10/05/2011

Και άλλες «συλλήψεις» λαθρομεταναστών από τις αρχές – Δεν αφήνουν να φύγει κανείς!

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού που μετέφερε πλαστικά.εντοπίστηκαν και «συνελήφθηκαν» 51 παράνομοι μετανάστες, το βράδυ της Δευτέρας, από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες, οι οποίοι στερούνται νόμιμων εγγράφων, μπήκαν μέσα στην κρύπτη της νταλίκας την Κυριακή από την Αθήνα, με προορισμό την Ιταλία. Φυσικά και για να φτάσουν στην Αθήνα υπάρχουν δύο σενάρια: Το πρώτο είναι οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες να κατάφεραν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς οι αρχές καν να το αντιληφθούν και το δεύτερο είναι να μπήκαν να «συνελήφθησαν» κατά τη είσοδό τους να έλαβαν το γνωστό χαρτί της απομάκρυνσης από τη χώρα εντός 30 ημερών και στη συνέχεια να μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, με τελικό σταθμό το γνωστό «ιστορικό κέντρο».

Βέβαια ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει γιατί προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα, όπως άλλωστε το χαρτί που τους ενεχείρισαν οι «αρχές ασφαλείας» τους διέταζε. Από την άλλη όμως και παρά το γεγονός ότι τα σύνορα της χώρας «μπάζουν στο έμπα» είναι απόλυτα θωρακισμένα στο «έβγα». Αυτό γιατί ως γνωστόν η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα να προστατέψει την Ευρώπη από τα κύματα των λαθρομεταναστών. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει και ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ από το βήμα της βουλής με πρωτοφανή αγωνία οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα σήμαινε έξοδο της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν, συνθήκη η οποία θα καταργηθεί εάν δεν έχει καταργηθεί ήδη, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.

Από την άλλη βέβαια κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους απανταχού μετανάστες που θέλουν να έρθουν στη χώρα –έστω και ως ενδιάμεσο σταθμό- καθώς είναι γνωστή η ανοικτή πρόσκληση που τους είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010: «Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους Ρομά, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες». Πως μια κρατική η οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία να εμποδίσει κάποιον να έρθει στη Ελλάδα, τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας τους καλεί να έρθουν; Βέβαια ο ίδιος τους είπε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως θα σας αφήσουμε να έρθετε εδώ, και να εγκατασταθείτε όπου θέλετε –ερήμην της ελληνικής κοινωνίας φυσικά- αλλά δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να φύγετε από εδώ.
Τώρα σε ότι αφορά τους «συλληφθέντες» θα οδηγηθούν πάλι πίσω στην Αθήνα για επανεγκατάσταση πέριξ του ιστορικού κέντρου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment