16/12/2010

Κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα με κατασκευή μαχητικού & εκπαιδευτικού ανακοίνωσε η Τουρκία!

Eνα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει την εγχώρια ανάπτυξη και κατασκευή νέου μαχητικού αεροσκάφους και νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους ανακοινώθηκε χθες 15 Δεκεμβρίου στην Τουρκία από την Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK). Πρώτα από όλα η τουρκική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί την ΤΑΙ να ξεκινήσει τα προκαταρκτικά σχέδια (concept design) ενός μαχητικού αεροσκάφους, καθώς και ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους με κινητήρα τζέτ, για την τουρκική Αεροπορία για την χρονική περίοδο μετά το 2020.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά που ο Τούρκος πρωθυπουργός ή ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Ε. Μπαγίς βρεθούν στην Αθήνα να αναλύσουν διεξοδικά στο ελληνικό τους ακροατήριο το σκεπτικό αυτών των εξοπλιστικών προγραμμάτων ειδικά δε όταν εδώ και ένα χρόνο προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εξοπλισμοί είναι πεταμένα λεφτά και θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε καλύτερα σε υποδομές για τους δύο λαούς.

Φαίνεται τελικά ότι για τους Τούρκους αξιωματούχους οι εξοπλισμοί θεωρούνται σημαντικό μέρος της "υποδομής" της χώρας τους διαφορετικά δεν θα στερούσαν από τους Τούρκους πολίτες κάθε χρόνο 4 δισ. δολάρια που δαπανώνται για νέα οπλικά συστήματα.
 
ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: defencenet

No comments :

Post a Comment