23/08/2011

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ...ΘΑΝΑΤΟ

Η γραμμή του πολιτικού κατεστημένου της Κύπρου την οποία προσυπογράφει και το εθνικό κέντρο που στοχεύει στη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με αποστρατικοποίηση είναι στην ουσία ένα ξεπούλημα εθνικού χώρου και εθνικής κυριαρχίας σε ξένους. Αυτή η λύση θα συμφέρει την Τουρκία, το Ισραήλ και την Αγγλία που διατηρεί στην Κύπρο στρατιωτικές βάσεις. Σε μια τέτοια λύση, η Κύπρος παύει γεωπολιτικά να ανήκει στη Δύση και μετατρέπεται σε στρατηγικής σημασίας προκεχωρημένο φυλάκιο της Μέσης Ανατολής. Μια τέτοια εξέλιξη κατά’ ανάγκη συνεπάγεται την σταδιακή υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας, την κατεδάφιση του δυτικού, ελληνο-ευρωπαϊκού πολιτισμικού εποικοδομήματος και το πέρασμα σε μια θρησκευτική προσκόλληση και αντιπαράθεση μεταξύ χριστιανικής κληρονομίας αφενός και Ισλάμ αφετέρου.

Θα περάσουμε με λίγα λόγια σε καταστάσεις που θυμίζουν την μακρά τουρκική κατοχή όπου το πιο σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης του ραγιά από τον αφέντη του, στη προσπάθεια να διατηρήσει μια ταυτότητα, ήταν η θρησκευτική του συνείδηση. Τούτο ευνοεί την εκκλησία και τα συμφέροντα της και αυτός είναι και ο λόγος που συνεργάζεται με το κατεστημένο του ραγιαδισμού που αποτελεί μέρος αυτού του κατεστημένου. Ευνοεί επίσης το χρηματοπιστωτικό σύστημα που δεν έχει ανάγκη οι κοινωνίες τις οποίες καταληστεύει να έχουν εθνική συνοχή. Για τους πραγματικούς Έλληνες στο αίμα και το φρόνημα, αυτή η εξέλιξη είναι πορεία προς τον θάνατο. 
 
Η πολιτικοστρατιωτική σχέση μας με την Ελλάδα πρέπει να διατηρηθεί και να ενδυναμωθεί. Η γραμμή λύσης διζωνικής και αποστρατικοποίησης να ανατραπεί. Η ελληνική παιδεία να εμβαθυνθεί με την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών από το δημοτικό σχολείο. Τα ιερατεία νε πάνε στα καντηλέρια τους και να αποκλεισθούν θεσμικά από κάθε σχέση με το κράτος και τη πολιτική. Θρησκεία του κράτους να ορισθεί η ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης και της δημιουργίας. Αναγέννηση του αρχαιοελληνικού ιδεώδους, ισχυρός ενιαίος στρατός Ελλάδος–Κύπρου, λαϊκό κράτος που θα συντρίψει την εκμετάλλευση της κοινωνίας από την ολιγαρχία του πλούτου. Με αυτές τις συνθήκες όχι μόνο δεν θα αποκοπούμε από τη Δύση αλλά θα διακτινώσουμε την βούληση του έθνους, στο χώρο της Μέσης Ανατολής, της Μικράς Ασίας και της Βορείου Αφρικής.

No comments :

Post a Comment