03/12/2012

Βεβήλωσαν την Αφροδίτη της Μήλου οι FEMEN

Είναι οι Pussy Riots επαναστάτριες ή αποβλακωμένες νεαρές, που για κάνα-δυό χιλιάδες ευρω ξεβρακώνονται μπροστα στις κάμερες; Κάνοντας προπαγάνδα για τον Ηγεμόνα; Και τί είναι το FEMEN και ποιός το χρηματοδοτεί;

Η δημοσιογράφος από ένα ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι αποκάλυψε τι είναι το κίνημα FEMEN. Η νεαρή γυναίκα προσχώρησαν στις τάξεις του κινήματος, αφού δήλωσε, ότι έχει ενθουσιασθεί απο τις ιδέες του. Πήρε μέρος προσωπικά σε δράσεις τόπλες και πήρε τραβήξε αυτά που συνεβαιναν με μια κρυφή κάμερα. Αποδείχθηκε, ότι οι δράσεις των γυναικών που συμμετέχουν οφείλονται σε εκστρατείες δημοσίων σχέσεων και στο χρήμα που προέρχεται από τη Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να δείξει τι είναι το FEMEN, η νεαρή δημοσιογράφος αποφάσισε να διακινδυνεύσει την αξιοπρέπειά της συμμετέχοντας σε δράσεις τόπλες. Μέσα σε λίγες εβδομάδες παρακολούθησε τα επαγγελματικά μαθήματα δημοσίων σχέσεων και μιας επιθετικής συμπεριφοράς του πως μπορεί κάποιος να τραβήξει την προσοχή των δημοσιογράφων και συγχρόνως να εμφανίζεται σαν ένα αθώο πλάσμα. Και το πιο σημαντικό που έμαθε, ήταν να δείχνει το γυμνό στήθος της μπροστά στις κάμερες.

Το πρώτο της ντεμπούτο έγινε στο Παρίσι, όπου το FEMEN απέκτησε πρόσφατα το νέο του γραφείο. Εκεί οι συμμετέχουσες εκτέλεσαν κατα τον συνήθη τρόπο μια τέτοια δράση, ξεγυμνώνοντας τα στήθη τους μπροστά από το ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο. Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος, αισθάνθηκε στο δέρμα της το μίσος των ανθρώπων, των οποίων τα θρησκευτικά συναισθήματα τραυματίζονται έτσι επίτηδες: "Η δράση λαμβάνει χώραν μπροστα στο ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο και εμείς νοιώθουμε, ότι ο κόσμος που μας παρακολουθεί είναι έτοιμος να μας ξεσκίσει. Απο βίαιες επιθέσεις μας σώζουν μόνο οι κάμερες των συναδέλφων μας." Το ταξίδι στο Παρίσι το πλήρωσε στην δημοσιογράφο το FEMEN. Το αεροπορικό εισιτήριο, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, βόλτες με ταξί και γεύματα ανά κοστίζουν ανα συμμετέχουσα 1.000 ευρώ την ημέρα. Χωρίς τα κοστούμια και τις υπηρεσίες των καλλιτεχνών μακιγιάζ και στυλίστες. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι συμμετέχουσες στο FEMEN παίρνουν έναν μηνιαίο μισθό όχι λιγότερο από 1.000 δολλάρια, που υπερβαίνει κατα τρείς φορές το μέσο επίπεδο του μισθού στην Ουκρανία.

Παράλληλα με αυτό για χώρους γραφείων στο Κίεβο καταβάλονται 2.500 δολλάρια και το νέο γραφείο στο Παρίσι κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Ποιος τα χρηματοδοτεί όλα αυτά και ποιός είναι ο χορηγός, που λέει στις ακτιβίστριες του FEMEN, σε ποιόν πρέπει να εφορμήσουν με τα γυμνά στήθη τους - αυτό παραμένει ένα επτασφράγιστο μυστικό. Η δημοσιογράφος υποθέτει, ότι είναι εκείνοι που εμφανίζονται πιο συχνά αναφορικά με τις δράσεις του FEMEN. Αυτοί είναι ο γερμανός πολυεκατομμυριούχος Helmut Heier, η γερμανίδα επιχειρηματίας Beat Schober και ο αμερικανός επιχειρηματίας Jad Sanded. Ο τελευταίος είναι κατα την Wikipedia χορηγός του FEMEN.

http://www.guardian.co.uk/world/video/2012/oct/03/femen-topless-protest-tunisian-woman-video

http://german.ruvr.ru/2012_09_22/89046818/

http://femen.org/en

Τίτλος πρωτοτύπου: FEMEN: Eine wahrhaftig skandalöse Enthüllung
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205

http://ermionh.blogspot.gr/2012/12/femen.html

1 comment :

  1. Anonymous3/12/12 19:10

    NUDITY IS FREEDOM!ΑΝ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΣΤΥΛΙΑΡΙ ΜΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΕΣ ΠΑΝΩ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ...ΚΛΩΣΣΕΣ.

    ''ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ''

    ReplyDelete