23/08/2011

ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Σύμφωνα με τους EPOCH TIMES υπάρχει βίντεο που έχει ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει την ύπαρξη ειδικού λογισμικού κατασκευασμένου στη Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους. Το λογισμικό κατασκεύασε η Electrical Engineering University of China’s People’s Liberation Army “παίχτηκε” μέχρι και σε κινεζικό κυβερνητικό ντοκιμαντέρ αν και πέρασε απαρατήρητο λόγω που ήταν μόλις μερικών δευτερολέπτων. Στο βίντεο φαίνεται πως γίνεται η επιλογή του στόχου (γράφοντας την ip) και αμέσως μετά το λογισμικό αναλαμβάνει δράση. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη αλλάζει τα δεδομένα στη διαμάχη που έχει ήδη ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις. Πρόσφατα οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Κίνα πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Google, στο ΔΝΤ και στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Οι χάκερ είχαν αποσπάσει μεγάλες ποσότητες εγγράφων μέσα από το ΔΝΤ χωρίς ωστόσο να αποκαλυφτεί τι περιείχαν αυτά.

Ο “ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ” και η επίθεση στην Lockheed Martin
Την ύπαρξη του “Γαλάζιου Στρατού” παραδέχτηκε το Μάιο το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας. Η Lockheed Martin είναι η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και προμηθεύτρια του Πενταγώνου με αεροσκάφη F-16, F-22, F-35 και πολεμικά πλοία. Το ίδιο χρονικό διάστημα που δημοσιεύτηκε η αποκάλυψη από το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας, η Lockheed Martin, δέχτηκε μια πρωτοφανούς έντασης κυβερνοεπίθεση και αν και το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας καθησύχασε μέσω ανακοίνωσης του πως οι ζημιές δεν ήταν σημαντικές, οι TIMES του Λονδίνου ερμήνευσαν τη τότε ομολογία του Πεκίνου ως “ανατριχιαστική υπόμνηση προς όλες τις ξένες κυβερνήσεις πως η Κίνα είναι έτοιμη να τους επιτεθεί στο Διαδίκτυο”.

ΤΑ “ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ” ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ
Το 2010 το αμερικανικό Ναυτικό αγόρασε 59.000 κινέζικα μικροτσίπ για στρατιωτική χρήση σε πυραύλους. Όπως αργότερα έγινε γνωστό τα τσιπ ήταν χαμηλής ποιότητας και περιείχαν μια από τις ασφαλιστικές δικλείδες ανοιχτές ώστε εξωγενείς παράγοντες να μπορούν να απενεργοποιήσουν τους αμερικανικούς πυραύλους πριν αυτοί φτάσουν στο στόχο τους. Ο έλεγχος των συγκεκριμένων τσιπ θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος και για να γίνει θα πρέπει να ξοδευτούν αρκετά χρήματα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
“Από εδώ και στο εξής οι ΗΠΑ θα θεωρούν αιτία πολέμου τις σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις στο χώρο τους και θα απαντούν με στρατιωτικά αντίποινα”. Το συγκεκριμένο μήνυμα προήλθε από Αμερικανό Αξιωματούχο του Πενταγώνου, δημοσιεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL και είχε αποδέκτη τη Κίνα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε τότε η εφημερίδα το Πεντάγωνο σκόπευε να παρουσιάσει μια νέα στρατηγική που θα υιοθετούσε τη θέση πως οι διεθνής κανόνες θα ισχύουν και για ένοπλες ακόμα συγκρούσεις στη περίπτωση που έχει προηγηθεί κυβερνοπόλεμος. Οι ίδιες πηγές του Πενταγώνου τότε αποκάλυψαν πως ο Αμερικανός Αξιωματούχος δήλωσε εκνευρισμένος …”αν μας κλείσετε το δίκτυο ηλεκτροδότησης θα στείλουμε πύραυλο στη καμινάδα σας”. Παράλληλα έγινε λόγος και για άλλες επιθέσεις σε εταιρίες κατασκευής οπλικών συστημάτων του αμερικανικού στρατού, ενώ εκφράστηκαν φόβοι για κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών για όπλα υπό ανάπτυξη και τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

No comments :

Post a Comment