06/11/2012

Αρχίζει η δίκη των Ισραηλινών αρχηγών στην Τουρκία!

Με τον δημόσιο κατήγορο – εισαγγελέα να ζητά την ποινή των ισοβίων δεσμών αρκετές φορές (18.000 χρόνια συνολικά!) με βάση ένα κατηγορητήριο 144 σελίδων, ξεκινά σήμερα στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, η δίκη των εμπλεκομένων αξιωματούχων του Ισραήλ στην υπόθεση του Μαβί Μαρμαρά του 2010, η οποία κατέληξε στον χαμό εννιά Τούρκων «ακτιβιστών».

Προφανώς οι… κατηγορούμενοι θα είναι απόντες και θα δικαστούν ερήμην για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Έχουν σήμερα όλοι τους αποστρατευθεί. Το Ισραήλ μιλάει για «πολιτικό θέατρο» και χωρίς αν το διατυπώνει ακριβώς έτσι… για νεοθωμανικά καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία θα επιβαρύνει πολύ την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στις διμερείς σχέσεις, με τους διεθνείς παρατηρητές να αδυνατούν να αντιληφθούν για ποιον λόγο, με ποιον στόχο, ο Ερντογάν επιλέγει τη συνεχή κλιμάκωση.

Πρώτος στη λίστα για τα… πολλαπλά ισόβια είναι ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Γκαμπί Ασκεναζί, ο πρώην αρχηγός του Ναυτικού υποναύαρχος Ελιέζερ Μαρόμ, ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, προερχόμενος από την Αεροπορία, υποπτέραρχος Άμος Γιάντλιν και ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Αεροπορίας, ταξίαρχος Αβισάι Λεβί.

http://www.defence-point.gr/news/?p=62232

1 comment :

  1. Anonymous6/11/12 19:07

    ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΓΑΤΕΣ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete