι αυτών των ποσών είναι το σύνολο των εργαζομένων. Βέβαια από: 68,08 ευρώ το μήνα στο βοηθητικό προσωπικό μέχρι τα 1.662,14 ευρώ το μήνα που λαμβάνουν έκαστος των εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων (δύστυχε συνδικαλισμέ).

Όμως παρατηρούμε και άλλα. Τίθεται ευλόγως η απορία. Το λογιστήριο πως τα δικαιολογεί αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ το έτος; Ο διοικητής της τράπεζας Αττικής που είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο μηχανικών, ταμείο με δεκάδες χιλιάδες μέλη) τι λέει ; Τέλος να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Αλλά και απώλεια εσόδων των μετόχων, δηλαδή του ΤΣΜΕΔΕ που κατέχει το 42%, του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου που κατέχει το 21% και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με 19% και περί το 18-19% που ανήκει σε μικροεπενδυτές (τα ποσοστά, περίπου).
 
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ: https://ellhnasergazomenos.wordpress.com/2011/12/19/30

No comments :

Post a Comment