06/10/2011

Έκρηξη με τραυματία στην 21η ΕΜΑ.

Λίγο πριν τις 11.30 σημειώθηκε έκρηξη στο στρατόπεδο της 23ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, της 21 ΕΜΑ στην Αλεξανδρούπολη με έναν στρατιώτη τραυματία. Εξεράγει λέβητας μέσα στο στρατόπεδο όπου σύμφωνα με πληροφορίες γίνονταν εργασίες συντήρησης. Η έκρηξη έγινε αισθητή σε όλη την πόλη καθώς το στρατόπεδο είναι μέσα στα όρια της πόλης. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας 24χρονος στρατιώτης ο οποίος βρισκόταν μπροστά στον λέβητα και 2 αλλοι που λιποθύμησαν και μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Αρχικά ο σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο όμως στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί στα επείγοντα περιστατικά διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο. Το χειρουργείο διαρκεί εώς αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο, ο οπλίτης έχει πολλά τραύματα σε όλο του το σώμα, οίδημα στον εγκέφαλο και εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

Στις μονάδες των συνόρων οι οικονομικές περικοπές της τρόϊκας έχουν φέρει δραματικά αποτελέσματα στο επίπεδο διαβίωσης των στρατευσίμων, αφού δεν υπάρχουν κονδύλια, πολλές φορές ούτε για τις απολύτως προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων και οι τοπικοί διοικητές προσπαθούν με ίδια μέσα και με πατέντες να λύσουν τα κρίσιμα προβλήματα που επηρεάζουν το ηθικό του προσωπικού.

No comments :

Post a Comment