16/12/2010

(Memorandum of Understanding) «Μνημόνιο Συναντίληψης» ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΠΕΣΕΙ.

Πρόκειται για ένα απολύτως αντισυνταγματικό, κατάπτυστο κείμενο-συμφωνία μεταξύ ενός κράτους, της Ελλάδος, κι ενός «σχηματισμού» όπως το ΝΑΤΟ (ο οποίος όμως υπογράφει τουλάχιστον ως κράτος) για λογαριασμό χωρών που μπορούν να αποστέλλουν δυνάμεις ΝΑΤΟϊκές εδώ, στην αποκαλούμενη «φιλοξενούσα χώρα Ελλάδα», υπό όρους, προϋποθέσεις και συνθήκες δυνάμεων κατοχής που θα ζήλευαν και οι αποικιοκράτες του 17ου αιώνα. Η κυβέρνηση επέλεξε μάλιστα τη διαδικασία της μετατροπής ενός μνημονίου σε νόμο υπερκείμενο αυτού καθαυτού του Συντάγματος, έτσι ώστε όταν συζητηθεί στην Ολομέλεια (22/2/2006) να μην μπορεί να υποβληθεί ως συμφωνία, σε έλεγχο, δι' ενστάσεως, αντισυνταγματικότητας.

Το νομοσχέδιο υπογράφηκε από ελληνικής πλευράς την παραμονή έναρξης της Ολυμπιάδας στις 12-8-2004 από τον Α' υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιπτέραρχο Δ. Καλλιγά, και από πλευράς ΝΑΤΟ στο Μονς του Βελγίου από τον αναπληρωτή επιτελάρχη, αντιναύαρχο Ρομπέρτο Τσεζαρέτι, στις 6 Αυγούστου 2004. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν έρχονται και περνούν ή εγκαθίστανται στην Ελλάδα ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ή και άλλες που αποκαλούνται συλλήβδην «αποστέλλουσες» σε καιρό ειρήνης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε κρίση ή σύγκρουση, σε περιόδους διεθνούς κρίσης. Οι έννοιες αυτές καθορίζονται από κοινού, πέραν του άρθρου 27.2 του Συντάγματος, που προβλέπει συγκεκριμένα πότε και πώς κηρύσσεται κατάσταση πολιορκίας, και ακόμη και τότε απαιτείται ειδικός νόμος και πλειοψηφία 151 για να διέλθουν έστω και φίλια στρατεύματα οπλισμένα στο έδαφός μας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:
* Γενική άδεια για την πάγια κίνηση αεροσκαφών, ελικοπτέρων και πλοίων, σε περίπτωση ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων, χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσης.
* Δήμευση ακόμη και ατομικών ιδιοκτησιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν ΝΑΤΟϊκές επιχειρησιακές ανάγκες.
* Υποχρεωτική παροχή του κρατικού μηχανισμού (Αστυνομία, δημόσιες επιχειρήσεις) για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, κάτω από τις διαταγές του διοικητή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
* Μεγάλες οικονομικές διευκολύνσεις για την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων.

Ο νόμος αυτός λοιπόν επέχει θέση γενικής άδειας ώστε το ΝΑΤΟ να μπορεί να επιλέγει:
1. Πόσο έδαφος θα καταλάβει.
2. Για όσο καιρό θέλει.
3. Ν' αλλάζει σχέδια όποτε νομίζει και να ειδοποιεί απλώς την κυβέρνηση, η οποία θεωρεί πως η επιχείρηση προσωρινής ή οριστικής κατοχής σχεδιάστηκε με την προκαταβολική συναίνεσή της.
4. Να επιτάσσει και να κινεί εμπορικά και πολεμικά πλοία, αεροσκάφη, ελικόπτερα κ.λπ., ελέγχοντας λιμάνια και πλήρως τον εναέριο εθνικό χώρο και εντός των χωρικών υδάτων μας.
5. Κάθε επιχείρηση θα υπογράφεται επισήμως σε μελλοντικό χρόνο με μεταγενέστερα του χρόνου υλοποίησής της έγγραφα!!!

* Ο διοικητής του ΝΑΤΟ εφ' εξής αποφασίζει τι χρειάζεται σε υλικά και δυνάμεις αλλά και ως αρχιλογιστής, όχι απλώς πόσο θα κοστίζει η κατοχή αλλά κυρίως ποιος θα καταβάλλει το κόστος. Ως αποτέλεσμα αυτής της ρήτρας παράδοσής μας, το νομοσχέδιο αυτό δεν συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με δαπάνες και έσοδα εφ' όσον κρίνονται πρακτικώς απροσδιόριστα!
* Αν προκύψει διαφωνία της χώρας που στέλνει δυνάμεις εδώ με εμάς που τις "φιλοξενούμε" στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων, των απαιτήσεων και της κατανομής των πηγών, ο διοικητής του ΝΑΤΟ μόνος θα επιλύει τη διαφορά.
* Κάθε πράξη και συναλλαγή μεταξύ ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο έδαφός μας και των ιθαγενών ημών θα είναι απαλλαγμένη από φόρους, δασμούς, διόδια εισφορές και κάθε λογής χρέωση με τη δική μας υποχρέωση να απαλλάσσονται και από κάθε γραφειοκρατία.
* Για τις ανάγκες των αποστολών οι στρατηγικές διοικήσεις θα μπορούν οι ίδιες ή μέσω αντιπροσώπου εδώ να δεσμεύουν ή να διαθέτουν ιδιοκτησία. Να συνάπτουν συμφωνίες και συμβάσεις και ν' αναλαμβάνουν νομικές και διοικητικές διαδικασίες. Αγοράζουν ό,τι θέλουν εδώ και εξάγουν αφορολόγητα τα πάντα.
* Κάθε διαφωνία ή και εμφανής διαφορά που θα προκύπτει από την ερμηνεία και την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας θα επιλύεται με διαβουλεύσεις στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς παραπομπή σε εθνικό ή διεθνές δικαστήριο ή τρίτους για διακανονισμό.
*Αφαιρεί κάθε νομική ενέργεια, προσφυγή σε δικαστήρια ακόμη και εθνικά για τις τότε και τις μελλούμενες στρατιωτικές επεμβάσεις που θα εμπλέκουν αμέσως την Ελλάδα.

Είναι μια απροσδιόριστου κόστους και μεγέθους οιονεί υποταγή της χώρας σε στρατηγικά συμφέροντα καταλυτικά της εθνικής κυριαρχίας και μόνο εξ αυτού αντίθετα με τα δικά της.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ.

No comments :

Post a Comment