28/12/2011

Βαθύ Κράτος και Ελλαδική πραγματικότητα

H Eλληνική κοινή γνώμη ανακαλύπτει κατά περιόδους το σκοτεινό πρόσωπο του Τουρκικού Κράτους. Η πρόσφατη δήλωση του τέως Πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ «περί εμπρησμών σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 από Τούρκους πράκτορες» επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά με κυνικό τρόπο...
1) την ύπαρξη μηχανισμών βαθέους κράτους (derin devlet)
2) τους κινδύνους που διατρέχει ακόμη και σήμερα η Πατρίδα μας.

Δυστυχώς κάθε φορά που προκύπτει «είδηση εκ Τουρκίας», η Ελληνική δημοσιογραφία αποδεικνύει πόσο αδέξια και επιφανειακά χειρίζεται το θέμα. Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και τηλεοπτικών δελτίων αποδίδουν συλλήβδην πυρκαγιές δασών της περιόδου 1995-2000 σε Τουρκική προβοκάτσια. Δήμαρχοι περιοχών που επλήγησαν σπεκουλάρουν ασύστολα. Πολιτικάντηδες απειλούν την Τουρκία εν όψει εκλογών. Ακόμη και η κ. Μπακογιάννη ξέχασε τα τηλεγραφήματα συλλυπητηρίων που έστελνε ως ΥΠΕΞ στον Νταβούτογλου (για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες από επιθέσεις του ΠΚΚ) και κατέστρωσε σχέδιο αντίδρασης κατά της Τουρκίας σε τρείς φάσεις!!!
Ο κ. Μπεγλίτης (τέως ΥΠΑΜ) που έδινε το αριθμό του κινητού τηλεφώνου του στον Τούρκο ομόλογο του ως εργαλείο αποφυγής θερμού επεισοδίου (σ.σ εδώ γελάμε) ζήτησε την καταγγελία της Τουρκίας. Ο λαϊκισμός και η εθνικιστική υστερία σε περιόδους Μνημονίου και οικονομικής ανέχειας πάντα πουλάει και φέρνει ψήφους στον Καρατζαφέρη και τους συνδαιτημόνες του. Η υποκρισία και η γραφικότητα των πολιτικάντιδων αποδείχτηκε περίτρανα από το 1995 μέχρι σήμερα σε πληθώρα γεγονότων και καταστάσεων (Ενδιάμεση Συμφωνία/95, ‘Ιμια/96, Mαδρίτη/97, S300/98, Οτσαλάν/99, Διερευνητικές/99-04, Σχέδιο Ανάν/04, Ηλιάκης/2006, Καστελλόριζο-ΑΟΖ/08) αλλά και καθημερινά με Τουρκικές υπερπτήσεις και κρουαζέριες φρεγατών σε Κυκλάδες, Σούνιο και Κέα.

Θυμάστε τι έγινε με τη δήλωση του Τούρκου ηθοποιού ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ Έλληνες στρατιώτες-αιχμαλώτους στην Κύπρο το ’74; Απολύτως τίποτα. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Διότι η τοπική ελίτ που εκτελεί τις εντολές της Τρόϊκας δεν είχε και δεν έχει ούτε τα υλικά μέσα (οικονομική ευρωστία, διπλωματική στρατηγική και στρατιωτική ισχή) ούτε τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσει και να λάβει όσα δικαιούται. Κάθε απόγευμα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε Τουρκικές σαπουνόπερες μετα του Εφραίμ...το ανάγνωσμα.

Το βαθύ Κράτος της Τουρκίας έχει τα μέσα (σε υλικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό) να κάψει όλη την Ελλάδα αν το επιθυμεί. Η Πατρίδα μας ήταν και είναι ξέφραγκο αμπέλι για όποιον έχει την όρεξη. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τους προυπολογισμούς ΕΥΠ/ΜΙΤ και θα καταλάβει τι εννοώ. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας (Κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ, Τελωνεία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα, Αρχές Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος) έχουν ανάγκη ριζικών αλλαγών σε δομή, στελέχωση, επιμόρφωση και οικονομικούς πόρους. Το ίδιο ισχύει για το ΜΔΚ (Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων) και το ΚΑΣ (Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού) του ΥΠΕΞ.

Ο λόγος είναι απλός. Συνορεύουμε με ένα Κράτος (τη Τουρκία) που δεν λειτουργεί με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου άρα δεν είναι προβλέψιμο. Αντιθέτως λειτουργεί με βάση τον εκφοβισμό, τον ψυχολογικό πόλεμο και την προβολή στρατιωτικής ισχής για να προστατέψει τα στρατηγικά της συμφέροντα. (Σχετικά με το θέμα (http://ekdotika.blogspot.com).Το σχέδιο «Βαριοπούλα» και τα παράγωγα του (σχέδιο Αστραπή κα) αποδεικνύουν το αληθές του ως άνω ισχυρισμού. Καλή Χρονιά σε όλους!
 
Kώστας Πικραμένος
(συγγραφέας του βιβλίου «Τα διπλωματικά έγγραφα για την Τουρκία»)

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_9154.html
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΤΗΝ ΔΔΣΠ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ; ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ; ΕΞ'ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ) ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΝΑΜΙΞΗ.

ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ;

No comments :

Post a Comment