26/07/2011

ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Ο ιδεολογικός πόλεμος είναι η μορφή εκείνη της πολιτικής που αξιώνει ως θεμέλιο της το ΛΟΓΟ.  Ο Λόγος ως λέγειν, ως ομιλία και ανθρώπινη εκφορά , για να έχει νόημα και αξία πρέπει κατά τον Ηράκλειτο να ομολογεί του συμπαντικού Λόγου. Διαφορετικά είναι ανοησία που συνήθως εξελίσσεται σε ΒΙΑ και ΤΥΡΑΝΝΙΑ. Προς όσους μας καταλαβαίνουν, ο ιδεολογικός πόλεμος εδράζεται στη κοσμοθεωρητική σκέψη. Από τα ύψη τούτα ορμώμενη πολιτειολογεί και πολιτικολογεί. Μεριμνά για την δομή της πολιτείας και τις αρχές αυτής αλλά και συμμετέχει πολιτικολογώντας στη παροντική διάσταση του γίγνεσθαι όπου είναι και το πεδίο σύγκρουσης όχι των εφήμερων μικροπολιτικών συμφερόντων όπως οι καθεύδοντες νομίζουν, αλλά πεδίο σύγκρουσης κοσμοθεωριών, αξιών, αρχών, συμφερόντων τέλος, που από κοινού προσδιορίζουν τις ροπές του ιστορικού γίγνεσθαι.

Σε αυτό το πεδίο μάχης ο αληθινός πολεμιστής είναι εκείνος που έχει πλήρη συνείδηση των γιγνομένων αλλά προπάντων της συμπαντικής βούλησης που αντιπροσωπεύει. Ο πολιτικός αγώνας είναι η απόληξη της ορμής για πραγμάτωση ενός ΚΟΣΜΟΥ που δεν είναι δοσμένος από πριν αλλά αποτελεί το έργο της βουλήσεως των δημιουργών του. ‘Όπως μέσα από τις συμπαντικές ανακυκλήσεις αναπλάττεται ο κόσμος κατά την διαφοροποιό τάξη του Λόγου , έτσι και μέσα από την ανθρώπινη βούληση αναπλάττεται ο ανθρώπινος κόσμος ως διάκοσμος , που φέρει εντός του τα στοιχεία της σκέψης και της τέχνης ‘η αλλιώς της γνωσιολογικο-ονολογικής και αισθητικής συνείδησης. Συνεπώς στο πεδίο της σύγκρουσης με τις κρατούσες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις αναμετρόνται κοσμοθεωρίες, σύνολα αξιών και σκοπών και όχι ιδιοτελή προσωπικά ή φατριαστικά μικροσυμφέροντα και μικροφιλοδοξίες. Στο πεδίο μάχης δεν κτυπούμε τον εχθρό στην επιφάνεια, στα προκεχωρημένα φυλάκια και στις περιπόλους του. Κτυπούμε το εχθρό στο στρατόπεδο του, στις θεμελιώδεις αντιλήψεις του για τη ζωή και τον κόσμο, στις αξίες του,στους σκοπούς του, στις κοσμολογικές, ιδεολογικές και θρησκευτικές του πεποιθήσεις και εν γένει στη βάση επί της οποίας εδράζονται τα οικονομικά και εξουσιαστικά του συμφέροντα.

Η Ελλάς που οραματίζομαι θα γεννηθεί μέσα από ένα ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των αξιών της παρακμής και του εξουσιασμού. Σε αυτό τον αγώνα είμαι ένας απλός στρατιώτης που γνωρίζει την αποστολή του. Αναζητώ συντρόφους και συμπολεμιστές αποφασισμένους να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων χωρίς κανένα συμβιβασμό με τον κόσμο και τις αξίες του συστήματος του ολοκληρωτικού εξουσιασμού. Στόχος μας είναι η καταστροφή της τυραννίας από τη μεταφυσική έως την πολιτικο-οικονομική της διάσταση. ‘Όσοι έχουν γερά νεύρα και ψυχή ατσάλινη, όσοι βρίσκουν πνευματική ηδονή στον υπέρ της ελευθερίας αγώνα ας έρθουν κοντά να οργανώσουμε, να σχεδιάσουμε από κοινού την επίθεση.

Λουκάς Σταύρου.

No comments :

Post a Comment