14/05/2011

Σε συνεχή ένταση η Αθήνα

kosmos_ipeirouΈναν "γύρο από όλα" είχε το τελευταίο 24ωρο το κέντρο της Αθήνας. Δολοφονίες, επεισόδια με αναρχικούς, επεισόδια με Έλληνες κατά αλλοδαπών, επεισόδια με Έλληνες κατά αναρχικών και όλοι αυτοί εναντίον και της αστυνομίας. Πριν από κάποια χρόνια ο κ. Χρυσοχοϊδης ως τότε υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ έκανε μια δήλωση που απασχόλησε πολύ τα ΜΜΕ. Ότι η Αθήνα είχε γίνει Καμπούλ, με αφορμή κάποιες βομβιστικές επιθέσεις. Τόσα χρόνια μετά, συνεχίζονται όχι μόνο οι βομβιστικές επιθέσεις αλλά και μύρια όσα ακόμη. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρόνου χτες το πρωί στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι έχει πληγώσει βαθιά την ελληνική κοινωνία. Και έτσι παρόλα όσα συνέβησαν χτες, όπου αγανακτησμένοι κάτοικοι και συμπαριστεκόμενοι σε αυτούς συγκρούστηκαν με ομάδες αλλοδαπών και αναρχικών, και σήμερα από το πρωί στον χώρο υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος.


Ταυτόχρονα στο κέντρο της Αθήνας υπήρχε "πανεργατικό συλλαλητήριο", το οποίο οργάνωνε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και φυσικά το ΠΑΜΕ και θα συμμετείχαν όπως ήταν αναμενόμενο ο γνωστός κύκλος των αναρχικών-αντιεξουσιαστών. Όπως ήταν φυσικό και σε αυτήν την πορεία υπήρχαν επεισόδια, μολότωφ καθώς και ... ηρωικές επιθέσεις των αναρχικών εναντίων παρκαρισμένων αμαξιών και κάδων αποριμμάτων, οι οποίοι τυλίχθηκαν στις φλόγες. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν από την Πανεπιστημίου μέχρι τα εξάρχεια και το Πολυτεχνείο. Η "μεγαλειώδης" πορεία που τόσο καιρό ετοίμαζαν τα συνδικαλιστικά σωματεία για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και την κυβέρνηση, τελικά δεν αποδείχθηκε καθόλου μεγαλειώδης, αποδεικνύοντας τόσο ότι τα συνδικάτα έχουν απαξιωθεί πλήρως στην συνείδηση των Ελλήνων εργαζομένων, όσο και ότι οι δολοφόνοι αναρχικοί της 5ης Μαίου έκαναν πολύ καλά την δουλειά που κάνουν πάντα.

Μην περάσετε από εδώ
Εν τω μεταξύ οι συγκεντρωμένοι στην γωνία της Ηπείρου και της 3ης Σεπτεμβρίου διαμήνυαν προς τους συνδικαλιστές που μαζεύονταν στο πεδίο του Άρεως να μην τολμήσουν να περάσουν από εκεί που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι. Γιατί αυτοί που θρηνούσαν τον δικό τους άνθρωπο, τον γειτονά τους δεν θα μπορούσαν να ανεχθούν την παρουσία αυτών που πασχίζουν για να πείσουν την ελληνική κοινωνία (ευτυχώς ανεπιτυχώς) ότι είναι υποχρέωσή τους να δεχθεί με ανοιχτές αγκάλες τους δολοφόνους. Τελικά η ένταση αποφεύχθηκε καθώς με την παρουσία της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα επεισόδια. Ποιός μπορεί να κατηγορήσει την "μειονότητα των Αθηναίων" που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τα καλοπληρωμένα στελέχη των κομματικών μηχανισμών; Πιστεύουμε κανείς. Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο σημείο τόσο σήμερα όσο και αύριο, όπου και υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση. Αυτό έχει προκαλέσει αν μη τι άλλο "εκνευρισμό" στους αντιεξουσιαστές οι οποίοι φοβούνται την εξάπλωση φαινομένων του Αγίου Παντελεήμονα -όπου δεν είναι καλοδεχούμενοι- και σε άλλες περιοχές του κέντρου.

Επεισόδια και σε άλλες περιοχές της Αθήνας;
Έντονα κυκλοφορούν οι φήμες από χτες το βράδυ ότι επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες και αλλοδαπούς είχαμε και σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας. Είναι δεδομένο ότι ο θυμός που προκλήθηκε στην ελληνική κοινωνία από την δολοφονία αυτή θα είχε τέτοιου είδους συνέπειες. Στην κυβέρνηση υπάρχει φόβος ότι τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο με το μεταναστευτικό. Και σε μία τόσο ρευστή πολιτικά περίοδο δεν θέλουν να έχουν έναν ακόμη πονοκέφαλο.

Προσβολή από τον Καμινη
Δεν μπορεί κανείς παρά να προσβληθεί διαβάζοντας όμως την ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό ο δήμαρχος της Αθήνας: "Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο". Τι λές ρε μεγάλε; Τι παραβατικότητα και εγκληματικότητα; Το φάγανε τζάμπα το παλληκάρι, αυτοί τους οποίους η παράταξή σου θέλει να "ενσωματώσει" και μας λες το αυτονόητο; Ότι η εγκληματικότητα δεν είναι ανεκτή; Εκτός αν το αμφισβητούσαμε και αυτό μέχρι τώρα και απλά δεν το ξέραμε! Η μοναδική χειρότερη ανακοίνωση ήταν αυτή του ΚΚΕ, το οποίο προτίμησε να επικεντρωθεί στους "ακροδεξιούς".

ΠΗΓΗ: ΕΛ.ΚΟΣΜΟΣ

No comments :

Post a Comment