11/11/2011

Αμερικανίδα συνελήφθη για κλοπή απόρρητων εγγράφων της Μotorola με προορισμό την Κίνα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΣΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Η ...ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ. ΣΕ ΣΩΡΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. (ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ)
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "Think Tanks" ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ Η.Π.Α ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΣΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ !  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΜΕΣΩ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α...

Η Αστυνομία του Σικάγο συνέλαβε την 41χρονη Hanjuan Jin, αμερικανικής υπηκοότητας, η οποία επεδίωξε και κατάφερε να υποκλέψει ορισμένα "μυστικά" της εταιρείας Motorola, στην οποία εργαζόταν μέχρι πρόσφατα, με σκοπό να τα διοχετεύσει στην Κίνα.

Η 41χρονη γυναίκα είχε συμφωνήσει ήδη να εργαστεί για κινεζική εταιρεία που παρείχε τεχνολογικό εξοπλισμό στον κινεζικό Στρατό και, όπως αποδείχτηκε, μέρος της κατασκοπευτικής συμφωνίας αποτελούσαν και τα εν λόγω έγγραφα. Η Hanjuan Jin συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει για πάντα από το Σικάγο, έχοντας στα χέρια της περισσότερα από 1.000 απόρρητα έγγραφα της εταιρείας, 30.000 δολάρια και έγγραφα της κινεζικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές, τα εμπορικά μυστικά που προσπάθησε να κλέψει σχετίζονται με την τεχνολογία push-to-talk της Motorola. Ο δικηγόρος της Jin ισχυρίζεται ότι το θέμα δεν είναι και τόσο σημαντικό, αφού αυτά που επιχείρησε να κλέψει δεν αξίζουν τίποτα. Από την άλλη πλευρά, η Motorola έχει αντίθετη άποψη ισχυριζόμενη ότι αξίζουν εκατομμύρια. Σε κάθε περίπτωση, η Hanjuan Jin αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment