07/05/2011

Δραματική πρόταση περικοπής των εξοπλισμών στις ΗΠΑ!

Το ιλιγγιώδες ύψος του ελλείμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι προειδοποιήσεις διεθνών οίκων για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιοπιστίας, οδήγησαν στην υποβολή ανατρεπτικής πρότασης από Δημοκρατικό Γερουσιαστή. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε για την περικοπή 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις δαπάνες για την άμυνα και την ασφάλεια εντός της ερχόμενης δεκαετίας, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Υπενθυμίζεται, ότι οι αμυντικές δαπάνες στις ΗΠΑ ανέρχονται στο απίστευτο ποσό των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά έτος. Η πρόταση όμως του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Μπάρνι Φρανκ, είναι πολύ πιο… εξτρεμιστική: Δεδομένου του ύψους των αμυντικών δαπανών, η χώρα μπορεί να τις περιορίσει κατά 200 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει για πόσα χρόνια θα πρέπει να ισχύσει ο περιορισμός. Ωστόσο, ομάδα εργασίας για το πρόβλημα που υπέβαλε τις προτάσεις της το περασμένο καλοκαίρι με επικεφαλής τον Φρανκ, μαζί με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Ρον Πολ, είχε προτείνει την περικοπή ενός τρισεκατομμυρίου εντός της ερχόμενης δεκαετίας, δηλαδή 100 δισεκατομμύρια ετησίως. Πιθανότατα, η περαιτέρω κλιμάκωση του προβλήματος οδήγησε τον Μπάρνι στην αναθεώρηση της πρότασης του καλοκαιριού, και αντί για 100 δισεκατομμύρια ετησίως για την περικοπή ενός τρισεκατομμυρίου εντός μιας δεκαετίας, τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται η εξοικονόμηση του ποσού σε πέντε μόλις χρόνια.
ΠΗΓΗ: defencepoint

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΟΙ Η.Π.Α ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ή ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΟΜΟΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ...ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ, ΚΟΡΕΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΠΡΟΣ Η.Π.Α: ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΥΦΥΙΑ ή ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ (ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ) ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" ΣΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚΣ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ...ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ. ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΤΥΠΟΥ "ΤΕΣΤ" ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η "ΔΥΣΗ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ:
α) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΜΥΝΑ. ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.
β) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΘΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
γ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ.
δ) ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ Η.Π.Α ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ "ΚΟΠΗΚΑΤΕ".
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

No comments :

Post a Comment