02/12/2012

Εκατοντάδες κατασκόπους σε όλο τον πλανήτη στέλνει η DIA για να ανταγωνιστεί τη CIA

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει καταρτίσει ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο. Εκατοντάδες επιπλέον Αμερικανοί κατάσκοποι θα αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών «που θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος τη CIA», σύμφωνα με την Washington Post. To σχέδιο επικεντρώνεται στην επέκταση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA), της βασικής υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης για τη σύγκλιση των πολιτικών και στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών. H DΙΑ, η παρουσία της οποίας στο εξωτερικό αριθμούσε ως σήμερα μερικές εκατοντάδες άτομα, πρόκειται τώρα να αποκτήσει έως και 1.600 «συλλέκτες πληροφοριών», συμπεριλαμβανομένων πάντως των στρατιωτικών ακολούθων και άλλων στελεχών που δεν εργάζονται υπό καθεστώς μυστικότητας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

Η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) θα αποστείλει εκατοντάδες νέους κατασκόπους σε όλον τον κόσμο στα πλαίσια ενός φιλόδοξου σχεδίου δημιουργίας παγκόσμιου δικτύου πληροφοριοδοτών που θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος την CIA, σύμφωνα με δημοσίευμα της “The Washington Post”. Στόχος του έργου, όπως αναφέρεται, είναι η μετατροπή της DIA σε ένα σύγχρονο δίκτυο πληροφοριών, ανάλογο της CIA λόγω των νέων αναδυόμενων απειλών της τελευταίας δεκαετίας. Η διεύρυνση της DIA θα γίνει με τη προσθήκη 1.600 κατασκόπων σε πολλές χώρες του κόσμου και αυτή η δραστηριότητα είναι ένα νέο πεδίο για αυτήν την υπηρεσία πληροφοριών. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η επέκταση του δικτύου θα γίνει σε ένα χρονικό ορίζοντα πενταετίας και θα συμπληρωθεί από μια νέα γενιά ερευνητών. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο προτεραιότητες της Υπηρεσίας Πληροφοριών μεταξύ των άλλων είναι οι ισλαμιστές μαχητές στην Αφρική, το εμπόριο όπλων από τη Βόρειο Κορέα και το Ιράν, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του κινεζικού στρατού. Γενικά, με τη συγκρότηση του νέου δικτύου πληροφοριών και σε συνδυασμό με τη CIA, οι ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο πληροφοριών χωρίς προηγούμενο από άποψη μεγέθους. Το σχέδιο αυτό αντανακλά την προτίμηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και του ιδίου του Μπαράκ Ομπάμα, με έμφαση στην κατασκοπεία και στις μυστικές ενέργειες με εφαρμογή συμβατικών δυνάμεων.

Σε αντίθεση με τη CIA, η υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου – Defense Intelligence Agency- δεν επιτρέπεται να διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τα όρια της συλλογής δεδομένων, όπως επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πολιτικό σαμποτάζ και εξοπλισμό σε αντάρτες.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ CIA ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΔΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ... Η DIA ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ή ΟΧΙ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ DIA. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΗΣ CIA ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ.

1 comment :

  1. Anonymous3/12/12 19:01

    ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ)ΤΟ ΜΑΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ CIA ΚΑΙ ΣΤΗΝ DIA;ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΜΕΝ, ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΔΕ!ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΩΛΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ(Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ);

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete