08/08/2011

ΑΚΕΛ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Από το πάλαι ποτέ κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, μετά την πτώση των οδόντων του κομμουνιστικού θηρίου και τον εγκλεισμό του σε ζωολογικό κήπο, απέμειναν τα εξής: Το ΑΚΕΛ παρέμεινε ένας μεγάλος εργοδότης που από την καθήλωση των δικαιωμάτων των εργατών ωφελείται πρώτα το ίδιο και έπειτα η μεγάλη τάξη των αφεντικών που συνωθείται στους δεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς σχηματισμούς. Το ΑΚΕΛ με λίγα λόγια υπήρξε από την αρχή της δράσης του ένας μηχανισμός περιστολής, καταστολής και ελέγχου των εργατικών διεκδικήσεων, δηλαδή ένας μηχανισμός της καπιταλιστικής οικονομίας με κομμουνιστική φρασεολογία. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως η κατασταλτική δράση του ΑΚΕΛ συμπληρώνεται από την άσκηση πίεσης από την πλευρά της βρυχώμενης δεξιάς δηλαδή της ακροδεξιάς.


Απέμεινε το απεριόριστο μίσος του προς την Ελλάδα και την ελληνική μας ταυτότητα. Έτσι εξέφρασε μαζί με την ολιγαρχία του πλούτου που στεγάζεται στη δεξιά πτέρυγα του συστήματος την επιθυμία διατήρησης μιας ελεγχόμενης κλειστής οικονομίας που να την απομυζούν μερικές οικογένειες με την συνεργασία των πολιτικών που τους παρέχουν το νομικό πλαίσιο ελευθέρας καταλήστευσης της αγοράς. Από αυτή την κατάσταση πήρε και το ΑΚΕΛ ένα μερίδιο από τη μοιρασιά. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που πολέμησε μαζί με την δεξιά τον πόθο της Ενώσεως με την Ελλάδα.

Με την διακυβέρνηση Χριστόφια οι μάσκες έπεσαν θεαματικά. Το ΑΚΕΛ στήριξε με λεφτά των φορολογουμένων τις τράπεζες, τους ξενοδόχους, τα κομματικά τσιφλίκια που λέγονται ημικρατικοί οργανισμοί (δες Γιουροσύπρια), την εκκλησία (δες το θαύμα της εξάτμισης του χρέους της εκκλησίας προς το κράτος). Η σύμπλευση του ΑΚΕΛ με τους σχεδιασμούς των αγγλοτούρκων στο εθνικό θέμα. Οι ραγιαδίστικες θέσεις του πολιτικού κατεστημένου στο κυπριακό οφείλονται εν πολλοίς στη σκληρή ανθελληνική και φίλαγγλο πολιτική του ΑΚΕΛ. Συνέπεσαν βέβαια οι απόψεις τους και με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την ευρύτερη κληρικοδεξιά παράταξη που πάντοτε είχε σαν στόχο, μια Κύπρο κηδεμονευομένη από τους αγγλοσιωνιστές με αντάλλαγμα βέβαια τα πολλαπλά ωφελήματα της πλουτοκρατίας και των κομματικών μηχανισμών της.

Συνοπτικά το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα καθυπόταξης των εργασιακών διεκδικήσεων και ως εκ τούτου αποτελεί την αριστερά πτέρυγα του καπιταλιστικού μηχανισμού καταλήστευσης της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους, ένα κόμμα αγγλόδουλο που υπηρετεί τα αγγλοσιωνιστικά γεωστρατηγικά συμφέροντα, ένα κόμμα ανθελληνικό και αντεθνικό. 

Ένα εθνικοδημοκρατικό κίνημα θα πρέπει να κτυπήσει το ΑΚΕΛ με μεθοδικότητα και επιστημονικότητα σε αυτά τα τρία κεφάλαια, με επίκεντρο την αντεργατική του μεθοδολογία και την αγαστή συνεργασία του με την ολιγαρχία του πλούτου. Στόχος πρέπει να είναι η στρατολόγηση υγιών δυνάμεων της εργατιάς που βρίσκονται εγκλωβισμένες στο ΑΚΕΛ. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με ορθή εθνικιστική διαχείριση του εργατικού ζητήματος. Αυτό σημαίνει πως θα κινηθούμε στους χώρους της αριστεράς με επαναστατικό πολιτικό λόγο, για την δημιουργία ενός εθνικιστικού εργατικού μετώπου κατά της καπιταλιστικής δεξιάς και των πολλαπλών επιρροών της.

No comments :

Post a Comment